Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Δικογραφία σε βάρος καταστηματάρχη στο Θέρμο γιατί έπιανε «πειρατικά» συνδρομητικό κανάλι

Στην περίπτωση του Θέρμου διενεργήθηκε την 18-09-2013, νομότυπη έρευνα στο κατάστημα του 39χρονου όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος. 

    Τρεις περιπτώσεις «πειρατείας» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών εντοπίστηκαν και διερευνήθηκαν από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στις περιοχές της Κέρκυρας, της Πρέβεζας και στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, διενεργήθηκαν έρευνες και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 35, 57 και 39 ετών, αντίστοιχα.
      Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δράστες «διαμοίραζαν» παράνομα τηλεοπτικό σήμα συνδρομητικών υπηρεσιών, σε άγνωστο αριθμό ατόμων, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται στις παρόχους εταιρίες οι απαιτούμενες μηνιαίες συνδρομές.............



     Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε έρευνα στις παραπάνω περιοχές και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και της νομοθεσίας για την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών, σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 35, 57 και 39 ετών, αντίστοιχα.
       Πιο αναλυτικά, η διερεύνηση των υποθέσεων ξεκίνησε ύστερα από μήνυση, που υπέβαλλε στην Υπηρεσία πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η μήνυση αφορούσε σε δορυφορική «πειρατεία» των υπηρεσιών, που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω παράνομης διανομής του τηλεοπτικού σήματός τους, σε μεγάλο αριθμό «συνδρομητών».
       Στην περίπτωση του Θέρμου διενεργήθηκε την 18-09-2013, νομότυπη έρευνα στο κατάστημα του 39χρονου , όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι σχηματισθείσες δικογραφίες σε βάρος των ανωτέρω θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς

      Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις11012@hellenicpolice.gr και financialpolice@hellenicpolice.gr, της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο