Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΥΡΡΕΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΛΟΥΚΗ



πηγη  Χρήστος παλουκης

Ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Θυρρείου Χρήστος Παλούκης, στο προσωπικό του προφίλ ΄facebook  κάνει έκκληση σε εθελοντές του χωριού να βοηθήσουν όπως μπορούν, για να το καθαρίσουν από τα χορτάρια, καθώς ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας αδυνατεί ως συνήθως να βοηθήσει όπως είναι υποχρεωμένος…..  



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί χωριανοί

Απευθύνω έκκληση σε όσους διαθέτουν χορτοκοπτικα μηχανήματα, τρακτερ με καταστροφέα τσαπες κ.λ.π να βοηθήσουν όπως μπορούν ως προς την κοπή χόρτων εντός και εκτός οικισμού ,Καθώς ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας αδυνατεί ως συνήθως να βοηθήσει όπως είναι υποχρεωμένος! αντί αυτού το μοναδικό εργάτη που είχαμε τον πήραν στην.. πρωτεύουσα να δουλέψει τα χωριά είναι τακτοποιημένα..

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ 

Σας ευχαριστώ





17 σχόλια:

  1. Πολλά οικόπεδα μέσα στα χωριά είναι σε μαύρο χάλι.Κηποι έχουν χόρτα 2 μέτρα. Μην αδιαφορείτε εσείς εκεί στην πρωτεύουσα βάλτε κανένα μεροκάματο να καθαριστούν έλεος, μόνο κριτική ξέρετε να κάνετε όταν έρχεστε και να κουνάτε το δαχτυλο! Στους Δήμους δεν ελπίζουμε να κόψουν κανένα πρόστιμο γιατί είναι οι ψήφοι βλέπεις μη θιχτουν τα συμφέροντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια πρωτεύουσα που γράφετε ότι να 'ναι;

      Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3463/2006, του άρθρου 94 παρ. 26 του Ν. 3852/10, καθώς και με τη νέα υπ’ αριθμ. 20/2022 Πυροσβεστική Διάταξη (Υ. Α. 17647 οικ. Φ.700.20/2022 – ΦΕΚ 1301/Β/18-3-2022), οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, υποχρεούνται μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

      Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:
      α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ.) δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

      β. Κλάδεμα της κόμης των δέντρων από το έδαφος εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το ύψος της στηθιαίας διαμέτρου (περίπου 1,50μ.) και το 50% της κόμης τους.

      γ. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων.

      δ. Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού».

      Αν ο ιδιοκτήτης δεν προχωρήσει στον καθαρισμό, τότε ενεργοποιείται η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, η οποία βάσει του άρθρο 94 του Ν.3852/2010 θα αναγκαστεί να προβεί στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό τους και στις παρακάτω ενέργειες σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται:

      Επιβολή προστίμου πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο

      Βεβαίωση της δαπάνης καθαρισμού στον οικοπεδούχο.

      Διαγραφή
    2. Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος που τάχας πρέπει να ξέρει τι γράφει, γράφει ότι να 'ναι

      Διαγραφή
  2. προεδρε ειναι μεσα στα καθηκοντα σου να φροντισεις για τον καθαρισμο των οδων οπως κανουν ολοι οι προεδροι στα αλλα χωρια του δημου !!βαλε μεροκαματα απο την παγια και καθαρισε τους δρομους !!!οι ιδιοκτητες εχουν συνεπειες για τις ιδιοκτησιες τους απευθυνσουν στις αρχες για τον επιμερισμο των ευθυνων κι ασε την γκρινια και το δημο !!!!ειναι καθηκον και υποχρεωση σου να φροντισεις οσα καταγκελεις !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάθε φορά που γράφει, γράφει για το θεαθήναι.
    Κάτι είχε γράψει και για το μουσείο και το στεφάνι του Θυρρείου αλλά εδώ στα σχόλια πήρε απαντήσεις πιο παλιά αλλά και η γνώση δεν ήρθε:

    https://xiromeronews.blogspot.com/2022/06/1973.html?m=1#more

    https://xiromeronews.blogspot.com/2022/11/5.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 9:28 αυτό που ανέβασες λες να μην είναι γνωστό? Πότε και που εφαρμόστηκε; Για νέο το ανέβασες; Εδώ λέμε για πλήρη αδιαφορία. Όσοι απέμειναν στα χωριά κάτι κάνουν από μόνοι τους ! Οι περισσότεροι ετεροδημότες ούτε που νοιάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι γράφουν ότι να ναι κατά τον 9:28 λες και δεν ξέρουμε ότι πρέπει να καθαρίζονται τα οικόπεδα μέσα στους οικισμούς . Αν κοβόταν πρόστιμα δε θα ταν σε αυτό το χάλι οι ιδιόκτητοι χώροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί δεν γράφεις για τον πρόεδρο που "κάνει έκκληση σε εθελοντές του χωριού να βοηθήσουν..." κοκ και γράφεις πως σε πείραξε ο 09:28 επειδή τα ξέρεις;
      Και τα πρόστιμα ποιος τα κόβει;
      Ο Θεός, όλοι εμείς ή ο πρόεδρος;

      Διαγραφή
  6. Ναι ναι ο 09:28 σας πειράζει.
    Αφού τα ξέρει ο πρόεδρος τι γράφει στην ανάρτησή του;
    "κάνει έκκληση σε εθελοντές του χωριού..."κοκ.
    Ο Θεός, εμείς ή ο πρόεδρος βεβαιώνει τα πρόστιμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάλι καλά που βρίσκονται άνθρωποι που αναδεικνύουν, την πλήρη εγκατάλειψη των χωριών του ορεινού όγκου του δήμου όπως, στην συγκεκριμένη περίπτωση η εγκατάλειψη του Θύρρειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 9.30
    Δικηγόρε του Δήμου,
    Ξέρουμε τους νόμους και να προσέχεις τι γραφει ο πρόεδρος δεν μιλάει για ιδιοκτήτες αλλά για τα κοινοτικα τονκαταστροφέα του Δήμου δεν τον έχουμε δει 2 χρόνια τώρα
    Λεφτά και εργάτες δεν υπάρχουν κατάλαβες
    Κομματόσκυλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γαβ.
      Ο 06:51 τα γράφει λάθος;
      Έκτακτες δαπάνες συντήρησης-αποκατάστασης ζημιών, καθαρισμών κ.λ.π. εργασιών εγκαταστάσεων κοινής χρήσης Κοινότητας Θυρρείου Δήμου Ακτίου Βόνιτσας (από πάγια προκαταβολή άρθ.82,83 του Ν.3852/2010).

      Διαγραφή
  9. Δυστυχώς αυτό επικρατεί στα περισσότερα χωριά του Δήμου.Δεν γίνονται ούτε τα βασικά και εάν καμιά φορά γίνουν τα αυτονόητα το προβάλουν ως κάτι το εξεζητημένο που κατάφεραν να πετύχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10.54-6,51 -10,54
    ο ιδιος ανθρωπος
    το στεφανι του θυρρειου βρεθηκε και εκτιθεται στο Μουσειο Μεσολλογγιου ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΕ αλλα εσυ εχεις το μισος μες στο αιμα σου ... θα σου περασει οποτε θες να σε ξεναγησουμε στα μουσεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Δήμος δεν έχει καταβάλει την πάγια προκαταβολή ακόμα βρε άνθρωπε και δεν έγιναν καθαρισμοί ούτε το Πάσχα βρε ξυπνητε
    Σ έπιασε πανικός ηρέμησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε μαγκούφηδες με τον πρόεδρο τα βάλετε που δείχνει την κατάντια του χωριού σας και σας λέει ας βάλουμε πλάτη εμείς οι χωρίανοι γιατί ο Δήμος μας έχει γραμμένους.αυτό λέει ο άνθρωπος και τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο