Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Το Αγρίνιο υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Σε μια κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της  Φλόγας των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων  στο Αγρίνιο. Μια πλατεία «σύμβολο των αγώνων των Αγρινιωτών», όπως τόνισε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Π. Μοσχολιός, στην οποία σήμερα μεταδόθηκε το μήνυμα της πανανθρώπινης ειρήνης, μέσα από τον πιο ιστορικό θεσμό όλης της ανθρωπότητας........


   Ο πανελληνίου εμβέλειας πρώην αθλητής Διονύσης Μπαμπαρούτσης, η πρόεδρος  του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου Σπυριδούλα Παπαγιάννη, και ο πρωταθλητής στους Special Olympics κ. Χριστόφορος Γιαννιτσέλης, ήταν οι τρεις λαμπαδηδρόμοι που μαζί με τη φλόγα μετέφεραν το μήνυμα της αρετής, της προσφοράς και του εθελοντισμού.
    «Χαιρετίζουμε τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στο Sochi, μια περιοχή του Πόντου, με έντονο το Ελληνικό στοιχείο. Υπάρχουν άνθρωποι ακόμη εκεί που μιλούν Ελληνικά», σχολίασε ο Δήμαρχος, τονίζοντας παράλληλα τις ομοιότητες μεταξύ Ελλάδας κα Ρωσίας. Το ίδιο και ο κ. Βλαντίμιρ Μαϊστρένκο, εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων της  Ρωσίας που στάθηκε ιδιαίτερα στις κοινές παραδόσεις των δυο λαών.
    Στη συνέχεια, κ. Ιωάννης Καρράς, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή στο θεσμό των Ολυμπιακών αγώνων, τονίζοντας πως για την τελετή αφής της Φλόγας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, «ο Ελληνικός λαός δεν χρειάστηκε να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ», ενώ μίλησε για τις αξίες που πρεσβεύουν οι Ολυμπιακοί, το θεσμό της εκεχειρίας κατά τη διάρκειά τους, «κάτι που δυστυχώς πλέον δεν τηρείται».
    Την εκδήλωση πλαισίωσε οι Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου παιανίζοντας τους εθνικούς ύμνους της Ρωσίας, της Ελλάδας αλλά και τον ύμνο των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ παρόντες ήταν  αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Αγρινίου καθώς και εκπρόσωποι φορέων.






























agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο