Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Κυκλοφορεί το νέο φύλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας», τεύχος 60, με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου.



Στις 12 σελίδες της καλαίσθητης εφημερίδας, αναδεικνύονται εύστοχα, επίκαιρα θέματα, μείζονος τοπικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Η πλούσια θεματολογία και η αντικειμενική προσέγγιση της αρθογραφίας, καθιστούν την εφημερίδα να καταξιώνεται σ’ ένα από τα πλέον έγκριτα Συλλογικά φύλα του Νομού μας.
Οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν:
Το ουσιαστικό ενδιαφέρον του Νομάρχη κ. Θύμιου Σώκου για το Σπήλαιο Κωνωπίνας, την στοχευμένη και πλήρως αιτιολογημένη πρόταση του Συλλόγου Κωνωπινιωτών για την ονομασία του υπό σύσταση νέου Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας σε Δήμο Ακαρνανικών και Βόνιτσας, το επίκαιρο άρθρο: Καλλικράτης το «άγριο» πρόσωπο του Καποδίστρια, που αποτυπώνει με γλαφυρότητα, αλλά τσεκουράτο τρόπο το ιστορικό της διχοτόμησης του Ξηρομέρου και της ευθύνες και παραλήψεις των υπευθύνων πρωταγωνιστών, την γραπτή παρέμβαση του Συλλόγου, προς στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για την κατάργηση του Α.Τ. Κατούνας και συμβάντα από το τοπικό αστυνομικό δελτίο.
Τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν από κοινού οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Μεδεώνος για την σπουδαία Μάχη του Προφήτη Ηλία Αετού, το Γράμμα στον Πρόεδρο της Ο.Π.ΣΥ.Ξ, που με κριτική πένα στηλιτεύεται η απραξία της Ομοσπονδίας στη διχοτόμηση του Ξηρομέρου.
Οι αναγνώστες θα διαβάσουν επίσης ένα όμορφο άρθρο μνήμης του Θόδωρου Χολή, για τον Κώτσιο Λάϊο, τον πρώτο υδρονομέα του Χωριού της Κωνωπίνας, την τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου Κωνωπινιωτών, για την γιορτή των Καβαλαραίων στην γραφική Νήσσα, για το Ευρυζωνικό δίκτυο του ΟΤΕ στους Δήμους Μεδεώνος και Αλυζίας, για την πρόοδο των εργασιών του νέου δικτύου ύδρευσης του Χωριού, για τις δύο «ντόπιες» υποψηφιότητες για το αξίωμα του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας και τέλος την πρόσκληση του Συλλόγου στο γιορτάσιο της Αγίας Παρασκευής στην Κωνωπίνα.
Όποιος φίλος μας δεν την έχει λάβει μπορεί να γραφτεί συνδρομητής, επικοινωνώντας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Χρήστο Κωστόπουλο, τηλ: 6945-719334 ή με τον διευθυντή σύνταξης Χολή Θεόδωρο, τηλ: 6974-251161, για να του αποσταλεί αμέσως
Όσοι διαθέτετε INTERNET, σας δίνεται η δυνατότητα να διαβάζετε από τους πρώτους κάθε νέο φύλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας»που κυκλοφορεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου: www.konopinaps.gr
Αξίζουν συγχαρητήρια στην Συντακτική Επιτροπή της Εφημερίδας, αλλά πρωτίστως στον Σύλλογο Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, για το σπουδαίο ενημερωτικό του έντυπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο