Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

"Μπλόκαρε" η ανακατασκευή τμημάτων της εθνικής οδού

       Εξαιτίας προβλήματος που προέκυψε μετά τη διαγωνιστική διαδικασία, εμπλοκή έχει δημιουργηθεί στο έργο της άρσης της επικινδυνότητας της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
    Το έργο προβλέπει ανακατασκευές ασφαλτοτάπητα σε διάφορα επικίνδυνα σημεία της εθνικής οδού, και έχει σαν στόχο την άρση της επικινδυνότητας σε χιλιομετρικές θέσεις που έχουν ήδη εντοπιστεί και εξαιτίας της «φαγωμένης»  ασφάλτου, λακκουβών κλπ κρίνεται πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την διέλευση οχημάτων............



     Οι σχετικές ανακοινώσεις  για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου «Τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων επί της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων για άρση της επικινδυνότητας» , είχαν γίνει στις αρχές του Οκτωβρίου, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι τρία εκατομμύρια ευρώ.
    Το έργο όμως δεν ξεκίνησε ποτέ, αφού διαπιστώθηκαν προβλήματα στη διαδικασία σχετικά με την ανακήρυξη του μειοδότη αναδόχου  και μιας νέας εγκύκλιου που έχει εκδοθεί για τέτοιους διαγωνισμούς. Έτσι το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε τη διαδικασία, αν και αρχικά είχε δώσει την σχετική έγκριση με αποτέλεσμα να υπογραφεί και η σύμβαση.
     Το έργο προς το παρόν «πάγωσε»  μέχρι να ξεπεραστεί το γραφειοκρατικό θέμα που δυστυχώς όμως έχει προκαλέσει πρόβλημα σε μια ζωτικής σημασίας παρέμβαση. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας τώρα αναζητούν λύση με το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε το θέμα να ξεμπλοκάρει αν και πλέον η χειμερινή περίοδος ουσιαστικά το μεταθέτει για αργότερα.
    Να θυμίσουμε πως για την άρση της επικινδυνότητας τμημάτων της ε.ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων με χρήματα του αρμοδίου υπουργείου, δημοπρατήθηκε έργο προϋπολογισμού 1 εκατομ. ευρώ  ενώ και η Περιφέρεια σύμφωνα με πληροφορίες θα δημοπρατήσει σύντομα ένα ακόμη έργο με το ίδιο τεχνικό αντικείμενο προϋπολογισμού 1,1 εκατομ. ευρώ.

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο