Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Απόστολος Κατσιφάρας: Το έργο της Ανάπλασης του Αστακού θα ενταχθεί στο σχεδιασμό της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020

   Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με δήλωση του αναφέρει ξεκάθαρα ότι:
     «με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου και τις απαιτούμενες προσθήκες, το έργο της Ανάπλασης του Αστακού θα ενταχθεί στο σχεδιασμό της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020»   και συνεχίζει «πως στόχος της Περιφέρειας είναι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο όσο το δυνατόν γίνεται πιο γρήγορα»
      Επίσης  αναγνωρίζει πως βασικό πρόβλημα ήταν η έλλειψη στελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξηρομέρου. Αναφέρει χαρακτηριστικά «πως ο φάκελος που υπεβλήθη παρά τις προσπάθειες από τη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου δεν ήταν πλήρης τεχνικά λόγω και της έλλειψης στελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας»..........

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου.........


Έργο προτεραιότητας ακόμα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ανάπλαση   του Αστακού 


       Έργο σημαντικό και προτεραιότητας ακόμα, αποτελεί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η υλοποίηση της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Αστακού, η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου και η αισθητική παρέμβαση, ενοποίηση και ανάδειξη των σημαντικών σημείων της πόλης με την κεντρική πλατεία.
    «Μπορεί αυτή τη φορά η πρόταση για τις αστικές αναπλάσεις στην περιοχή του Αστακού να μην εγκρίθηκε, όμως με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου και τις απαιτούμενες προσθήκες, το έργο θα ενταχθεί στο σχεδιασμό της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως στόχος της Περιφέρειας είναι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο όσο το δυνατόν γίνεται πιο γρήγορα.
 «Η ανάπλαση αναδεικνύει τον πολιτιστικό και περιβαλλοντικό πλούτο και αποδίδει την πρέπουσα αξία στην περιοχή. Επιπλέον θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του πολιτιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

       Να υπενθυμίσουμε πως ο φάκελος που υπεβλήθη παρά τις προσπάθειες από τη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου δεν ήταν πλήρης τεχνικά λόγω και της έλλειψης στελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας και έτσι το έργο δεν μπορούσε να ενταχθεί μέσα στους πιεστικούς χρόνους της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου.

1 σχόλιο:

  1. Ρατσιστής και σεξιστής δεν είμαι, αλλά είναι απαράδεκτο να στελεχώνεται υπηρεσία (όχι στο Δήμο Ξηρομέρου, αλλά απανταχού) μόνο από γυναίκες. Θυμηθείτε το παλαιότερο απαράδεκτο να στελεχώνονται οι υπηρεσίες μόνο από άνδρες. Γιατί και οι δύο μηχανικοί να είναι γυναίκες? Θα πρέπει να κάνουν οικογένεια, να κυοφορήσουν, να βγούν σε επαπειλούμενη άδεια (αυτό είναι μια πληγή, όταν και όπου δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα), να πάρουν άδεια ανατροφής και να λείψουν γύρω στα 2 χρόνια. Και τι γίνεται? Σταματάει το σύμπαν? Μήπως πρέπει να δούμε κάπως διαφορετικά κάποια πράγματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο