Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ… ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΝΕΡΑ

(Με κουβαλητό νερό ο μύλος δεν γυρίζει)

Γράφει ο: Παναγιώτης  Ηλ.  Χολής

  "Ένα βήμα ποιο κοντά για τη λύση του προβλήματος  του πόσιμου νερού, βρίσκονται η τοπικές κοινότητες του Δήμου Κοζάνης. Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο εξωτερικό δίκτυο υδροδότησης των κοινοτήτων από το αγωγό Ερμακιάς έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής επιχ. ύδρευσης Κοζάνης. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ είναι προϋπολογισμού 942.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013.’’
  -Με αυτόν τον απλό, αλλά συντονισμένο τρόπο, λύνουν τα προβλήματα της υδροδότησης στο Δήμο της Κοζάνης.

     Στο δικό μας Δήμο Ξηρομέρου, δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με το πρόβλημα της υδροδότησης και της ακαταλληλότητας των ποσίμων νερών. Προέχει η διαδοχή και τα τραπεζώματα.
     Επέλεξε η Δημοτική Αρχή, το πρόβλημα να το λύνει προσωρινά, με συνεχόμενες επισκευές του σάπιου και από αμυαντοσωλήνες  δικτύου, για τον Αστακό, και με μεταφορές νερού με βυτία  για το Αρχοντοχώρι........



        Στα υπόλοιπα Δημοτικά διαμερίσματα, που το νερό είναι ακατάλληλο προς πόση, δεν δίνετε καμία λύση και οι κάτοικου στρέφονται προς τα εμφιαλωμένα και στους νερουλάδες που κάνουν χρυσές δουλειές.
       Και στις δυο επιλογές το κόστος  για το Δήμο και για τους κατοίκους είναι αρκετά υψηλό  και στις μέρες μας γίνετε και αβάσταχτο, λόγο και της οικονομικής κρίσης. 
     (Εγώ, να φανταστείτε για 20 μέρες που έμεινα στο χωριό με την οικογένεια μου, κατανάλωσα 85 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού το μεγάλο μέγεθος κόστος περίπου 70 ευρώ.)
     Υπολογίστε τώρα πόσα ξοδεύουν οι μόνιμοι κάτοικοι… Ένα ποσό που έμμεσα το επιβάλει να το ξοδεύουν, η Δημοτική Αρχή, με την αδράνεια της και την επικίνδυνη ακόμα και για την υγεία  των δημοτών, πολιτική της.
          Επίτευγμα της Δημοτικής Αρχής είναι η επανεμφάνιση των Νερουλάδων, ένα επάγγελμα που είχε εξαφανιστεί τις τελευταίες δεκαετίες χάριν  της προόδου της ανθρωπότητας, της ανάπτυξης της τεχνολογίας και των μέσων.
        Επίτευγμα της Δημοτικής Αρχής είναι και η αλματώδη αύξηση της κατανάλωσης εμφιαλωμένου νερού στο Δήμο μας.
      Όταν μια Δημοτικοί Αρχή, ένας Δήμαρχος στερεί από τους Δημότες του το βασικότερο αγαθό -το νερό-βασικό δείγμα πολιτισμού των κοινωνιών, και όταν εν γνώση  τους  εκθέτουν τους Δημότες και τους επισκέπτες  του Δήμου σε κίνδυνο, λόγω της ολικής η μερικής ακαταλληλότητας των νερών, τότε η ευθύνες δεν είναι μόνο πολιτικές αλλά ελέγχονται και ως ποινικές.

Ας έρθουμε τώρα στο πρόβλημα του Αστακού
     Γιατί υπάρχουν συνεχόμενες και πολυήμερες διακοπές; Είναι πραγματικά το νερό ακατάλληλο;
      Ως γνωστόν το νερό για τον Αστακό προέρχεται από τις πολύ καλές ποιοτικά και σε ποσότητα, πηγές του Αγίου Δημητρίου. Τα έργα υδροδότησης, από τις πηγές, προς τον Αστακό ολοκληρώθηκαν τη δεκαετία του 1980, προς το τέλος αν θυμάμαι καλά
     Η χρηματοδότηση και η κατασκευή έγινε από την ΕΤΒΑ που κατασκεύαζε την ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ στο πλατυγιάλι και η οποία ανέλαβε να φέρει το νερό ως τον Αστακό. Αργότερα μάθαμε ότι η εταιρία του πλατυγιαλιού θα έκανε και την συντήρηση του δικτύου προς τον Αστακό.
      Το δίκτυο κατασκευάστηκε με αμιαντοσωλήνες, υλικό που αργότερα απαγορεύθηκε η χρήση του ως καρκινογόνο.
       Μέχρι στα μισά της δεκαετίας του 1990, η εταιρία στο πλατυγιάλι συνέχιζε να συντηρεί το δίκτυο βάσει των συμφωνηθέντων, πότε κανονικά και πότε με γκρίνιες με τη Δημοτική Αρχή. 
      Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει να το συντηρεί και την συντήρηση ανέλαβε αναγκαστικά πρώτα ο Δήμος Αστακού και σήμερα  Ξηρόμερου. 
Ερώτημα,  Γιατί συνέβη αυτό;
     Η λογική και ο σεβασμός προς τον πολίτη καθώς και η φροντίδα για την καλή του υγεία, επιβάλει, από εκείνα τα χρόνια που απαγορεύθηκε η χρήση αμιαντοσωλήνων να είχες μεριμνήσει ως Δημοτική Αρχή άμεσα και χωρίς καθυστέρηση την αντικατάσταση τους.
     Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι σήμερα και ούτε προβλέπετε να γίνει στο άμεσο μέλλον αφού η Δημοτική Αρχή δεν το έχει ως προτεραιότητα.
Σήμερα το δίκτυο από τις πολλές επισκευές  και από τα πολλά σπασίματα είναι παντού διάτρητο  .
       Κατά μήκος του δρόμου, αν παρατηρήσετε, σχεδόν κάθε 100 μέτρα υπάρχει σκάψιμο  για να βρεθεί ο χαλασμένος σωλήνας. Καταστρέφεται με αυτό τον τρόπο και ο παμπάλαιος δρόμος και έχουν καταστραφεί και τα προστατευτικά στηθαία, χωρίς φυσικά να επισκευάζονται.
      Ειδικοί, αναφέρουν ότι κάθε φορά που σπάει ένας αμιαντοσωληνας, τα καρκινογόνα στοιχεία από το τρίψιμο των τοιχωμάτων έχουν είδη απελευθερωθεί και έχουν περάσει μέσα στο σωλήνα και κατόπιν με τη ροή του νερού έρχονται στις βρύσες μας. Αυτό  γίνεται κάθε φορά που έχουμε βλάβη και κατόπιν επισκευή.   ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ χωρις δεύτερη κουβέντα.

       Το ότι δεν πίνουμε νερό στο Αστακό δεν σημαίνει ότι τη γλυτώνουμε. Από τις βρύσες δεν πλένονται τα ρούχα; Από τις βρύσες δεν πλένονται τα ποτήρια, πιάτα; Από τις βρύσες δεν κάνουμε μπάνιο; Από τις βρύσες δεν τροφοδοτούνται με νερό οι ντουζιέρες στην πλαζ;
      Απάντηση αντιδημάρχου, γιατί έχουμε συνεχόμενες διακοπές νερού: "Γιατί εκεί που το φτιάχνουμε χαλάει ποιο κάτω και μετά ποιο πάνω.. τι να κάνουμε;’’

      Στο χαλασμένο δίκτυο να προστεθούν και τα διαλυμένα αντλιοστάσια που πολύ σωστά και οργανωμένα καταγγέλλει, ο μοναδικός, Δημοτικός σύμβουλος Μάκης Βότσης, που τολμά να τα βάζει με τη Δημοτική Αρχή από την αρχή τις θητείας του και του αξίζουν συγχαρητήρια.
     Το θέμα του νερού αγαπητοί μου συμπατριώτες βρωμάει από παντού. Λίγοι ξέρουν ολη την αλήθεια  λίγοι το διαχειρίζονται, λίγοι –πολύ λίγοι –φωνάζουν, λίγοι  ενδιαφέρονται, ενώ  μας αφορά όλους, μα, όλους......

       Εδώ σε αυτό το σημείο έχω ένα μεγάλο  μα πολύ μεγάλο αναπάντητο ερώτημα.
    Γιατί δεν ξεσηκώνετε ο κόσμος και ειδικά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Αστακού;
      Μιλάμε για το ύψιστο αγαθό που καθορίζει κατά πολύ την ποιότητα της ζωής μας και την ίδια μας τη ζωή. Γιατί τόσος ωχαδερφισμός και γιατί  τέτοια απραξία;
     Εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε, που κατά παρέες φωνάζουμε, βρίζουμε για την τριτοκοσμική εικόνα που έχουμε στο θέμα του νερού;. 
      Τι είναι αυτό που δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε και στο επόμενο βήμα της έντονης και συντονισμένης διαμαρτυρίας έως ότου επιτευχτεί η οριστική  λύση του χρόνιου και άλυτου προβλήματος;

Οριστική λύση είναι μόνο μια: Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΩΣΤΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΕΣΑ. Ότι άλλο επιλεγεί θα ανακυκλώνει το πρόβλημα χωρίς να το λύνει.
       Αυτό το έργο  η δημοτική Αρχή δεν θέλει να το κάνει και ταλαιπωρεί τον κόσμο, τον εκθέτει σε προβλήματα υγείας και δυσφημεί  πανελληνίως τον Αστακό.
       Ο Δήμαρχος  έχει τεράστιες ευθύνες και πρέπει επιτέλους  να τις αναλάβει. Οφείλει επίσης δημόσια να ενημερώσει τους κατοίκους  για τα σχέδια του.
       Δεν μπορεί άλλο να κρύβετε πίσω από τους Αντιδημάρχους χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Ο Ηγέτης σε τέτοια μεγάλα προβλήματα δείχνει τις ικανότητες του.
       Οφείλει  επίσης να ενημερώσει και τους άλλους Δημότες γιατί είναι μολυσμένα τα νερά των γεωτρήσεων που υδρεύουν τα χωριά τους και καθιστά τα νερά ακατάλληλα προς πόση.
        Τώρα πρέπει όλοι μας να πάρουμε θέση και όταν λέω όλοι εννοώ όλοι. Κάτοικοι, σύλλογοι, φορείς, και φυσικά οι υποψήφιοι  Δήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και όσοι αυτοπροτείνονται για Δήμαρχοι η νομίζουν ότι θα τους στηρίξουν, κάποιοι, για να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι.
       Είμαστε μια χούφτα άνθρωποι, το νερό μας αφορά όλους και δεν προσφέρετε για μικροπολιτική και λαϊκισμούς .
      Όποιος νομίζει ότι έχει κάτι να προσφέρει στην κοινωνία του δήμου μας ας το κάνει ΤΩΡΑ.
      Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω στις όποιες ενέργειες αποφασίσουν οι κάτοικοι του Αστακού  αλλά και τον άλλων χωριών που αντιμετωπίζουν  πρόβλημα στο νερό τους. 
      Έξαλλου είναι γνωστό ότι  συμμετέχω ενεργά στη νέα Δημοτική παράταξη  που  δημιουργείτε με πρωτοβουλία της Κίνησης πολιτών Ξηρομέρου.

13 σχόλια:

  1. TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ
    ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΡΟΜΕΡΟΥ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ
    ΘΥΜΙΘΙΚΑΤΑΙ ΦΤΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΥΡΩΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΟΛΑ. ΑΜ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΖΜΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφου το νερο ειναι ακαταλληλο για υδρευση γιατι δεν το πληρωνουμε ωσ αδρευσησ ....πιο φθηνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο κ.ΧΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ??? ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ..ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο κ.ΧΟΛΗΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ???? ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ το αυτοαποκαλούμενο Γραφείο τύπου του δήμου σιωπά και βάζει μπροστά τους παρατρεχάμενους...

    Ούτε για το γνωστό μαγικό ραβδί, ούτε άλλο ευφυολόγημα...
    Δεν είναι μόνο το θέμα του νερού είναι όλα τα θέματα.
    Κύριοι και κυρίες είστε ανίκανοι και ακατάλληλοι, άντε στο καλό αρκετό κακό κάνατε στον τόπο.
    Κι όχι επειδή υπάρχουν συνδημότες που ξεπουλιούνταυ αντί πινακίου φακής και λιγότερο, εσείς να συνεχίσετε να καταστρέφετε τον τόπο ικανοποιώντας τη νοσηρή σας φιλοδοξία... Δεν κάνετε για αυτή τη δουλειά αρκετά ως εδώ, άντε στο καλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΟΛΑ Ο ΧΟΛΗΣ. ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ Η ΜΗ ΕΠΑΡΚΕΣ ΝΕΡΟ. ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΗΚΕ ΛΕΕΙ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΣΠΑ. ΑΝ ΡΩΤΟΥΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ, ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΘΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ. Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΕΡΓΑ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ -ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΣ. ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΕΙ Ο ΧΟΛΗΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι εκλογές , πλέον, όπως φαίνεται, θα γίνουν με άλλο απο το ισχύον σύστημα. Δηλαδή ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με υποψήφιους Δημάρχους και ένα ενιαίο με υποψήφιους Συμβούλους.Συνεπώς δεν θα υπάρχουν κομματικές ή παρεϊστικες κοψιδάτες ομάδες και ο λαός θα εκλεγει κατα το δοκούν τους αξιότερους !Και φυσικα θα έχει ο λαός και την ευθύνη του στις όποιες επιλογές του κι όχι τα κόμματα όπως είναι σήμερα . Ειναι το διαικότερο σύστημα που επικρατεί και στις ευρωπαϊκές χώρες (Παρίσι, Μόναχο,Ρώμη) αλλά και στις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην ασχοληστε αλλο με το ΧΟΛΗ.ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΧΟΛΗ ΚΑΚΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μη γελιώμαστε η διαπλοκή και το αλεισβερύσι θα κυριεύσουν και πάλι.Βαρεθήκαμε να ακούμε και να διαβάζουμε αυτό ο δήμος ,το άλλο η αντιπολίτευση κτλ.Υπάρχει μια μερίδα ατόμων που διαφοροποιείται ,αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας κοιμάται και πουλιέται(άλλος για 10 ευρώ και άλλος για 100000)η ουσία είναι ίδια.Τους τρώμε στη μάπα επειδή κάποια λαμόγια χρηματίζονται και καθορίζουν τις μοίρες μας και αυτές των παιδιών μας.Αν δεν αντιδράσουμε και μαυρίσουμε αυτό το σύστημα και τους ανθρώπους που το στηρίζουν ,δεν έχουμε μέλλον στο Ξηρόμερο.Βγεστε έξω και στηρίξτε τα νέα παιδιά ,τουλάχιστον είναι άφθαρτοι από το σάπιο σύστημα.Βγέστε έξω και πολεμίστε το κατεστημένο ,γυρίστε τους την πλάτη γιατί μας πούλησαν.Τι και αν κάποιος είναι υποψήφιος στη Κίνηση Πολιτών ή στο ΚΚΕ ή σε ένα καινούργιο σχηματισμό;Σημασία έχει οτι δεν είναι αυτοί που μας καταντησαν έτσι .Το αστείο της υπόθεσης είναι οτι οι εξουσιάζοντες δεν ντρέπονται και μας κοροιδεύουν ακόμα.ποιό είναι το έργο τους και ποιές οι δικαιολογίες τους;Διαπλοκή και διαφθορά στο μεγαλείο της!Δεν ζητάμε σα πολίτες τα μεγάλα ,αλλά μικρά καθημερινά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΧΟΛΗ ΚΑΚΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μια χαρά τα λέει ο Χολής ,καιρός είναι όμως να μιλήσουν το 2013 και για αποχέτευση στο χωριό του και όπου αλλού δεν υπάρχει.
    Τώρα όσον αφορά πως και ποιοι θα εκλεγούν δεν χωρά αμφιβολία αν κρίνουμε από το πως ψηφίζουν οι ραγιάδες.
    Ανώνυμος 5 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:11 π.μ. Αν αυτό είναι το δικαιότερο σύστημα γιατί να εφαρμοστεί μόνο στις Δημοτικές και όχι και στις Βουλευτικές ;Εκεί τα κόμματα και η κομματικοποίηση δεν βλάπτουν την "Δημοκρατία" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ 7'50 ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΛΛΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ(ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΟ)!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο