Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τα λέει έξω από τα δόντια ο Παναγιώτης Κουρουμπλής


  

 O Βουλευτής Αιτ/νίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων της πολωνικής Εφημερίδας  “Gazeta Wyborcza”, του πολωνικού ραδιοφώνου “Tok FM” και του διαδικτυακού  μέσου  ενημέρωσης της  Αγγλίας “Press TV”, ανέφερε ότι «ως Ευρωπαίος Πολίτης αισθάνομαι  προδομένος από εκείνους που έχουν την ευθύνη να προστατεύσουν το Ευρωπαϊκό Εγχείρημα και το Ευρωπαϊκό Όραμα...

 ..Αισθάνομαι προσβεβλημένος ως Ευρωπαίος και Έλληνας πολίτης από τη συμπεριφορά εκείνων που οφείλουν να υπερασπίζονται την εταιρική αλληλεγγύη και όχι να μετατρέπονται σε τοκογλύφους δανείζοντας στην Ελλάδα με επαχθείς όρους όταν γνωρίζουμε ότι τα χρήματα που δανείζονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι με επιτόκιο 1,5%. 

   Αναγνωρίζω ότι η Ελλάδα φέρει ευθύνες για τη Δημοσιονομική Εκτροπή, η ευθύνη όμως καταστροφής της ελληνικής παραγωγικής βάσης όλα αυτά τα χρόνια, δεν βαρύνει  μόνο του Έλληνες πολιτικούς αλλά και εκείνους που κέρδισαν από την κατάσταση αυτή. 

   Εισήλθαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύοντας ότι θα εγγυηθούν τα σύνορά μας. Ας μη λησμονούμε ότι τα  τελευταία 35 χρόνια για την άμυνα της χώρας μας δαπανήσαμε πάνω από 100δις € στηρίζοντας την αμυντική τους βιομηχανία. Η Ελλάδα διαθέτει 5% του ΑΕΠ για αγορά αμυντικού εξοπλισμού όταν στην Ολλανδία το ποσοστό αυτό είναι μόνο 1%».

     Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι τη δεκαετία του 80΄η ελληνική φαρμακοβιομηχανία κάλυπτε το 85% της εσωτερικής κατανάλωσης φαρμάκου με ισάριθμες θέσεις εργασίας. Σήμερα το ποσοστό αυτό περιορίζεται μόλις στο 13%, προσθέτοντας ότι ενώ την ίδια δεκαετία υπήρχαν 10 ελληνικές βιομηχανίες παραγωγής ηλεκτρικών ειδών σήμερα δεν υφίσταται καμία προς όφελος των Ισχυρών Ευρωπαϊκών Οικονομιών. 
   « Μπήκαμε στο ευρώ με ισοτιμία δολαρίου 0,85, ενώ σήμερα είναι 1,40. Ποιος τελικώς κερδίζει  από το ακριβό ευρώ;»
     Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι «ενδεχομένως κάποιοι αγνοούν και το γεγονός ότι με τη Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ, η Ελλάδα έγινε το ανάχωμα εκατοντάδων  χιλιάδων λαθρομεταναστών με τεραστικό οικονομικό και κοινωνικό κόστος.
    Σήμερα όλοι οι οικονομικοί αναλυτές παγκοσμίως, αναγνωρίζουν ότι η κρίση δεν είναι μόνο Ελληνική, είναι Ευρωπαϊκή και όχι μόνο. Συνεπώς αντί να εκβιάζουν την Ελλάδα με συμπεριφορές που προσβάλλουν το πολιτικό πολιτισμό της Ευρώπης, να επιβάλλουν αβάστακτους όρους  που πνίγουν την οικονομία μας και να επιχειρούν να αρπάζουν το δημόσιο πλούτο, οφείλουν να εκπονήσουν ένα Ευρωπαϊκό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα που θα συμβάλλει στο περιορισμό της ανεργίας και της νέας φτώχειας, αντιμετωπίζοντας το δημόσιο χρέος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται ότι διέγραψαν από τη μνήμη τους μεγάλα ιστορικά γεγονότα.  Την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός, την βίωσαν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως η Γερμανία, διότι όλοι γνωρίζουν ότι τα δάνεια που έλαβε την περίοδο 1919-1953, περικόπηκαν στο 50%. 
    Επιπροσθέτως το 1953 και η κατεστραμμένη από την Γερμανία Ελλάδα, δέχτηκε να αναβληθεί, μέχρι τη συνένωση των δύο Γερμανιών, η καταβολή των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου,  εκαντοντάδων σήμερα δις ευρώ.  Και η Γερμανία σήμερα κάνει ότι δεν γνωρίζει, στο βωμό όχι μιας Ευρωπαϊκής λογικής αλλά ενός εθνικού εγωκεντρισμού».
      Ο κ. Κουρουμπλής απευθυνόμενος στο δημοσιογράφο του βρετανικού μέσου ενημέρωσης, εξέφρασε το παράπονο των Ελλήνων για τη συμπεριφορά των Άγγλων πολιτικών προς την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι  Άγγλοι  οφείλουν  να ενθυμούνται ότι η Ελλάδα ως σύμμαχος της Αγγλίας στο Α΄και  Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πολέμησε και υπέστη τρομερές  καταστροφές και αυτό δεν πρέπει να λησμονείται».
 Σε ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί τελικώς ψήφισε όχι, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε
   «Ο Αννίβας έλεγε ότι το όχι είναι μια λέξη μικρή, που προφέρεται όμως δύσκολα. Όταν όμως διακυβεύεται η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, η αξιοπιστία του πολιτικού προσώπου  και η αγωνία των νέων μας, τότε το όχι γίνεται ανώδυνο και  κυριαρχείται από μια θεμελιώδη ουσία, όποιο και αν είναι το κόστος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο