Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΝ «ΠΕΡΑΣΕ» ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου έχει χάσει την πλειοψηφία… Δεν κατάφερε ούτε τον  Προϋπολογισμό να περάσει!

       Κατάφερε και αυτό… Η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου έχει προ πολλού χάσει τη δεδηλωμένη, θα περίμενε, όμως, κανείς, στην πρόσφατη συνεδρίαση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό, να κρατηθούν τα προσχήματα. Πόσο μάλλον, όταν, κατά πληροφορίες του agrinioreport.com,  προηγήθηκε μια άτυπη συμφωνία έγκρισης ενός απολύτως τυπικού, διαχειριστικού προγράμματος, το οποίο και θα αναλάμβανε η επόμενη Δημοτική Αρχή να αναμορφώσει…
    Κι όμως, το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν πέρασε! Και, κατά συνέπεια δεν συζητήθηκε ο Προϋπολογισμός…....



       Παρόντων 22 εκ των 27 Συμβούλων (κι αυτό έχει τη δική του τεράστια σημασία, ιδιαίτερα σε μια κορυφαία διαδικασία, όπως η συγκεκριμένη) οι 12 καταψήφισαν και μόλις 10 ψήφησαν υπέρ. 
       Η κριτική, μάλιστα, ξεκίνησε από τον πρώην αντιδήμαρχο της παράταξης Σαμαρά, τον κ. Σπ. Λύτρα, και ήταν τόσο σκληρή, που μοιραία παρέσυρε και την αντιπολίτευση στο «όχι». 
      Όλα αυτά, βεβαία, ελάχιστη σημασία έχουν. Το μείζων είναι ότι μετά και τις διαδοχικές παραιτήσεις-ανεξαρτητοποιήσεις απ’ την πλειοψηφούσα παράταξη, ο Δήμος Ξηρομέρου «κυβερνάται» από μειοψηφία, που αδυνατεί να διαχειριστεί βασικές καταστάσεις, …μέχρι να γίνουν οι εκλογές και να προκύψει μια νέα Δημοτική Αρχή, όποια κι αν είναι αυτή.
      Η μη έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού, πάντως, επιφέρει συνέπειες στην ίδια τη λειτουργία του Δήμου
     Στην πραγματικότητα «παγώνουν» τα πάντα. Και αν στην επόμενη συνεδρίαση, που λογικά θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου, επαναληφθεί η ίδια κατάσταση, οι επιπτώσεις αυτές θα είναι ολέθριες. Θα επηρεάσουν δε ακόμη και τη μισθοδοσία των υπαλλήλων…
       Θυμίζουμε ότι και πέρυσι η Δημοτική Αρχή αντιμετώπισε ανάλογο πρόβλημα, με τον προϋπολογισμό να εγκρίνεται τελικά οριακά, με τη διπλή καταμέτρηση της ψήφου του προέδρου!


7 σχόλια:

  1. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν χάσει την μπάλα, η αντιδήμαρχος έχει χάσει και το γήπεδο. Ο δήμος είναι ακέφαλος εδώ και πολύ καιρό , δύστυχος κάνεις δεν βλέπει πέρα απο την μύτη του και την πάρτι του, και αναφέρομε κυρίως στους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, η μακαρίτισσα η μάνα μου έλεγε '' αν όλες οι μέλισσες έβγαζαν μέλι θα τρώγανε και οι γύφτοι μα τα κουτάλια'' βλέπουν ότι η παρούσα διοίκηση (ΝΤΙΝΑ)δεν είναι ικανή να πράξει ούτε τα βασικά προκειμένου να δουλέψει ένας οργανισμός. Kαποιοι την κοπάνισαν νωρίς για να σώσουν την τιμή και την υπόληψή τους, ωραία .. τον τόπο ποιος θα τον σώσει; Ωραία!! και πέρυσι πέρασε το τεχνικό πρόγραμμα.. και που πέρασε τι έγινε; δεν είναι ντροπή να πει κάποιος δεν μπορώ... δεν είναι δυνατών όλοι οι άνθρωποι να μπορουν τα πάντα .... δεν είναι όλοι ικανοί για όλα ... χάθηκε ένα εκατομμύριο απο την ανάπλαση….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και ποιος φταιει που χαθηκε το εκατομμυριο για την αναπλαση; διερωτωμαι εγω και πολλοι αλλοι.οι κυριο που δεν το ψηφισαν στα δημοτικα συμβουλια οπως πχ. ο κ. Μαγγινας. αυτοι που δεν θελουν το καλο του τοπου μας. ανατρεξτε στις αποφασεις των δ.σ. και θα δειτε και ποιοι αλλοι δεν το ψηφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΤΙΝΑ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΦΥΓΟΥΡΑΡΙΖΕΣ ΜΑΖΙΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ;ΤΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΣΑ ΠΗΡΑΝ; ΠΙΟΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ; ΤΗ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΘΩΝΤΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ; ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΗΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΧΘΕΣ 27/12/2013 ΣΤΙΣ ΜΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΗ; ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΦΥΛΑΓΕΣ ΣΠΙΤΙΣΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ;ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕΣ;ΑΒΗΣΟΣ Η ΨΗΧΗΣΟΥ κ.Ντινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ έχω κάποιες απορίες για τον κ. ανώνυμο συντάκτη της ανάτρησης αλλά και το φίλο 9:55 μ.μ. Πρώτα πρώτα από ποιόν και με ποιόν έγινε η άτυπη συμφωνία για ένα ΄΄απολύτως τυπικό΄΄ τεχνικό πρόγραμμα; Δεύτερο, ήταν ΄΄τυπικο΄΄ ή έμπαζε από παντού; Τρίτο, ποιά ήταν η κριτική του κ. Σπ. Λύτρα και μάλιστα τόσο σκληρή που παρέσυρε και την αντιπολίτευση; Δηλαδή η αντιπολίτευση θα το ψήφιζε αλλά λύγισε μπροστά στα επιχειρήματα του κ. πρώην αντιδήμαρχου; Και τι τέλος πάντων είπε γιατί δεν ήμουν εκεί και δεν μπορώ να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα. Μπορείτε να μου το πείτε; Τέταρτη απορία μου είναι πως λειτουργησε ο δήμος και πληρώνονταν οι υπάλληλοι τα προηγούμενα χρόνια που ο προϋπολογισμός ψηφίζονταν το Μάρτιο;
    Φίλε 9:55 μ.μ. δε καταλαβαίνω ποιός φταίει κατ' εσένα; Το ότι ο Δήμος είναι ακέφαλος όπως λες ή οι δημοτικοί σύμβουλοι που έκαναν πέρα, έστω για να σώσουν την τιμή και την υπόληψή τους όπως εσύ πάλι λες; Οι αυτοί που έμειναν να παλέψουν αλλά ακολουθούν τη συνείδησή τους, κάνουν κριτική και καμμιά φορά καταψηφίζουν τα ΄΄έτσι θέλω΄΄ της παρούσας διοίκησης (ΝΤΙΝΑ), όπως εσύ και πάλι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.....ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΝΕΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΤΟ 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποιοι εδώ ή μας θεωρούν αγράμματους και ανίκανους να διαβάσουμε μια ανακοίνωση ή μας δουλεύουν ή είναι οι ίδιοι αφελείς και αγράμματοι. Φίλοι 3:40 και 3:44 μας δουλεύετε; Ο Κατσιφάρας μιλάει για διόρθωση και επανυποβολή του φακέλου και (πιθανή προφανώς) ένταξη του έργου στο επόμενο πενταετές. Αυτός που θα είναι τότε άραγε; Μάλλον όπου θα είναι και η σημερινή δημοτική αρχή.
    Όσο για σένα φίλε 1:11 κρίμα που δεν άκουσες την τοποθέτηση του κ. Λύτρα. Ελπίζω να την αναρτήσει κάποιο μπλογκ γιατί από το γραφείο τύπου του δήμου δεν το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο