Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ποια Βόνιτσα; Η Κατούνα είναι πολύ καλύτερη!!!!


Λάβαμε το παρακάτω σατυρικό e-mail από φίλο του blog μας, από την Κατούνα, που με χιούμορ σχολιάζει την επικαιρότητα σχετικά με το νέο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας. Χαρείτε το….

Ποια Βόνιτσα; Η Κατούνα είναι πολύ καλύτερη!!!!
Το τελευταίο καιρό γίνονται πολλές συζητήσεις μεταξύ Κατουνιωτών και Βονιτσάνων και επικρατεί ένα ειρωνικό ύφος και μια υπεροψία από την πλευρά των Βονιτσάνων, ότι μας πήραν το δήμο και μας άλλαξαν και το όνομα.

Πρέπει να δούμε εμείς οι Κατουνιώτες που πλεονεκτούμε σαν τόπος;
Η Βόνιτσα τι εκδηλώσεις κάνει; Σε όλα τα επίπεδα είμαστε πιο πάνω. Ακόμα και στο ποδόσφαιρο έχουμε παράδοση εδώ και χρόνια με την ομάδα μας, την Μεδεών να πρωταγωνιστεί στα ξερά γήπεδα και όταν εμείς παίζαμε τη μπάλα, εσείς κλωτσάγατε ακόμα τη φούσκα από το γουρούνι!! Τρομάρα σας!

Έχουμε τη γιορτή της Πρατίνας, τώρα τη λέμε αλόγου (μπορεί του χρόνου να την λέμε γίδας-δικιά μας γιορτή είναι όπως θέλουμε τη λέμε!!) που έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη και προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και είναι σήμερα η μεγαλύτερη γιορτή στο νομό μας. (Οι προσκεκλημένοι το μυαλό τους το έχουνε στα κοψίδια, οι σούβλες πάνε σύννεφο, δεν αφήνουν πρατίνα για πρατίνα και στο τέλος γλείφουν και τα δάχτυλά τους!).

Τι να μας πείτε ρε Παιδιά από μουσική; Εμείς διοργανώνουμε καλοκαιρινές συναυλίες με τη «Χαρά Βέρα», την εθνική Ελλάδας του τραγουδιού, γεμίζουμε το προαύλιο του λυκείου, επικρατεί πανζουρλισμός και το κοινό παραληρεί στους ρυθμούς που δίνουν τα τραγούδια της πάνω στα Τραπέζια. Πηγαίνετε να ακούσετε καμιά LADY GAGA και αφήστε τη θεά «Χαρά Βέρα» σε μας που την γουστάρουμε. Μάθετε να ακούτε μουσική και μετά ελάτε να κουβεντιάσουμε για τον Βελλησάρη και τον Κώστα Σαφέτη!!!.

Τι αξιοθέατα παραπάνω έχετε στη Βόνιτσα από την Κατούνα; Έχετε Αι-Θανάση με πελαργούς; έχετε Αγία Δευτέρα; έχετε ταβέρνες στο κέντρο με παραδοσιακή «πρατίνα», φριγαδέλια, κοντοσούβλι, σπληνάντερο και κάθε λογής ψητά της περιοχής...της ίδια εμβέλειας με τις δικές μας; (Α! ξέχασα εσείς τρώτε γαρίδες Aμβρακικού!!), έχετε κανταΐφι και καρυδόπαστες όπως αυτές που φτιάχνει ο Χρήστος Κολύδας; έχετε εφημερίδα έγχρωμη που να πιάνει το νυχάκι την δικιά μας την «Κατούνα»; έχετε Facebook και ιστοσελίδες όπως τις δικές μας;

Τελικά από ότι φαίνεται φίλοι Βονιτσάνοι, πλεονεκτείτε από την Κατούνα, μόνο σε ένα πράγμα: Έχετε ισχυρότερους πολιτικούς φίλους….

ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο