Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Γιορτή μεγάλη στην Κωνωπίνα του Κεντρικού Ξηρομέρου, στη χάρη της Αγίας Παρασκευής!



Σ’ ένα μικρό ξωκλήσι, στην καρδιά του δάσους του Ξηρομέρου, δύο χιλιόμετρα έξω από το Χωριό Κωνωπίνα του Δήμου Μεδεώνος, συρρέουν κάθε χρόνο στις 25 Ιουλίου, πλήθος πιστών για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τη χάρη της θαυματουργής μας Αγίας Παρασκευής.
Η Αγία Παρασκευή γιορτάζεται με θρησκευτική ευλάβεια σε πολλά χωριά του Ξηρομέρου.
Ο εορτασμός όμως της Αγίας Παρασκευής, στην Κωνωπίνα, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των εν Αθήναις Κωνωπινιωτών, αποτελεί ξεχωριστώ θρησκευτικό γεγονός, συνδυαζόμενο με την μαζική συμμετοχή του κόσμου σ’ ένα όμορφο λαϊκό πανηγύρι.
Μετά το πέρας του υπαιθρίου Μέγα Εσπερινού με φόντο τα Ακαρνανικά, που γίνεται την 19.45 ώρα, ακολουθεί αρτοκλασία και προσκύνημα καβαλαραίων, του Ιππικού Ομίλου Μεδεώνος.
Με την φροντίδα των ανθρώπων του Πολιτιστικού Συλλόγου, ετοιμάζεται “τραπέζωμα” για όλους του πιστούς και προσφέρεται εν αφθονία ψητή προβατίνα σούβλας, συνοδευόμενη από Ξηρομερίτικο ψωμί και τυρί.
Ακολουθεί γλέντι τρικούβερτο κάτω από τον έναστρο ουρανό και χορός μέχρι πρωϊας.
Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, προσκαλεί και φέτος όλους τους συμπατριώτες μας Ξηρομερίτες και όχι μόνο, να παρευρεθούν στο γιορτάσιο της Αγίας Παρασκευής, γνωρίζοντας ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό γεγονός και να περάσουν μια όμορφη παρένθεση γλεντιού, που θα μείνει στις μνήμες των αξέχαστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο