Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Σπήλαιο Κωνωπίνας: Ανάδεμα ελπίδας με «σφραγίδα» Θύμιου Σώκου!



Σπήλαιο Κωνωπίνας! Mία πονεμένη ιστορία που άρχισε το 1982 και στο διάβα της μέχρι και σήμερα ενσάρκωσε κατά καιρούς ελπίδες αλλά και απογοητεύσεις ανθρώπων ενός μικρού χωριού που πίστευαν στο όνειρο.
Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, κατέβαλε διαχρονικά και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Σπηλαίου, συναντώντας πολλάκις δυσκολίες και τοίχος απροσπέλαστο, από την αδιαφορία των υπευθύνων.
Ποτέ όμως δεν τα παράτησε. Συνέχιζε τις προσπάθειες του αναδεικνύοντας το Σπήλαιο με την αρθογραφία του, στον τοπικό τύπο και τη προβολή του στα μεγαλύτερα μπλοκ του διαδικτύου, κατορθώνοντας έστω…..από φωτογραφίες να γίνει γνωστό σ’ όλο τον πλανήτη.
Παράλληλα κεντρίζοντας το ενδιαφέρον ερευνητών – σπηλαιολόγων να το επισκεφθούν, αποκομίσαμε πληθώρα στοιχείων, που είναι χρήσιμα για την επιστημονική κοινότητα και καταδεικνύουν περίτρανα το κάλος του Σπηλαίου.
Φαίνεται πως η προσπάθειά μας τελικά δεν πήγε χαμένη.
Την φωνή μας άκουσε κάποιος άνθρωπος με ανοικτά αυτιά.
Κάποιος άνθρωπος που ακούει.
Ο Νομάρχης μας Θύμιος Σώκος, ο οποίος πραγματικά έκανε αυτό που έπρεπε. Αυτό που επιθυμούσαμε διακαώς όλα αυτά τα χρόνια οι Κωνωπινιώτες και όλοι οι Ξηρομερίτες.
Την Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 σε συνεδρίασή της, η Επιτροπή υποδομών και Προγραμματισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την εκπόνηση Γεωλογικής και Γεωφυσικής μελέτης και έρευνας του Σπηλαίου Κωνωπίνας, για να εξερευνηθεί ενδελεχώς από ειδικούς και επιτέλους να μάθουμε εάν το υπάρχον Σπήλαιο είναι Προσπήλαιο ή το κυρίως Σπήλαιο.
Έτσι λοιπόν όπως προκύπτει από το παρακάτω Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, “το νερό μπήκε στ’ αυλάκι” .
Αναφορικά με τα αντανακλαστικά, που επέδειξε ο Νομάρχης μας Θύμιος Σώκος, εμείς θα πούμε ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο στον άνθρωπο αυτό.
Άλλωστε οι πληθωρικές του ικανότητες, στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και η συνεπής μακρόχρονη πορεία του, συνυφασμένη και με την επιδοκιμασία του κόσμου της Αιτωλοακαρνανίας, το αποδεικνύει περίτρανα.
Ο Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, ευχαριστεί θερμά τον Νομάρχη μας κ. Θύμιο Σώκο για το αμέριστο ενδιαφέρον, που επιδεικνύει για το Χωριό μας, εκφράζοντας κατ’ επέκταση και τα αισθήματα των συγχωριανών μας και εύχεται υγεία και ευτυχία, στον ίδιο και στην οικογένειά του και ευόδωση των επιθυμιών του, στον Αυτοδιοικητικό στίβο κατά τις προσεχείς εκλογές.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, και ο βουλευτής του Νομού μας κ. Ανδρέας Μακρυπίδης είχε κάνει ερώτηση στην βουλή στις 22 Ιουλίου 2009 στον τότε Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά για την αξιοποίηση του Σπηλαίου Κωνωπίνας.
(Σχετ. η αρθογραφία μας στην εφημερίδα μας ΤΑ ΝΕΑ της Κωνωπίνας, τεύχος 57).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ 21 ΜΑΙΟΥ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την εκπόνηση Γεωλογικής και Γεωφυσικής μελέτης και έρευνας του σπηλαίου Κωνωπίνας του Δήμου Μεδεώνος, αποφάσισε την Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 σε συνεδρίασή της, η Επιτροπή υποδομών και Προγραμματισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας.
Η γεωλογική έρευνα θεωρείται αναγκαία - τόσο στο εσωτερικό του σπηλαίου της Κωνωπίνας όσο και στην ευρύτερη περιοχή - διότι από τα στοιχεία της θα προκύψει η αναγκαιότητα της απαραίτητης γεωφυσικής και στη συνέχεια γεωμετρικής έρευνας, για τον εντοπισμό και άλλων γειτονικών σπηλαίων τα οποία ενδεχομένως να είναι αξιοποιήσιμα και επισκέψιμα στο άμεσο μέλλον.
Το σπήλαιο της Κωνωπίνας βρίσκεται σε βάθος περίπου 20 μέτρων από την επιφάνεια της γης και αποτελείται από μια μοναδική και πανέμορφη αίθουσα διαστάσεων 20x15 περίπου μέτρων, διακοσμημένη σε άσπρο, κόκκινο και καφέ χρώμα, από πολλών ειδών σταλακτίτες, σταλαγμίτες, βοτρυοειδείς και κολώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο