Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

Μεσολόγγι: «Ραντεβού θανάτου και εμπόλεμη ζώνη!» λέει αυτόπτης μάρτυρας

«Ούτε στην Αθήνα τέτοια επεισόδια»
     Το gazzetta.gr επικοινώνησε με αυτόπτη μάρτυρα στα γεγονότα του Μεσολογγίου, ο οποίος μεταφέρει τα όσα είδε στο... πεδίο της μάχης

      Τα μεγάλης έντασης επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πόλη της Δυτικής Ελλάδας ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό ενός 23χρονου, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του, προκάλεσαν σοκ στους κάτοικους της περιοχής, αρκετοί εκ των οποίων δεν είχαν δει ποτέ στη ζωή τους κάτι παρόμοιο. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με έναν άνθρωπο που βρέθηκε στο σημείο την ώρα της μάχης.........   Τα πλήρη στοιχεία του μάρτυρα βρίσκονται στη διάθεση του gazzetta.gr, το οποίο για λόγους ασφάλειας δεν τα δημοσιεύει. Πρόκειται για μόνιμο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος σοκαρισμένος διηγείται τα όσα αντίκρισε.

Τι να σας πω τώρα, έγινε πραγματικό πανδαιμόνιο. Από όσο υπολόγισα ήταν πάνω από 80 άτομα, τα οποία είχαν έρθει στο Μεσολόγγι για τον φιλικό αγώνα του Παναθηναϊκού που έφυγαν και συγκρούστηκαν με αυτούς που υπήρχαν στο σύνδεσμο», μας λέει αρχικά.

Πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια;
Οι οπαδοί έφυγαν από την πλατεία, όπου είχαν συγκεντρωθεί. Έκαναν πορεία προς το μέρος που ήταν τα γραφεία των οπαδών του Ολυμπιακού. Όπως το είδα εγώ, ήταν ραντεβού θανάτου. Είχαν ρόπαλα, μολότοφ, πράγματα απίστευτα. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν κατέβηκαν στο δρόμο, έμειναν όλοι πάνω από όπου και πετούσαν αντικείμενα. Παράλληλα, οι από κάτω έκαναν το ίδιο. Μπουκάλια, μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα. Κάθε λογής αντικείμενο έφευγε».

Παρακολουθήσατε όλη την εξέλιξη;
Εγώ ήμουν στο σημείο, ωστόσο στη συνέχεια απομακρύνθηκα και παρακολουθούσα από απόσταση. Ήταν εμπόλεμη ζώνη, δεν μπορούσες να ζυγώσεις». 

Τον τραυματισμό του παιδιού τον είδατε;
Όχι, δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω κάτι μέσα στον πανικό»

Υπήρχε κόσμος πολύς εκείνη τη στιγμή στην περιοχή;
Παρότι ήταν 19:20 το απόγευμα που έγινε αυτό, μια ώρα αιχμής δηλαδή, ευτυχώς δεν είχε πολύ κόσμο εκείνη τη στιγμή στην περιοχή».

Πόση ώρα περίπου διήρκεσε όλο αυτό;
Τα επεισόδια κράτησαν 40 λεπτά περίπου. Μέχρι να έρθει η αστυνομία, τα ασθενοφόρα και να σταματήσει ο πανικός πέρασε αρκετή ώρα. Εγώ το βράδυ, αργά βγήκα έξω, όπως και αρκετοί ακόμα από τη γειτονιά για να δούμε τι έχει γίνει στην περιοχή». 

Οι έρευνες, λένε, συνεχίζονται. Έχετε ξαναδεί κάτι παρόμοιο στο Μεσολόγγι;
Για την αστυνομία δεν ξέρω τι κάνει, σήμερα δεν τους έχω δει καθόλου. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην πόλη μας κάτι τέτοιο. Σας λέω αυτά δεν γίνονται ούτε στην Αθήνα».

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: