Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

Ο Ιησούς να κρατά το ολόγιομο φεγγάρι είναι το κλικ που περίμενε φωτογράφος τρία χρόνια


Η φωτογραφία του Ιησού στο Ρίο ντε Τζανέιρο, να κρατά στα χέρια του το ολόγιομο φεγγάρι είναι σίγουρα η φωτογραφία της χρονιάς.....

Ο φωτογράφος Λεονάρντο Σενς (Leonardo Sens) περίμενε τρία χρόνια γι΄αυτήν την λήψη. Μετά την ανάρτησή της στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, η εικόνα έγινε αμέσως viral.


Ο Σενς, ο οποίος φωτογραφίζει διάφορα σημεία του Ρίο από το 2005, εξήγησε ότι είχε ετοιμαστεί για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες μελετώντας τις κινήσεις της Σελήνης, και ακριβώς γι΄αυτόν τον λόγο είχε αγοράσει ένα καινούργιο σετ φακών πριν από δύο χρόνια χρησιμοποιώντας, παράλληλα, διάφορες εφαρμογές ώστε να γνωρίζει ακριβώς τη στιγμή που το φεγγάρι θα είναι ακριβώς πάνω από το άγαλμα του Ιησού, ένα από τα εμβληματικά αξιοθέατα στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Με τον ίδιο να έχει στηθεί 11 χιλιόμετρα μακριά για τη λήψη, το αποτέλεσμα είναι απλά ονειρικό.

Η φωτογραφία, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 600.000 χιλιάδες like, δείχνει το μνημείο, ύψους 32 μέτρων, στην κορυφή του βουνού Κορκοβάντο, με το φεγγάρι ακριβώς από πάνω του.
Φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό:

Ο Σενς χρησιμοποίησε εφαρμογές για να βρει «την ώρα και την ακριβή ημερομηνία» που το φεγγάρι θα βρισκόταν ακριβώς πάνω από τον Ιησού.

«Πήγα νωρίτερα από ό,τι έπρεπε και το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να προσαρμόσω το τρίποδο και να περιμένω το φεγγάρι να ευθυγραμμιστεί» δήλωσε για την μαγική φωτογραφία του ο Σενς.


Φωτογράφος Leonardo Sens

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο