Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο σύστημα στις δημοτικές εκλογές - Δύο ψηφοδέλτια για όλους και εκλογή με 42% από τον α΄ γύρο

      Οι δημοτικές εκλογές θα είναι το πρώτο τεστ της κυβέρνησης σε εκλογική μάχη. Το σύστημα των εκλογών όμως φαίνεται ότι αλλάζει. Όλα δείχνουν ότι η εκλογή δημάρχων και συμβούλων δεν θα γίνει με το γνωστό μέχρι τώρα τρόπο. Μάλλον μόνο η κάλπη θα μείνει ίδια, καθώς θα αλλάξουν ως και τα ψηφοδέλτια…

Σε δύο ψηφοδέλτια όλοι οι υποψήφιοι
      Οι πληροφορίες λένε ότι οι αλλαγές αφορούν στις αμέσως επόμενες εκλογές του Μαϊου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές με ρύθμιση της κυβέρνησης δεν θα υπάρχουν πολλά ψηφοδέλτια, αλλά μόνο δύο για όλους τους συνδυασμούς.
     Το ένα θα περιλαμβάνει όλους τους υποψήφιους δημάρχους και το άλλο όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους..............



   Και στις δύο περιπτώσεις τα ονόματα θα αναφέρονται με αλφαβητική σειρά.

Με 42% δήμαρχος από τον πρώτο γύρο
      Για να εκλεγεί κάποιος δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή θα πρέπει να συγκεντρώσει το 42% των ψήφων, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα προκρίνονται στον δεύτερο γύρω οι πρώτοι υποψήφιοι.
    Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από τον πρώτο γύρο με το σύστημα της απλής αναλογικής.
    Οι αλλαγές αυτές συζητήθηκαν χθες στη συνάντηση Σαμαρά – Μιχελάκη με κύριο στόχο, όπως διαμηνύει το Μαξίμου, να απεγκλωβιστούν οι δημοτικές εκλογές από τον εναγκαλισμό των κομμάτων.

newsit.gr

5 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΟΙ ΑΞΙΟΙ, ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΕΞΑΤΟΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΜΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΟ ΣΟΪ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΥΛΕΥΣΕΙΣ-ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ. ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ !! ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΡΕΣΤΟΙ .... ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ , ΓΑΛΛΙΑ , ΑΓΓΛΙΑ , ΓΕΡΜΑΝΙΑ κ.λπ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΙΑ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΑΡΝΙΟΝΕΤΕΣ... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΟΣΤΑΥΡΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕ ΩΣ ΤΟ 1981. ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΔΑΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΠΙΚΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ : Ο.Τ.Α ή Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α ή ΣΑΤΑ ή ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ κ.λπ
    ΜΕΜΟΣ Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν τελικά αυτό το σύστημα ισχύσει στις επόμενες εκλογές, τότε θα πέσει πολύ ξεβράκωμα και πολλά κομματόσκυλα θα φάνε φόλα!!!
    αν τελικά αυτό ισχύσει, τότε για τον επόμενο δήμαρχο θα και την σύσταση του Δημοτικού συμβουλίου θα είναι υπεύθυνοι μόνο οι πολίτες και τότε θα δούμε αν έχουμε ότι πραγματικά μας αξίζει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα θα εξαρτηθούν από την σταυροδότηση. Πιστεύω οτι θα το μεθοδεύσουν έτσι ώστε να μην πληγεί το πολιτικό "εγώ" των κομμάτων και στελέχη-λαμόγια να διαφυλάξουν τις θέσεις τους . Σε κάθε περίπτωση είναι θετική η εξέλιξη και ανοίγει πόρτες σε νέα άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δικιο εχεις κ.11.17. αν δεν θεσπισθεί η μονοσταυρία που ίσχυε ως και το 1981 τότε τα λαμόγια θα βρούν τρόπους να αυτοδιασταυρώνονται και να αλλάζουν ψήφους απο π.χ την Παλιομάνινα με την Καντήλα και το αντίθετο. Μονοσταυρία σε όλα τα όργανα ωστε να εκλεγονται οι ΑΡΙΣΤΟΙ κι οχι οι ΑΡΕΣΤΟΙ και κάθε λογής κοψιδάδες...τύπου τελευταίων τραπεζωμάτων στον Αστακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο