Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Ιερόσυλοι κάνουν «πάρτι» στο νεκροταφείο (φωτο)

     Στόχος τους δεκάδες μνημεία με σαρκοφάγους. Κλέβουν τους μπρούτζινους κρίκους, ακόμη και τις κορνίζες με τις φωτογραφίες των νεκρών…

  Στο πάνω μέρος των μνημείων υπάρχουν μεγάλες πλάκες από μάρμαρο ή γρανίτη, που κάθε μία από αυτές έχει 4 κρίκους στις άκρες της για να μπορεί να σηκωθεί όταν καταστεί αναγκαίο. Οι «έξυπνοι» επιτήδειοι έβαλαν στο μάτι τους μπρούτζινους κρίκους των μνημείων που τους αφαιρούν με ευκολία στις περισσότερες περιπτώσεις......



     Όσους δεν κατάφεραν να τους αφαιρέσουν τους άφησαν για μιαν άλλη φορά… «Θύματα» επίσης πέφτουν και οι πορσελάνινες φωτογραφίες των νεκρών, αφού τα ίδια άτομα που κλέβουν τους κρίκους, παίρνουν και τις κορνίζες των φωτογραφιών για να τις ανακυκλώσουν.
     Σύμφωνα με καταγγελίες αναγνώστη στο agrinioreport.com, oι ζημιές μπορεί να ανέρχονται -ανάλογα με την περίπτωση- ακόμη και σε πάνω από 300€ ανά μνημείο.
      Ο Δήμος Αγρινίου, που έχει την ευθύνη διαχείρισης και φύλαξης του νεκροταφείου, οφείλει σε συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές να βάλει τέλος σ΄ αυτή την αθλιότητα. 
     Είναι σε όλους γνωστό ότι οι λεγόμενοι «κυνηγοί μετάλλων» έχουν εντελώς αποθρασυνθεί και έχουν ρημάξει τα πάντα, εδώ όμως, πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο και ευαίσθητο θέμα. Είναι προσβολή νεκρών.

http://agrinioreport.com/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο