Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

25 ΤΟΝΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Νέα επιτυχία για την θηροφυλακή της οποίας ο υπάλληλος Α. Καραλής σε συνεργασία με το δασαρχείο Αμφιλοχίας, προέβησαν σήμερα το πρωί σε έλεγχο σε περιοχή λίγο έξω από το τοπικό διαμέρισμα του Αγίου Νικολάου μετά από πληροφορίες που είχε ο θηροφύλακας και ανακάλυψαν παράνομη υλοτομία περίπου 25 τόνων........


    Τα ξύλα ήταν αγριελιές, φράξα και πουρνάρια. Ο Α. Καραλής μαζί με τους δασοφύλακες που κατέφθασαν στην περιοχή προχώρησαν όπως ήταν φυσικό στην κατάσχεση των κομμένων δέντρων.
    Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως η παράνομη υλοτομία πέρασε στην αρμοδιότητα της Θηροφυλακής μόλις πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου και πριν καλά καλά συμπληρωθούν δύο μήνες είχαμε ήδη την πρώτη μεγάλη επιτυχία.
      Το μόνο αρνητικό της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός ότι ο δράστης ή οι δράστες δεν ήταν εφικτό να συλληφθούν καθώς δεν βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο και παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι τους περίμεναν για αρκετές ώρες έτσι ώστε να προβούν στην σύλληψη τους.
   Όσο πλησιάζουμε τον Χειμώνα τα συγκεκριμένα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες λόγω και της ανεβασμένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Αλλά θα πρέπει όλοι οι λαθροϋλοτόμοι πλέον να γνωρίζουν πως τα μέτρα προστασίας έχουν αυξηθεί και το παράνομο έργο τους μόνο εύκολο δεν θα είναι…
Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν…
ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
 Πηγη: amvrakikosnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο