Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Θάνος Μωραΐτης: «Η Δυτική Ελλάδα, από κομπάρσος της ανάπτυξης, γίνεται πρωταγωνιστής».

Την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της περιοδείας που πραγματοποίησε στην Αιτωλ/νία την Παρασκευή 2 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης.
Ο κ. Μωραΐτης, συνόδευσε τον Υφυπουργό στα μεγάλα έργα υποδομής που κατασκευάζονται και ειδικότερα στο εργοτάξιο της σύνδεσης του Ακτίου – Αμβρακίας στη Βόνιτσα, στο φράγμα των Αχυρών, στην διώρυγα Αμβρακίας, την αναδιαρρύθμιση της Ε.Ο. στο Αγρίνιο και την σήραγγα του Αγίου Ηλία, ενώ συμμετείχε στις συσκέψεις που έγιναν στα δημαρχεία Ανακτορίου και Αγρινίου και στο διοικητήριο της Ν/Α Αιτωλ/νίας στο Μεσολόγγι.
Στο δημαρχείο της Βόνιτσας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην σημασία του έργου της σύνδεσης του Ακτίου με την Αμβρακία. «Σε μια δύσκολη συγκυρία για την χώρα, η κυβέρνηση ακολουθεί τον δρόμο της ανάπτυξης. Επιλέγουμε αυτόν τον δρόμο και η Δυτική Ελλάδα, είναι η πρώτη προτεραιότητα σε αυτόν τον σχεδιασμό» τόνισε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος.
Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης που έγινε στο διοικητήριο της Ν/Α Αιτωλ/νίας, ο Θάνος Μωραΐτης, σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Υποδομών: «Όποιος βρέθηκε σήμερα σε αυτήν την περιοδεία συμπεραίνει πως πράγματι ο νομός μας αλλάζει σελίδα. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η Δυτική Ελλάδα, γιατί είναι εκείνη η περιοχή που τα προηγούμενα χρόνια ήταν ένας κομπάρσος στην ανάπτυξη της χώρας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει την Δυτική Ελλάδα πρωταγωνιστή. Θέλουμε να αλλάξουμε τις τύχες του νομού και θα το κάνουμε, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα εργαστήκαμε, συζητήσαμε και σχεδιάσαμε με σοβαρότητα αυτήν την νέα πορεία. Έχουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και με τις υποδομές που δημιουργούνται, ο νομός θα γνωρίσει καλύτερες μέρες.» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης, που αναφέρθηκε επίσης στην συμβολή του ΥΠΕΚΑ στην υλοποίηση αυτών των παρεμβάσεων: «Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, βρίσκεται δίπλα σε όλα αυτά τα έργα και προσπαθούμε να λύνουμε προβλήματα που παρουσιάζονται και όχι να δημιουργούμε καινούργια. Αυτός είναι ο στόχος μας και συμμετέχουμε κι εμείς ως Υπουργείο σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια, το σχέδιο για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και την αλλαγή της ζωής των πολιτών της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο