Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Εξελίξεις στο Θέμα του ελλείματος των δημοτικών τελών της Αλυζίας..

          Σύμφωνα με όσα αναφέρει το εξαίρετο blog Ξηρόμερο News η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Πυθαγόρας Σαμάρας έχουν πάρει πρωτοβουλίες επί του θέματος και προχωρούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.
        Ας περιμένουμε όμως να υπάρξει και κάτι επίσημο, γιατί πολλά ακούγονται και δεν γνωρίζουμε τι είναι αλήθεια και τι απλώς φήμες. Αυτό όμως που έγινε  στα 2,5 αυτά χρόνια σίγουρα θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα στον πρώην Δήμο  Αλυζίας .
     Αποτελούσε κοινό μυστικό και συζητούνταν, από τι μάθαμε, σε όλη την Αλυζία ότι κάτι δεν πάει καλά με τις εισπράξεις των δημοτικών τελών. Το ερώτημα είναι οι πρώην δήμαρχοι δεν τα γνώριζαν αυτά;;; δεν είχαν ακούσει κάτι;;; Ποια μέτρα πήραν;;;...........



     Γιατί δεν δημιουργήθηκε ταμειακή υπηρεσία που να δουλεύει με βάση την νομοθεσία και τους κανόνες που ισχύουν;;  Οι ευθύνες βαραίνουν μόνο μια υπάλληλο;; 
      Όλα αυτά βέβαια είναι ερωτήματα που βάζει και ο απλός κόσμος, αλλά είναι μόνο ερωτήματα γιατί επίσημες αποφάσεις είτε από την δικαιοσύνη η άλλο όργανο δεν έχουμε . Οπότε ας είμαστε επιφυλακτικοί.

         Υπενθυμίζουμε ότι η όλη υπόθεση βγήκε στο φως, αρχές 2011 όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή και σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις του τότε Αντιδημάρχου κ. Λιβάνη, υπήρξε  ταμειακό έλλειμμα σε οτι αφορούσε την Αλυζία. 
       Ο Δήμαρχος διάταξε Ε.Δ.Ε, το πόρισμα στάλθηκε εκεί που προβλέπει ο νόμος και τώρα μάλλον έχουμε την φυσική εξέλιξη. Θα έπρεπε όμως και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Περιφέρεια, Δικαιοσύνη) να είχαν κινηθεί πιο γρήγορα για μην σέρνεται ένα ΕΝΑ ΘΕΜΑ που μπορεί να σπιλώνει και άδικα ανθρώπους και κυρίως να απαλλαγούν και πάρα πολλοί συμπολίτες μας από την Αλυζία που ενώ έχουν αποδείξεις ότι πλήρωσαν τα δημοτικά τέλη εμφανίζονται ακόμη  να είναι χρεωμένοι!!!! 
         Φαίνεται οτι τώρα "έχει μπει το νερό στο αυλάκι" για την υπόθεση και η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου αποφασισμένη να την ξεκαθαρίσει... Για να δούμε...

Το τρίτο μάτι    

9 σχόλια:

  1. Εκτός των π. Δ η μ ά ρ χ ω ν ευθύνη έχουν και οι διοικητικοί προϊστάμενοι της υπαλλήλου που ανέχονταν και αποδέχονταν αυτή την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαυτό τον Δήμο επικρατούσε φαίνεται η αρχή του ενός και μόνον ανδρός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai fysika tis ευθυνες αλλων θα τις πληρωσει κοσμακης....τουλαχιστον να τιμωρηθουν οι υπευθυνοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευκαιρία να βγουν ολα.....ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. NA BGOYN OLA STI FORA . DHMARXE SAMARA PROXORA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O k.Γαλουνης σαν τοτε δημαρχος δεν γνοριζε τιποτα.Τωρα προσπαθουν να τα φωρτοσουν ολα στην υπαληλο. ΝΤΡΟΠΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O k.Γαλουνης σαν τοτε δημαρχος δεν γνοριζε τιποτα.Τωρα προσπαθουν να τα φωρτοσουν ολα στην υπαληλο. ΝΤΡΟΠΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΠΙ ΤΡΙΠΟΤΣΕΡΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΟΛΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΟΧΙ ΕΠΙ ΓΑΛΟΥΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και ο κ.Γαλούνης γνώριζε αλλά και ο μετέπειτα δήμαρχος κ. Τριποτσέρης . οι όποιες παρατυπίες καταλογίζονται απο την ΕΔΕ έγιναν στο χρόνο που διοικούσαν και οι δύο οι δημάρχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο