Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Το τέλος των δεινόσαυρων

          Ο πλανήτης μας υπεισέρχεται σε μια εποχή γεμάτη κλιδονισμούς και ανατρεπτικές αλλαγές που συμπαρασύρουν χώρες ολόκληρες με τρανταχτά γεγονότα τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε γεωπολιτικό.
     Τα απόνερα της κρίσης αυτής και της πανσπερμίας των επακολουθούμενων γεγονότων δεν θα άφηνε απ’ έξω και τις μικρές τοπικές κοινωνίες της χώρας μας.
      Ο εκτρωματικός Καλλικράτης του Ragusi, ενεργών ως μαύρη τρύπα της τοπικής αυτοδιοίκησης (Τ.Α.) δεν αφήνει τα περιθόρια για υγιή ανάπτυξη και των 2 βαθμών της Τ.Α. (κυρίως των Δήμων) αντιθέτως στραγγαλίζει περισσότερο τους επαρχιακούς Δήμους και απομυζεί – εξαφανίζει κάθε κύτταρο ευημερίας του πολίτη...............



      Μέσα σε λίγους μόνο μήνες από δημιουργίας του εξολόθρευσε Δ.Ο.Υ, Δ.Ε.Η, Ο.Τ.Ε, Ι.Κ.Α, Ειρηνοδικείο, Υπηρεσία Αγροτικής Ανάπτυξης και άλλες ίσως υπηρεσίες που δε μπορώ να θυμηθώ, μόνο στον Αστακό.
      Πραγματική λαίλαπα για την τοπική κοινωνία του Αστακού και όχι μόνο.
      Ο πιο κατάλληλος τίτλος γι’ αυτό το εκτρωματικό αντιλαϊκό και αντεθνικό σχέδιο θα ήταν Δεινοκράτης αντί Καλλικράτης.

    Το επακολουθούμενο αντιμάμαλο του Δεινοκράτη ταράσσει λοιπόν τόσο την τοπική κοινωνία των πολιτών μας όσο και τη Δημοτική αρχή. Η τελευταία αισθάνεται και στέκει τουλάχιστο αμήχανη μπροστά σε αυτό το τρικυμιώδες τοπίο και πολλές φορές τελεί τρικυμιωδώς εν κρανίω, ανίκανη να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα που την συμπαρασύρουν στην Καλλικρατική δίνη ή μαύρη τρύπα της Τ.Α.
       Όμως όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές φαίνεται κάτι να αλλάζει στην τοπική πολιτική σκηνή, στις συζητήσεις των απλών ανθρώπων και στις τελικές τους αναζητήσεις.
Δεν είναι μόνο τοπικό το φαινόμενο, είναι πανελλαδικό.

      Κάποιοι κοντόφθαλμοι μπορεί να ειρωνευθούν και να πουν: ”που την είδες την αλλαγή ρε μεγάλε; Τραπεζώματα βλέπουμε και τους ίδιους μνηστήρες για την τοπική εξουσία.
Στη ΔΙΑΘΕΣΗ του απλού κόσμου, θα τους απαντήσω.

    Στην διάθεση και ακολούθως στην ενεργοποίηση συλλογικοτήτων.
     Λαμπρό παράδειγμα ο Ν.Α.Ο.ΑΣ με τις εκδηλώσεις του και τα αθλητικά γεγονότα, ο σύλλογος γυναικών Αστακού που διοργανώνει τακτικά αιμοδοσίες, ο Ιππικός όμιλος , ο χορευτικός σύλλογος Αστακού και αφήνω για το τέλος την Κίνηση πολιτών Ξηρομέρου.
        Η Κίνηση, έτσι την ξέρει ο κόσμος, στις προηγούμενες εκλογές πήρε μόλις 246 ψηφοδέλτια με ένα ποσοστό περί τα 2%. Η πλειοψηφία των δημοτών μας προτίμησε τα προεκλογικά ταξίματα των μεγάλων υποψηφιοτήτων και την θωπεία των ώτων του.

        Η Κίνηση αυτή εισέρχεται δυναμικά από τα τώρα στην κούρσα των δημοτικών εκλογών με μια σειρά από ενέργειες και δράσεις της που αν μη τι άλλο προκαλούν αίσθηση και κινητοποίηση σε μια σεβαστή μερίδα του κόσμου. 
     Ανοιχτή συγκέντρωση και εξαγγελία καθόδου στις προσεχείς εκλογές, συλλογή υπογραφών για το νερό ,ανοιχτή συζήτηση στο Μαχαιρά για το νερό ,ανοιχτή ρήξη στελεχών του με τη δημοτική αρχή και έπεται συνέχεια.
      Φυσικά δεν εκλείπουν και οι ψιττακοί(*) που δε χάνουν την ευκαιρία να πετούν λάσπη και κακεντρέχεια σε μια Κίνηση πολιτών που αν μη τι άλλο δεν δοκιμάστηκε ακόμη ως τοπική αρχή, ούτε καν ως αντιπολίτευση του ενός δημοτικού συμβούλου.
       Προτιμούν την σιγουριά και την εύνοια των βαρύγδουπων δοκιμασμένων πρώην και νυν τοπαρχών από το να αλλάξουν ρότα και να δοκιμάσουν άφθαρτες συλλογικότητες που μπορεί με την ενεργητικότητά τους να αλλάξουν κάτι σε αυτό τον άμοιρο Δήμο και κυρίως στις καθημερινές του ανάγκες. Ούτε αυτό δε περνά από το φτωχό τους μυαλό.
       Όμως δε θα είναι εύκολη η μετάβαση από το προσωπικό ρουσφέτι στο κοινό συμφέρον ,από την προσωπολατρεία στον εντόπιο πατριωτισμό, από το τάξιμο στο κοινό όραμα ,από τον ατομικισμό στην συλλογική προσπάθεια.
Αρκεί όμως που μπήκε το πρώτο λιθάρι.
 ————–
(*)= παπαγάλοι


Πηγή: http://astakosnp.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο