Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Ο Ανδρέας Σκύρλας, νέος πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Όπως αναμένονταν ο Ανδρέας Σκύρλας είναι από σήμερα ο τελευταίος πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αιτωλοακαρνανίας, μιας και ο θεσμός καταργείται στο τέλος του χρόνου. Ο κ. Σκύρλας, παίρνει την θέση του παραιτηθέντος Στάθη Λουκόπουλου, που σήμερα επιχείρησε για πρώτη φορά δημοσίως να εξηγήσει τους λόγους της παραίτησής του.
Στην ψηφοφορία ο κ. Σκύρλας έλαβε 15 ψήφους, δυο ψήφους έλαβε ο κ. Σολδάτος και βρέθηκαν 9 λευκά ψηφοδέλτια. Αυτο σημαίνει, με βάση τους παρόντες, πως στην παράταξη της πλειοψηφίας υπήρχαν τέσσερεις διαρροές.
Με την ίδια διαδικασία, εξελέγη αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο Βασίλης Ξανθόπουλος, που πήρε την θέση του Αν. Σκύρλα.
Πηγή: http://gatosstakeramidia.blogspot.com/

Στάθης Λουκόπουλος: «Πρώτος λόγος της παραίτησής μου είναι η παντελής έλλειψη παραταξιακής δημοκρατίας και πνεύματος ομαδικής δράσης»
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε χθες βράδυ. Οι πολυαναμενόμενες αιτιάσεις παραίτησης του πρώην προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Στάθη Λουκόπουλου είναι γνωστές πια τόσο στο νομάρχη όσο και στο υπόλοιπο σώμα.
Καιρός είναι να τις μάθει και ο λαός.
Αυτό που κάνει εντύπωση μέσα σε όλα όσα έγιναν απόψε είναι το σχόλιο νομαρχιακού συμβούλου της παράταξης του κ. Σώκου ότι "απόψε ηττήθηκε κατά κράτος"!
ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ Σ. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Υπέβαλα στις 28/6/2010 την παραίτησή μου από Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Οι λόγοι που με οδήγησαν σ' αυτή μου την απόφαση ανατρέχουν σ' όλη σχεδόν τη διάρκεια της θητείας μου ως Νομαρχιακού Συμβούλου. Το ποτήρι άρχισε να γεμίζει περίπου μετά τις εθνικές εκλογές του 2007 και ξεχείλισε πρόσφατα.
Πρώτος λόγος της παραίτησής μου είναι η παντελής έλλειψη Παραταξιακής Δημοκρατίας και πνεύματος ομαδικής δράσης. Θα μου πείτε τα εν οίκω εν Δήμω; Απαντώ Ναι. Γιατί πιστεύω πως όταν υπάρχει έλλειψη Παραταξιακής Δημοκρατίας στην πλειοψηφούσα παράταξη αυτό διαχέεται και επηρεάζει εν γένει την λειτουργία και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Ενδεικτικά φαινόμενα έλλειψης παραταξιακής Δημοκρατίας μπορώ να αναφέρω την μη σύγκληση "παράταξης" της παράταξης, την μη σύγκληση της ομάδας των αιρετών της παράταξης και την έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου στα προσυμβούλια των αιρετών όπου τυχόν αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις στις προτάσεις του κ. Νομάρχη αντιμετωπίζονταν με φράσεις όπως "όποιος κουράστηκε μπορεί να πάει σπίτι του".
Δεύτερος λόγος είναι η αποθέωση της πολιτικής του πολιτικού κόστους και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Στο βωμό αυτών των δύο πολιτικών πείνασαν για ένα περίπου χρόνο εκατοντάδες οικογένειες στη Ναύπακτο από τη μη λειτουργία της Πολεοδομίας όταν ένας άπειρος, επιπόλαιος και ανεπαρκής Δήμαρχος συνάντησε την κόντρα του κ. Νομάρχη που μολονότι επί της αρχής είχε δίκαιο δεν διευκόλυνε με τις αποφάσεις του το μεροκάματο δεκάδων οικοδόμων. Επενδύσεις επίσης εκατομμυρίων από σοβαρούς επιχειρηματίες επιδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποθαρρύνθηκαν και απομακρύνθηκαν από τον Νομό και μάλλον βαδίζουν προς την γειτονική Φωκίδα. Αντίθετα άλλοι επιχειρηματίες με δηλωμένες επιχειρηματικές δυσκολίες αποτέλεσαν αντικείμενο ειδικών συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Τρίτος λόγος είναι η διαρκής απόπειρα χειραγώγησης και υποβάθμισης του θεσμικού μου ρόλου ως Προέδρου. Να θυμίσω την θεαματική αποχώρηση του κ. Νομάρχη από το Νομαρχιακό Συμβούλιο όταν πράττοντας το αυτονόητο έδωσα τον λόγο να δευτερολογήσει στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Να καταθέσω την αόρατη εποπτεία στην τελική διαμόρφωση των προσκλήσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου και την απόλυτη άρνηση να "έρθουν" στο Νομαρχιακό Συμβούλιο θέματα που κατά καιρούς πρότειναν οι μειοψηφίες. Να θυμίσω ακόμα την υπόσχεση του κ. Νομάρχη για συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για τον "Καλλικράτη" υπόσχεση που δεν τηρήθηκε ποτέ εκθέτοντάς με σε ποικίλα σχόλια και τέλος να καταθέσω τον αποκλεισμό μου από σύσκεψη στο γραφείο του με θέμα την οργάνωση του τετραετούς απολογισμού.
Κύριοι Συνάδελφοι αυτοί είναι οι λόγοι που με οδήγησαν στην παραίτησή μου.
Ξέρω πως αρκετοί από σας της πλειοψηφίας ίσως θελήσουν να υπεραμυνθούν ή να επιβεβαιώσουν κάποια από τα όσα προανέφερα, θα σας προέτρεπα να μη το πράξετε και ξέρω επίσης πως κάποιοι άλλοι ίσως αποπειραθούν να αντικρούσουν ή διαψεύσουν τα όσα είπα, τους καταλαβαίνω και τους συγχωρώ.
Οι λόγοι που ανέπτυξα απευθύνονται σ' εσάς και δι' υμών στο λαό της Αιτωλοακαρνανίας, το αν δε είναι αποδεκτοί ή όχι θα φανεί στο χειροκρότημα.
Κύριε Προεδρεύοντα τελειώνοντας θέλω να δηλώσω στο Σώμα πως αποχωρώ από την παράταξη του κ. Σώκου και παραμένω ανεξάρτητος Νομαρχιακός Σύμβουλος.
Στάθης Λουκόπουλος
Πηγή: http://sarakaimara.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: