Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Λυκειακές Τάξεις Φυτειών: Η «επόμενη μέρα» απαιτεί πράξεις

Του Χρήστου Γ. Σαλτογιάννη

      Η κοινωνία των Φυτειών, πέτυχε το αυτονόητο, πέτυχε την ανάκληση της απόφασης κατάργησης των Λυκειακών Τάξεων. Το θετικό αποτέλεσμα οφείλεται αποκλειστικά στην τεράστια προσπάθεια ΟΛΩΝ των Φυτειωτών, των Συλλόγων, των Φορέων και κάποιων ενεργών πολιτών που όλοι μαζί με επιμονή και υπομονή εργάστηκαν σκληρά.
    Στον συνεχή αγώνα της κοινωνίας μας για την διεκδίκηση του σχολείου, ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά.
      Κάποιοι «επένδυσαν» στην τακτική του «χαρτοπόλεμου» με σκοπό την διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο. Πρόβλημά τους!
      Ωστόσο κάποιοι άλλοι μίλησαν με αλήθειες και γεγονότα όπως έκαναν εδώ και αρκετά χρόνια που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ζήτημα του σχολείου μας. Αγωνίστηκαν με κάθε μέσο και τρόπο. Συνεχίζουμε!...........



      Τώρα μας αφορά το μέλλον, το πώς να «μεγαλώσουμε» το σχολείο μας, να ενισχύσουμε το σχολείο μας και έτσι να διασφαλίσουμε την μελλοντική βιωσιμότητα του. 
      Μας αφορά όλους, πολίτες, φορείς και φυσικά τον Δήμο Ξηρομέρου.

        Μας αφορά η «επόμενη μέρα», ώστε οι Λυκειακές Τάξεις να ενισχυθούν με μαθητές από τα γύρω χωριά του Δήμου. Υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις από τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου και αναμένουμε την άμεση εφαρμογή τους.  
        Ο κάθε ένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθά τον τόπο του με τον δικό του τρόπο, από την δική του σκοπιά.

      Έτσι λοιπόν, στον αγώνα  για τις Λυκειακές Τάξεις Φυτειών, οφείλουμε όλοι μαζί να «στρατευτούμε» ώστε να επιτευχθεί η ενίσχυσή τους, προτάσσοντας τα επιχειρήματα μας και φυσικά τα πλεονεκτήματα που διαθέτει το σχολείο μας σε σχέση με τις ανάγκες των κατοίκων και των μαθητών της ευρύτερης περιοχής μας.



1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο