Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για δημοσιοποίηση των στοιχείων του Ι.Κ.Α.

Με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή κατετέθη αίτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ώστε να προσκομισθούν άμεσα στη Βουλή στοιχεία που αφορούν χρεοφειλέτες του Ι.Κ.Α..
Συγκεκριμένα ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι η κρισιμότητα της οικονομικής περιόδου που διανύουμε τόσο διεθνώς όσο και τοπικώς λόγω της ελληνικής ιδιαιτερότητας, μας επιβάλλει να χειριστούμε τα θέματα σπατάλης και κακοδιαχείρισης με ιδιαίτερη σημασία στη λεπτομέρεια, ώστε με το νέο Σχέδιο Νόμου «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα & συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις Εργασιακές Σχέσεις» να επιτευχθεί η προσπάθεια περιστολής της προκλητικής σπατάλης. Η πάταξή της, θα επιφέρει σαφέστατα ηπιότερα μέτρα ασφαλιστικά και εργασιακά για το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Γι’ αυτό οι φορείς του Ι.Κ.Α., οι οποίοι όχι μόνον κατέχουν την γνώση των στοιχείων και των αριθμών, αλλά οφείλουν να έχουν ήδη προχωρήσει σε ανάλυση των στοιχείων αυτών, καλούνται να καταθέσουν άπαντα στη Βουλή ώστε να ληφθούν υπόψη στο προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου.
Ειδικότερα να κατατεθούν:
• πίνακες ονομάτων φυσικών και νομικών προσώπων που οφείλουν την τελευταία πενταετία, βεβαιωθείσες μη καταβληθείσες οφειλές πάνω από 100.000 ευρώ προς το Ι.Κ.Α.,
• τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. για την είσπραξή των ως άνω οφειλών, βάση της ισχύουσας νομοθεσίας,
• ο συνολικός αριθμός και το χρηματικό ύψος των παραγραφέντων υποχρεώσεων προς το Ι.Κ.Α. των τελευταίων δέκα ετών,
• το ύψος των δαπανών του Ι.Κ.Α. που κατεβλήθησαν κατά την τελευταία πενταετία, για επιδόματα (άδειες) ασθενειών, επιδόματα λουτροθεραπείας, έκτακτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσοκομειακή περίθαλψη σε συμβεβλημένες και μη ιδιωτικές κλινικές.

Κατά τον κ. Κουρουμπλή η επεξεργασία των στοιχείων αυτών καθίσταται αναγκαία για τη λήψη καθοριστικών αποφάσεων στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής, ενόψει του υπό ψήφιση Σχεδίου Νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο