Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Μια προσευχή στο Νοσοκομείο Αγρινίου

Η διοίκηση του νοσοκομείου και η Μητρόπολη ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανεγερθεί Ι. Ναός εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος. 
Πρόκειται για μια πραγματικά όμορφη, όσο και απαραίτητη πρωτοβουλία. Μιλάμε, άλλωστε, για το νοσοκομείο, εκεί όπου ο ανθρώπινος πόνος στρέφει εκ των πραγμάτων ασθενείς και συνοδούς στο να σηκώσουν το βλέμμα ψηλά και να ζητήσουν τη βοήθεια του Θεού......


     Πάνω απ’ την επιστήμη είναι Αυτός, κάτι που γνωρίζουν και αναγνωρίζουν πρώτα οι ίδιοι οι γιατροί. Σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας υπάρχει, εξάλλου, το μικρό ή μεγαλύτερο εκκλησάκι. Εκεί όπου συντρέχουν οι ασθενείς για να προσευχηθούν.
    Και το παλιό νοσοκομείο είχε. Στο νέο, όμως, αυτό για το οποίο διατέθησαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ώστε να γίνει το ποιο σύγχρονο από άποψης υποδομών και εξοπλισμού, δεν σκέφτηκαν οι αρμόδιοι να βγάλουν ένα μικρό κονδύλι για την κατασκευή ενός Ναΐσκου, κάπου στο εσωτερικό ή στον εξωτερικό χώρο.
    «Ήταν το πρώτο που πρόσεξα όταν ήρθα στο νοσοκομείο», δηλώνει στο agrinioreport.com ο νέος διοικητής κ. Βλάχος, ο οποίος και έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.
   Το θέμα θα εισαχθεί στο πρώτο Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, ασφαλώς και θα χρειαστεί η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου, το οποίο και, λογικά, δεν θα έχει την παραμικρή αντίρρηση. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να συμβάλει και οικονομικά…
      Πάντως, η Μητρόπολη θα βοηθήσει, ενώ θα γίνει και έρανος προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται. Όσο για τον άγιο στον οποίο θα αφιερωθεί ο Ιερός Ναός του νοσοκομείου, …αυτό είναι δουλεία της Μητρόπολης! Η οποία, μάλιστα, προτίθεται άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, να διαθέσει εξομολόγο για τις ανάγκες του νοσοκομείου.

agrinioreport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο