Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Η παρουσίαση του βιβλίου: «ιστορία του Δραγαμέστου/Αστακού και της περιοχής του στα νεότερα χρόνια, περ. 1470-1832».

Ιστορική και συνάμα πολιτιστική σημασία είχε η παρουσίαση του βιβλίου του ιστορικού Ιωάννη Δημητρούκα για την ευρύτερη περιοχή του Δραγαμέστου του Δήμου Αστακού.
Αρχικά το λόγο πήρε ο συντονιστής της παρουσίασης και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Κοντός, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, παρουσίασε τους βασικούς ομιλητές στο κοινό και αναφέρθηκε συνοπτικά για το Δραγαμέστο και για το βιβλίο του συγγραφέα.
Ακολούθως, χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάικος, ο Δημοσιογράφος και Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βελανιδιάς Σπύρος Φυσελιάς, ο Πρόεδρος της Ξηρομερίτικης Εταιρίας Λόγου και Τέχνης Μπάμπης Τσελεπής καθώς και ο Δάσκαλος Αλέξης Βαρόπουλος. Όλοι τους εξήραν το έργο του συγγραφέα και τη σημασία αυτού για την περιοχή.
Στη συνέχεια της παρουσίασης, μίλησαν οι βασικοί ομιλητές. Αρχικά ο ιστορικός Ιωάννης Γιαννόπουλος, ο Βυζαντινολόγος Ταξιάρχης Κόλιας και ο Αραβολόγος Βασίλειος Χρηστίδης, οι οποίοι παρουσίασαν διεξοδικά όλες τις πτυχές του έργου του συγγραφέα.
Στο τέλος, ο συγγραφέας Ιωάννης Δημητρούκας, αφού πήρε το λόγο, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους. Τόνισε ότι η παρουσία τους είναι σημαντική για τον ίδιο και αποτελεί στήριξη για το έργο του αλλά και για το ίδιο το Δραγαμέστο.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων: ο Λύτρας Γιάννης υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Ξηρομέρου, ο Τρυφιάτης Πάνος Πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Σάββας Αλέκος επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ., ο Χολής Πάνος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ., ο Στρατούλης Δημήτριος Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Καραγκούνης Κώστας Βουλευτής της Ν.Δ., ο Κουρουμπλής Παναγιώτης Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Σαλτογιάννης Χρήστος Πρόεδρος του Συλλόγου Φυτειωτών, ο Τσέλιος Γιώργος Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπελιωτών, ο Κλαδευτήρας Χρήστος π. Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ, ο Μπερερής Διονύσιος, ο Καραμεσίνης Μενέλαος και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων της περιοχής.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου στη στοά του βιβλίου (αίθουσα λόγου και τέχνης), Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου, με την στήριξη της Ξηρομερίτικης Εταιρίας Λόγου και Τέχνης, της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου και του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς.
FOTO Γιώργος Τσέλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο