Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Τα νησιά Κάλαμος και Καστός δείχνουν τον δρόμο του αγώνα!

             Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων Καλάμου και Καστού ενάντια στην εγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών άνοιξαν τον δρόμο για δραστηριοποίηση και εναντίωση στις επεκτατικές βλέψεις τους στην περιοχή του Δήμου μας που τους ανοίγει την όρεξη η εκτρωματική ΚΥΑ 2505/4.11.2011 του αχαρακτήριστου πρώην υπουργού ΥΠΕΚΑ Γερουλάνου.
        Το τοπικό συμβούλιο Μύτικα συνεδρίασε πριν λίγες μέρες και πήρε γενναία απόφαση δίνοντας ένα καθαρό όχι στην δημιουργία νέων αλλά και στην επέκταση υφιστάμενων ιχθυοκαλλιεργητικών μονάδων στην περιοχή. Το σημαντικότερο όμως σημείο της συνεδρίασης ήταν η πρόταση σύστασης επιτροπή αγώνα ενάντια στο χωροταξικό Γερουλάνου...........      Αυτό αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για αντίστοιχη συνεδρίαση και από το τοπικό συμβούλιο του Αστακού ως συμπαραστάτη και υποστηρικτή της προσπάθειας αυτής αφού ο Αστακός βρίσκεται στην δίνη του προβλήματος εδώ και δεκαετίες.
        Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν αυτή η κινητικότητα επεκταθεί και συνεχισθεί με έργα πέραν κάποιων έντυπων τοπικών αποφάσεων.
Οψόμεθα. {*}
———————–
{*} θα δούμε, θα δείξει


Δεν υπάρχουν σχόλια: