Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ«ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ»

       


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

«ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ»

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έμειναν μερικές δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και οι οικογένειές τους από 01/06/2023. Συμπολίτες μας που κλήθηκαν να πληρώσουν περίπου 722 ευρώ για τον κλάδο υγείας έτους 2022, ενώ ταυτόχρονα δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες οφειλές τους, τελικά δεν τα κατάφεραν......

Ε και τι έγινε;

Ποιος διεστραμμένος νους τόλμησε έστω να διανοηθεί ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι;

Γιατί να δικαιούται ένα παιδί γιατρό και φάρμακο αν αρρωστήσει όταν οι γονείς του δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΦΚΑ τους;

Όσοι έχουν λεφτά μπορούν να έχουν και δικαίωμα να ζήσουν. Οι άλλοι ΟΧΙ.

Η υποτιθέμενη ευνοϊκή ρύθμιση που νομοθετήθηκε το 2022 και κάποιος εύκολα και χαριτολογώντας θα μπορούσε να την εκθειάσει, βαφτίζοντάς την Καλάθι του ΕΦΚΑ, έχει αποκλείσει πλέον δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας από το πολυτιμότερο αγαθό, αυτό της Υγείας. 

Σε συνδυασμό μάλιστα με το νομοθετικό πλαίσιο που τα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνδιαμορφώσει, ανοίγοντας διάπλατα την Κερκόπορτα των Πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης για βεβαιωμένες οφειλές, δημιουργείται ένα ανυπόφορο περιβάλλον για μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας μας.

Ο αποκλεισμός αυτός, συναδέλφων εμπόρων, μελών μας, φίλων και συγγενών μας από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και υπό την άμεση πλέον τρομοκρατία να μείνουν από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς σπίτι, χωρίς μαγαζί, είναι άλλη μια απόδειξη ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι βάρβαρη, είναι απάνθρωπη.

Είναι μια πολιτική που δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αποδεκτή και για κανένα λόγο.

Είναι μια πολιτική που έχει αποτύχει παταγωδώς να προσφέρει τα βασικά και απολύτως απαραίτητα στους πολλούς, γιατί ως στόχο έχει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων.

Είναι μια πολιτική που πρέπει να αλλάξει.

Ο ΕΣΑ απαιτεί:

Δωρεάν και αποκλειστικά Δημόσια, Υγεία για Όλους.

Διαγραφή χρεών, τόκων και προσαυξήσεων που προέρχονται από τον κλάδο Υγείας των ασφαλισμένων.

Κρατικά επιχορηγούμενο εξ ολοκλήρου του ποσού που αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις ασφαλιστικές εισφορές.

Να μην επιτραπεί κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης.

                                                  

                                                                                  ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

1 σχόλιο:

  1. Εμείς που πληρώνουμε είμαστε κορόιδα.Να τα πληρώσουν για να έχουν τα νόμιμα και για να πάρουν και σύνταξη.Όταν θα έρθει η ευλογημένη ώρα εκείνη, τότε θέλουνε το χιλιάρικο.Τελικά έχουν μάθει στο τζάμπα. Τέλος τα ψέματα όποιος είναι εντάξει και πληρώνει να έχει και δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο