Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Κώστας Τριαντακωνσταντής: Σοβαρά ερωτήματα προς τον Θύμιο Φερεντίνο υποψήφιο δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

-Α΄ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ –ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ  ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ  ΧΘΕΣ 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ (πολιτικά)

Γράφει ο:
Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής  
             Μαθηματικός   
                                                                   
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
      Ο απερχόμενος Δήμαρχος (μετά την παταγώδη αποτυχία του), ο Α΄ Αντιδήμαρχος  και Αναπληρωτής Δήμαρχος υποψήφιος Δήμαρχος, οι άλλοι Αντιδήμαρχοι, η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας   αδυνατούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει γύρω τους. Επωμίζονται στο βαθμό που  αναλογεί στο καθένα μια ακόμη περίοδο αποτυχίας για το Δήμο. Αντιπροσωπεύουν το αυτοδιοικητικό χθες...............



    Για να στηρίξουμε την παραπάνω πολιτική άποψη, αφήνουμε τους ίδιους να μιλήσουν και η αναγνώστρια- ο αναγνώστης να βγάλει τα συμπεράσματα του.

  Ο απερχόμενος αποτυχημένος  δήμαρχος την Πέμπτη 30 -5-2013 δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα <<ΑΙΧΜΗ>> που εκδίδεται στο Μεσολόγγι.
Ερώτηση: Τι έχει καταφέρει ο Δήμος σας δυόμισι χρόνια μετά τον Καλλικράτη;

Απάντηση: "Ως γνωστό ο πρώτος χρόνος ήταν προσαρμογής και οργάνωσης του Δήμου στις νέες Καλλικρατικές συνθήκες ,σε ότι αφορά στις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων κλπ. ενώ το 2011 ξεκίνησε ο προγραμματισμός για τα έργα (σχολιασμός γράφοντα ομολογία έλλειψης έργου). 
    Το 2012 ήταν ο χρόνος των μελετών και της ένταξης έργων (σχολιασμός γράφοντα μέχρι στιγμής  ακινησία και αναπτυξιακός μαρασμός). Και φθάνουμε 2013 που έχουμε δημοπρατήσει αρκετά έργα στο Δήμο, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τις υποδομές. Προς το τέλος του έτους , πάντως θα αρχίσει να φαίνεται αυτό το έργο. (σχολιασμός του γράφοντα σε δύο τριήμερα μέσα στο Δεκέμβρη διήνυσα γύρω στα  200 χιλιόμετρα μέσα στα όρια του Δήμου. Πήγαμε στο 80% περίπου των χωριών του Δήμου. Δημοτικό έργο  δεν είδαμε. Εσείς που διαβάζετε  το άρθρο το βλέπετε το έργο;)
     Όπου υπήρχαν ώριμες μελέτες από  τους πρώην Δήμους αξιοποιήθηκαν όπου δεν υπήρχαν τις εκπονήσαμε και βέβαια συνεχίσαμε ότι υπήρχε σε εκκρεμότητα." (σχολιασμός γράφοντα μελέτες, μελέτες,  μελέτες).

Ερώτηση: Δηλαδή στο τέλος του 2013 θα μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος θα είναι σε καλό επίπεδο από άποψη υποδομών;

Απάντηση: ……Αναφέρεται ο κ Δήμαρχος στο ΧΥΤΑ (θέμα που σε  άλλο  πολιτικό χρόνο θα πούμε πολλά) και συνεχίζει  "Αυτό που θα χρειαστεί από το 2014 και μετά, ουσιαστικά είναι το στόλισμα των διαμερισμάτων του Δήμου. Εννοώ ότι θα χρειαστούν αναπλάσεις , πεζοδρομήσεις, παιδικές χαρές κλπ. Το βασικότερο για μας είναι ότι η "λάντζα" έχει γίνει.

 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑ: Κύριε Δήμαρχε η συνέντευξη μπορεί να σας εξυπηρετεί ως προς τις μελλοντικές  πολιτικές στοχεύσεις σας (μας αφήνουν παγερά αδιάφορους), όμως  αποτελεί μία (από τις πολλές) μεγάλη απόδειξη γιατί αποτύχατε. Απλούστατα γιατί είχατε πεισθεί ότι λύσατε το θέμα των βασικών  υποδομών για την ανάπτυξη (που είναι το ζητούμενο). 

Παρακάτω θα γίνει κατανοητό τι εννοούμε.

Ερωτούμε ευθέως τον κ Φερεντίνο συμφωνείτε με αυτή την άποψη;
     Ο κ Φερεντίνος  ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του δίνει συνέντευξη στην εφημερίδα "Ακαρνανικά Νέα" / Νοέμβριος 2013.

Ερώτηση: Κλείνοντας και αφού σας ευχαριστήσω και πάλι απευθυνόμενος στους αναγνώστες της εφημερίδας μας να μας πείτε 5 λόγους για τους οποίους ζητάτε την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές.

Απάντηση: Ο κ Φερεντίνος λέει "Αν και νομίζω απάντησα στο θέμα αυτό σε προηγούμενη ερώτηση σας, θα έλεγα συνοπτικά πως οι πολίτες γνωρίζουν το ενδιαφέρον μου για τα δημόσια πράγματα και τη διάθεση μου για προσφορά… πιστεύω χωρίς ιδιοτέλεια. Η ομάδα μου κι εγώ έχουμε τη στρατηγική για την ανάπτυξη όλης της περιοχής μας, αλλά γνωρίζουμε και τις συνεκτικές τακτικές κινήσεις που χρειάζονται , βήμα με βήμα. Στη πορεία αυτή είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος της κοινωνίας. Οι ιδέες , η ενέργεια και η ευαισθησία των ανθρώπων γύρω μας συνδιαμορφώνει το δρόμο, που όλοι μαζί θα πορευτούμε σήμερα στο τοπίο της καθολικής κρίσης δεν περισσεύει κανένας. … Στη βάση αυτή , καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν …και τώρα αλλά και μετά…(οι τελείες της εφημερίδας).

Σχόλιο του γράφοντα. Έχουμε παρακολουθήσει δεκάδες παρουσιάσεις υποψηφιοτήτων. Στις ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων δίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές Δημοτικής πολιτικής. Εδώ πραγματικά βρισκόμαστε μπροστά σε απίθανη κενολογία, σε χιλιοειπωμένα λόγια. Κανένας προγραμματικός λόγος, καμία αυτοκριτική, καμία δέσμευση. Σκόπιμη παράλειψη ή ερασιτεχνική προχειρότητα; Πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι απάντηση υποψηφίου Δημάρχου (τουλάχιστον πειστική). Αλλά αυτό είναι θέμα του κ Φερεντίνου (εμάς δεν μας αφορά).
     Συνάδελφε τις λύσεις για τα προβλήματα των πολιτών που προτείνετε  σας ρώτησε ο κ Φράγκος. Για την ανάπτυξη, για την ανεργία, για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, για την κοινωνική συνοχή, για το πολιτισμό, για τη παιδεία, για  την υγεία, για τον αθλητισμό, για το τουρισμό, για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου, για το πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας, για τον αγρότη, για το κτηνοτρόφο, για τον μαγαζάτορα, για το βιοτέχνη, για το ψαρά, για το πολιτισμό, για τη νεολαία, για τα γηρατειά και άλλα πολλά. Για όλα αυτά περιμένουμε πρόγραμμα .

Σε άλλο σημείο λέει ο κ Φερεντίνος "Η τακτική του παρελθόντος κρίθηκε και απορρίφθηκε ……" 

Σχολιασμός του γράφοντα: Συμφωνούμε απόλυτα. Συνάδελφε δώσατε δείγματα γραφής για τον τρόπο που διοικήσατε .Για αυτό αποτελείτε μέρος του αποτυχημένου αυτοδιοικητικού παρελθόντος (πρόσφατου και μη). Το λέτε μόνος σας.


Ακολουθούν ερωτήματα για να δοθούν απαντήσεις. Διάλογος  για τα προβλήματα μας, και τις προτεινόμενες λύσεις πρέπει να γίνει . Η κριτική όμως για τα πεπραγμένα  είναι απαραίτητη.
                                           
1)-Κύριε Αντιδήμαρχε των οικονομικών, πόσο στοίχισαν αυτές οι μελέτες; Πείτε μας το συνολικό ποσό στη  θητεία σας ως δημοτική αρχή.

2)-Κύριε Δήμαρχε και κύριε Αντιδήμαρχε των οικονομικών (και όχι μόνο)   ερωτώ ευθέως .
Διαπιστώσατε οικονομικές ατασθαλίες επί Δημαρχίας του κ Αποστολάκη;

   Αν διαπιστώσατε, πράξατε ως οφείλατε τα προβλεπόμενα και τα δέοντα; Δώστε μας συνολικό ποσό, και πως επιμερίζεται συγκεκριμένα;
     Αν δεν διαπιστώσατε οικονομικές ατασθαλίες, γιατί σε ανακοίνωση της δημοτικής σας παράταξης λέτε ότι μαθήματα χρηστής διοίκησης  δεχόμαστε από κάθε Δημότη εκτός του κ Αποστολάκη;

 Καθαρές κουβέντες. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

      Κύριε Αντιδήμαρχε, είναι αλήθεια ότι  κ Δήμαρχος δήλωσε μετά την ανάληψη των καθηκόντων  του ως Δήμαρχος του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας,  ότι το χρέος είναι διαχειρίσιμο;
    Μπορείτε να μας πληροφορήσετε ποιές είναι οι  απαιτήσεις από  το Δήμο Ανακτορίου (από ΙΚΑ, από προμηθευτές, από  εργολάβους, από  δικηγόρους και δεν  ξέρουμε  από πού αλλού) όταν αναλάβατε σαν Δημοτική Αρχή;
     Τούτη τη φορά  θα κάνουμε πολιτική με  πολιτικούς όρους ευθύνης και οι πολίτες αφού ενημερωθούν , ας αποφασίσουν ελεύθερα.


Στη  συνέντευξη (στην ΑΙΧΜΗ 30-5-2013) λέει ο  κ Δήμαρχος.
"Μερικοί από αυτούς που ονειρεύονται την καρέκλα του Δημάρχου, δεν έχουν  λάβει υπόψη τους ότι αυτή τη στιγμή έχουν ανοίξει μεγάλα οικονομικά θέματα, όπως είναι η στοχοθεσία."
Ερώτηση (από Αιχμή):  Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας θα καταφέρει να φτάσει το στόχο, ή  θα κινδυνεύσει με επιτήρηση;
Απάντηση του κ Δημάρχου:"Ο Δήμος είναι σε καλό σημείο όσον αφορά στη στοχοθεσία. Θα πρέπει βέβαια 
(σχολιασμός γράφοντα:  εδώ είναι η ΟΥΣΙΑ, παρακαλούμε προσέξτε) κάποια στιγμή , τώρα κατά το δεύτερο εξάμηνο , να γίνουν αλλαγές και αναμορφώσεις ώστε να κοπούν κάποιες δαπάνες, προκειμένου να κλείσουμε το έτος μας καλά. Υπάρχουν και πράγματα που δεν είναι καλά εξαιτίας της μείωσης των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ. Ο Δήμος δεν θα μπει σε επιτήρηση ,γιατί κάνουμε μια συνετή οικονομική πολιτική."
     
Εδώ πρόκειται για πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμος βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής επιτήρησης με υπεύθυνο πολιτικά τον κ Δήμαρχο, τους κ Αντιδημάρχους και την Δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας Αποτύχατε κύριοι.
    Με περιορισμό έργων προσπαθείτε να εμφανίσετε μια παραπλανητική εικόνα. Βέβαια για περιορισμό στις τελείως απαραίτητες απευθείας  αναθέσεις ούτε κουβέντα. Ο κάθε αναγνώστης μπορεί από τη Διαύγεια του Δήμου να δει το πακτωλό χρημάτων στις απευθείας αναθέσεις.
      Φίλοι αναγνώστες δυστυχώς ο Δήμος μας βρίσκεται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Συμφωνείτε  κύριε συνάδελφε;  Ναι ή όχι; Τι κάνατε για να μην πάει το καράβι παρά λίγο ή κυριολεκτικά στα βράχια;
Εναγωνίως περιμένουμε την απάντηση σας.

3)Κύριε Αντιδήμαρχε , πάρτε  τον Αντιδήμαρχο  έργων και όλη τη Δημοτική ομάδα, πάτε μία μέρα με σφοδρούς νότιους ανέμους  να πνέουν στον όρμο Παλαίρου, συνοδευόμενους από καταιγίδες, και προσπαθήστε να πάτε από τη Πάλαιρο στη Πογωνιά διανύοντας το παραλιακό τόξο; Και τότε θα πεισθήτε για τα έργα υποδομής που λέει ο κ Δήμαρχος. Πάντως αν έχετε αυτοκίνητο ΙΧ μην επιχειρήσετε να περάσετε. Με τσιπ 4χ4 κάτι μπορεί να γίνει.

4)Κύριε Φερεντίνο  αφού δείτε τι ακριβώς συμβαίνει, τότε να σας πληροφορήσει ο κ Δήμαρχος ποια είναι η διαφαινόμενη κατάληξη του βιολογικού καθαρισμού της Παλαίρου; Με το θέμα έχετε ασχοληθεί; Αλήθεια σε ποιο άλλο μέρος  τα κτίρια επεξεργασίας των λυμάτων θα γίνονταν  πίσω ακριβώς από τη Δημοτική επιχείρηση των δωματίων, την ιδιωτική μεγάλη επιχείρηση και στο κέντρο περίπου του παραλιακού τόξου του όρμου; Η διαφαινόμενη κατάληξη να  είναι ο όρμος με τα αβαθή του τμήματα;
Και αφού κακώς έγιναν όλα αυτά (σύμφωνα με τη κοινή λογική) ποιο είναι το βάθος στη θάλασσα που καταλήγει ο αγωγός; Μήπως άλλαξε; Ναι η όχι; Αυξήθηκε προς το πέλαγος ή μειώθηκε προς τη στεριά ως προς το αρχικά προβλεπόμενο;
   Και πηγαίνετε τώρα να απολαύσετε μια βόλτα (Δημοτικό ή ιδιωτικό) στο πάρκο αναψυχής, μελλοντική πλατεία, σε μη υπάρχοντα οικισμό . Κανείς μας δεν  έχει καταλάβει τι γίνεται(πάντως όλοι γελάμε ) και πόσο κόστισε η δημιουργία του. Βρίσκεται βορειοανατολικά του γηπέδου. Ο επί των έργων κ Αντιδήμαρχος είναι ενημερωμένος για την σκοπιμότητα και την προοπτική του; Εσείς συνάδελφε τι λέτε;

5)Κύριε Αντιδήμαρχε πριν φθάσετε στη Πογωνιά, ρίξτε μια ματιά στη συνεχιζόμενη επί 15 χρόνια αθλιότητα του λιμένα της Πογωνιάς; Άλλο έργο υποδομής αυτό!!!!!!. Στη Πογωνιά να πάτε μία Πέμπτη μετά τη μία. Θα δείτε όλο το χωριό να περιμένει με παγούρια το βυτιοφόρο της Κορπής να πάρει νερό. Τί προτείνετε για όλα αυτά;

6)Κύριε Αντιδήμαρχε πείτε μας μερικά έργα υποδομής (όχι μελέτες) για παράδειγμα στο Μοναστηράκι, στη Πλαγιά, Τρύφου (πλήρης εγκατάλειψη των Λουτρών) στη Κατούνα (πλήρης εγκατάλειψη σφαγείων, αρδευτικού του κάμπου), στο κάμπο Παλαίρου Πογωνιας (πλήρης εγκατάλειψη αρδευτικού έργου) και τα άλλα χωριά του Δήμου. Τί κάνατε για το φυσικό θησαυρό στο Μοναστηράκι και όχι μόνο;

7)Κύριε Αντιδήμαρχε και υποψήφιε Δήμαρχε πείτε στον  κ Δήμαρχο να σας πάει από το δρόμο Πογωνιά-Πλαγιά παραλιακά. Πάντως με όχημα δεν πρόκειται να φθάσετε στη Πλαγιά. Το έργο έγινε αιχμή του δόρατος για τουλάχιστον  μία εκλογική αναμέτρηση σε επίπεδο Δήμου και επίπεδο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Όταν προχωρούσε πανηγύριζε ο κ Δήμαρχος ότι έκανε έργο , όταν σταματούσε έλεγε ότι ευθύνεται η Νομαρχιακή Ενότητα, η Περιφέρεια ή δεν ξέρουμε ποιος. Τί κάνατε για το έργο σε μία περιοχή του Δήμου αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη;

8)Αφού γυρίστε προς τη Πάλαιρο θαυμάστε και την μαρίνα της Παλαίρου (όχι των ιδιωτικών συμφερόντων). Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και δεκαετίες .Μετά πηγαίνετε προς τον Άγιο Δημήτριο και δείτε το δρόμο πρόσβασης αφημένο στη τύχη του για 15 χρόνια. Ρωτήστε όμως τι έγιναν τα μπάζα που έφυγαν από εκεί, δεξιά και αριστερά του δρόμου.
      Όλα αυτά για παράδειγμα, αφού σας έπεισε  για τις υποδομές που μιλάει ο κ Δήμαρχος , κάντε τα σημαία του προεκλογικού  σας αγώνα και περιμένετε να ανοίξουν οι κάλπες.
     Αν νομίζει ο κ Δήμαρχος και εσείς ότι ο Δήμος Ακτίου –Βόνιτσας εξαντλείτε γύρω από την πλατεία της Βόνιτσας είστε βαθιά νυχτωμένοι.

  9) Κύριε Αντιδήμαρχε και υποψήφιε Δήμαρχε , τούτη τη παρέμβαση μας (τα ερωτήματα θα συνεχιστούν) θα κλείσουμε με το θέμα της αγοράς του χωραφιού στη Κατούνα. Παρακαλούμε  τον αναγνώστη πριν συνεχίσει ,να διαβάσει τις (3) αποφάσεις του ΔΣ για το θέμα. Βρίσκονται στη Διαύγεια του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσετε κ Αντιδήμαρχε είναι:
 Πριν πούμε οτιδήποτε, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπονοούμε τον χρηματισμό κανενός . Απλά τη πολιτική διαχείριση του θέματος εξετάζουμε.

    Πώς γίνεται ο πωλητής-οι πωλητές να ζητούν για την περιουσία τους 80.000 ευρώ, και εσείς να ψηφίσετε 214.000 ευρώ, σε κτήμα αντικειμενικής αξίας 36.000 ευρώ;
  Ειλικρινά την ύπαρξη του ιδιωτικού συμφωνητικού (Δημάρχου-ιδιοκτητών)  πότε την πληροφορηθήκατε;
     Το ιδιωτικό συμφωνητικό δόθηκε στη επιτροπή εκτίμησης; Αν δόθηκε, είναι δυνατό αυτή να εκτιμά το ποσό των 214.000 ευρώ; Και αφού το κάνει εσείς δεν σκεφτήκατε στοιχειωδώς ότι κάτι δεν πάει καλά; Αν δεν δόθηκε, μετά  τις συνεδριάσεις με καθαρό μυαλό και ελάχιστη σοβαρότητα δεν προβληματιστήκατε ότι κάτι πάει  στραβά;

Η Απόφαση του ΔΣ  αριθμό 50/2013 αναφέρει.
"Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος κ Φερεντίνος Ευθύμιος είπε ότι έχει τεθεί θέμα νομιμότητας και εμείς συζητάμε πόσο κάνει ενώ θα πρέπει να πάμε στον Εισαγγελέα. Επειδή δεν δέχομαι το δεν θυμάμαι και γιατί αιωρείται ότι κάποιοι θα τα πάρουν εγώ προτείνω γιατί αισθάνομαι θιγμένος ότι πάω να νομιμοποιήσω μια κατάσταση που είναι παράνομη, εγώ δέχομαι να αιωρείται ότι υπάρχει παράνομή απόφαση και ότι εμείς θα κάνουμε επικαιροποίηση αυτής της απόφασης. Δε επικαιροποιώ τίποτε.>>

     Την πήγατε την υπόθεση στον εισαγγελέα; Αν ναι , ποιος ή ποιοι οι κατηγορούμενοι και γιατί; Ρωτώ ειλικρινά γιατί δεν είστε σαφής;
    Έγινε παραπομπή σε κάθε αρμόδια Υπηρεσία για τυχόν παραλήψεις και περεταίρω διερεύνηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεδεώνος 25/2010.(Απόφαση κατά πλειοψηφία αριθμός 50/2013 του ΔΣ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας;
      Στο επόμενο συμβούλιο επικαιροποιήσατε την απόφαση ναι ή όχι ;
Γιατί δεν επιμείνατε στην επανεκτίμηση, ως δικαίωμα και υποχρέωση  που είχατε, και που επιβάλλονταν από τη τροπή που πήρε η υπόθεση;

      Πείτε μου κύριε  συνάδελφε ποιος δικαστής θα σας δίκαζε αν πράγματι κάνατε πράξη το δεν επικαιροποιώ τίποτε;
 Αν του λέγατε, οι πωλητές ζητάνε 80.000 ευρώ, και μένα με πιέζουν με το επιχείρημα της απένταξης να ψηφίσω 214.000 ευρώ;

Και αφού το πράξατε (ψηφίσατε τιμή αγοράς 214.000) γιατί δεν προχωρήσατε στη μόνη πολιτική πράξη που σας είχε απομείνει .Να ζητήσετε συγγνώμη από τον σκληρά, πρωτόγνωρα, άδικα και αποτελεσματικά  δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό. Στη συνέχεια να  δώσετε την παραίτηση σας από τη θέση του Αντιδημάρχου. Σαν μέλος του ΔΣ να υπερασπιστείτε αυτά που λέγατε προεκλογικά. Δεν το πράξατε για τους δικού σας λόγους .
Εδώ όμως το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω από όλα .

      Τι θα απαντήσετε για αυτή τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, που κάνατε στον άνεργο, στον συνταξιούχο αγρότη των 360 ευρώ(του έγινε περικοπή), στους συναδέλφους σας που μας έγινε περικοπή πάνω από 30%, στη νέα γενιά των 600 ή ενίοτε των 400 ευρώ, στον εαυτόν σας που θα χρειαστεί να δουλέψετε ως καθηγητής  214 μήνες για να πάρετε αυτά τα χρήματα; Ότι τα χρήματα ήταν από το ΕΣΠΑ; Ότι ο Δήμος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ; Ότι δεν μας ενδιαφέρει η τιμή του χωραφιού;

    Κύριε Αντιδήμαρχε η διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι ύψιστη πολιτική πράξη. Με αυτή τη στάση σας είστε μέρος μιας μαύρης μέρας για τη τοπική Αυτοδιοίκηση. Η διαχείριση αυτή είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Το κύριο επιχείρημα του  κ Δημάρχου της απένταξης του έργου καταρρίφθηκε από τον αδηφάγο χρόνο. Αλήθεια ποιος κρατούσε την υπόθεση στο συρτάρι του; Η Δημοπράτηση του έργου δεν έγινε ακόμη. Έτσι δεν είναι ; Τι ακριβώς γίνεται; Αλήθεια αν δεν απαντήσετε πειστικά θα πάτε έτσι να ζητήσετε ψήφο; (Αυτό βέβαια μας αφήνει παγερά αδιάφορους).
    Όμως το πώς σκέπτεστε να διαχειριστείτε το Δημόσιο χρήμα, δεν είναι καθόλου δική σας υπόθεση. Πρέπει να γνωρίζουμε.

Κύριε Αντιδήμαρχε μετά από όλα αυτά δεν μπορείτε να μιλάτε ότι εκφράζετε την ανανέωση. Εκφράζετε το  αυτοδιοικητικό χθες που θα ηττηθεί στις εκλογές που έρχονται το Μάη.
Ο Δήμος χρειάζεται ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Νέες κοινωνικές δυνάμεις θα αναλάβουν τα ηνία του Δήμου.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......

 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Α) ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ.

Β)-Με το συνάδελφο δεν έχουμε απολύτως τίποτε. Γνωριζόμαστε μόνο κατ’όψη. Με την πολιτική που εφάρμοσε έχουμε πρόβλημα . Για τον απλό λόγο ότι επηρεάζει τη ζωή μας.

22 σχόλια:

  1. ΘΥΜΙΟ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΥΜΙΟ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΟΛΔΑΤΟ,ΣΕ ΟΛΕΣ ΠΗΓΙΑΝΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ...... ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΥΜΙΟ ΘΕΛΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΑΦΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευθύμη πότε θα γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο για την μείωση της τιμής του νερού όπως δήλωσες στην Κατούνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΦΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΡΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΦΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΕ ΤΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ.ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΑΝΤΕ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσπαθώ να αναγνωρίσω την αντικειμενικότητα της κριτικής στα μακροσκελή διηγήματα. Αλλά, ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ; Στη Βόνιτσα και στη Κατούνα παραπονιόμαστε για τις λακούβες . Καταλαβαίνω τη προσπάθεια αποδόμησης των κακών, μπας και στο τέλος επικρατήσει το χειρότερο. Αλλά , δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αλλά να βρεθεί ο καλλίτερος, έστω ο λιγότερος κακός. Γιαυτό η προσπάθεια θα καταντήσει μάταια αν όχι γραφική. Κυρίως, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ως μηδενιστική. ΥΓ Δεν καλοβλέπω κανένα από τους 3 νυν και τέως δήμαρχο, και φιλόδοξο αντιδήμαρχο
    ΑΝΩΝΥΜΩΣ εκ πεποιθήσεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή γνωρίσαμε την ανιδιοτέλεια του Θύμιου και της «ομάδας» του , τη στρατηγική (;) για την ανάπτυξη και τις «συνεκτικές τακτικές κινήσεις» που έκαναν (ο Θύμιος καλέ, και η ομάδα του) τόόόόσο καιρό που είναι αντιδήμαρχος, γι αυτό και μόνο ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ. Ε! η εκδίκηση τρώγεται κρύα
    ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΟΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΚΩΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ, ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΛΑΣΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πόσο «σφοδροί» και μάλιστα νότιοι (;) πρέπει να είναι οι άνεμοι , συνοδευόμενοι από καταιγίδα και πόσες φορές συμβαίνουν αυτά τα ακραία φαινόμενα στη περιοχή; Αλλά, αν παρακολουθούσες ειδήσεις από ευρωπαϊκά κράτη με ακραία καιρικά φαινόμενα, θα κατανοούσες τις ανθρώπινες δυνατότητες στη φύση που εκδικείται ακόμη και τα πιο προοδευμένα κράτη. Αν ήσουνα δήμαρχος, θα τιθασεύσεις τους ανέμους ή θα φτιάξεις προστατευτικά κιγκλιδώματα ;
    ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΩΣΤΕ ΓΕΛΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΡΙΑΝΤΟΑΚΩΣΤΑΝΤΗ , ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ; Απορία ψάλτου βήξ. Άλλωστε, τι να περιμένει κανείς από κάποιον που δεν καταλαβαίνει….
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ, ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΣ ΓΡΑΜΜΗ, ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΒΩΘΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. .Τριαντακωνσταντή Δεν σου αρέσει ο ένας (Αποστολάκης) δεν σου αρέσει ο άλλος (Φερεντίνος) πές μας εξα αρχής ότι σου αρέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβουμε που θέλεις να το πας . Πέρα από τις όποιες φίλε παραλήψεις ή αν θέλεις λάθη, ο Σολδάτος είναι μακρά από όλους αυτούς ο καλύτερος αυτοδιοικητικός. Γεια και με υγεία……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Δήμος χρειάζεται ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
    Νέες κοινωνικές δυνάμεις θα αναλάβουν τα ηνία του Δήμου.
    ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ. Το βασικό πρόβλημα της ζωής είναι η βελτίωσή της , ΟΧΙ Ο ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ. Φαίνεται οτι γνωρίζεται απο υποβιβασμούς τόσο εσεις όσο και ο Θύμιος. Άντε τωρα να αποφύγεις τον Αποστολάκη. Μωρέ, δαγκωτό Γιώργος , παρά τους άκαπνους φιλόσοφους της άκαρπης παραπολιτικοφιλολογίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δάσκαλε που δίδασκες. Δεν έχει σημασία τα πόσα λές αλλά το τι λες. Συμφωνώ ότι η πολιτική είναι σοβαρό πράγμα για να την εμπιστευθείς σε καιροσκόπους κακεντρεχείς τύπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ , καλή προσπάθεια. Ο καθένας κάνει ότι μπορεί για το καλό. Εσείς, Τι προτείνετε ; Πλησιάζουν οι ρημάδες και μας μπερδεύεις.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θύμιο έχεις εικόνα πόσα ποδήλατα έχουν μείνει ακόμη.......ή τα ψαχνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΛΟΥΤΡΑ ΤΡΥΦΟΥ,Θύμιο δεν ντρέπεσαι να πας στην Τρύφου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΟΛΔΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχαχ για γελια πολλα γελια τη να πεις για αυτο το επιπεδο της ατεμνης γραμης του .""ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ""""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. θυμιο σε βαζει ο σολδατος να φας τα μουτρα σου δεν το βλέπεις;; μπορει να φαινεται πως σε στηριζει αλλα μην βλέπεις μονο το σημερα κοιτα μπροστα... θα κατεβεις θα χασεις και στις επομενες εκλογες θα είναι παλι αχηγος... μην σκέφτεσαι την βοηθεια που σου λενε είναι για να φας εσυ την οργη και την αγανακτιση του κοσμου... ετσι νομιζεις θα σε στηριξει επειδή σε αγαπάει και όταν λεμε στηριξει ξερεις τι εννοουμε... φτωχοπαιδο εισαι και εσυ όπως ολοι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. εκανες μια φορα πισω τοτε που ανακοίνωσες συνδιασμο και μετα το πηρες πισω και πηγες με το κοπαδι το κοπαδι το εφαγε ο λυκος όμως!!! τον περασες τον αδωνι με τις κωλοτουμπες!!! αστο αφου δεν το εχεις κοιτα τωρα μην αναιρεσεις και πας με τον τανταρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΝΕ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΛΟΜΠΕΣ.. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΤΕΛΟΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΜΑΞΙΑ Η ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ? Α ΡΕ ΘΥΜΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΟ ΠΑΙΔΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο