Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Συνεχίζεται η πτωτική τάση για τις ενάρξεις νέων επιχειρήσεων στο νομό.


Τα επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας δείχνουν και νέα μείωση στο πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σχέση με το 2009.

Το ίδιο υποτονικό κλίμα στο οποίο κινείται η επιχειρηματικότητα και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας εξακολουθούν να επιβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε ότι αφορά τις ενάρξεις και τις διακοπές λειτουργίας των επιχειρήσεων στο νομό στο πρώτο εξάμηνο του 2010.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ενώ κατά το έτος 2009 έγιναν 1018 ενάρξεις λειτουργίας για επιχειρήσεις στο νομό και υπήρξαν 717 διακοπές στο πρώτο εξάμηνο του 2010 είχαμε μόλις 400 εγγραφές δηλαδή ενάρξεις λειτουργίας.
Μοναδικό ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι και οι διακοπές λειτουργίας έχουν κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα αφού αγγίζουν τον αριθμό των 277. Κατά τα λοιπά και όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τον σχετικό πίνακα που επισυνάπτεται ο Ιούνιος είναι ο μήνας με τις πιο πολλές εγγραφές- αλλά και τις πολλές διαγραφές- κυρίως γιατί οι επαγγελματίες σπεύδουν να δραστηριοποιηθούν πριν αρχίσουν να ισχύουν τα φορολογικά μέτρα που πάρθηκαν πρόσφατα. Το γεγονός αυτό ασφαλώς δεν μπορεί να είναι καλό πρόκριμα για το τι αναμένεται από το ξεκίνημα του φθινοπώρου.
Τέλος, πέραν από την προφανή αποτύπωση της κρίσης που υπάρχει γενικότερα στην οικονομία της χώρας ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως το σύνολο των επιχειρήσεων που ανοίγουν είναι ατομικές, ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες ενώ οι κατηγορίες των Α.Ε και των Ε.Π.Ε έχουν αρνητικό πρόσημο και μηδαμινή κινητικότητα.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο