Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

ΠΑΝΟΣ ΧΟΛΗΣ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νιας



ΠΑΝΟΣ ΧΟΛΗΣ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νιας 




Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα επισκέψεων υψηλόβαθμων στελεχών των δύο κομμάτων Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ- ΚΙΝ.ΑΛ στην περιοχή μας. .....

Τον Αστακό θα επισκεφτεί την Τρίτη 06/06/2023 ο πρώην Α ' Αντιπρόεδρος της Βουλής και επί πολλά χρόνια βουλευτής της Ν.Δ  και πρώην δήμαρχος Αθηναίων  κος Νικήτας Κακλαμάνης.

 Ασφαλώς,. ίσως και να συνοδεύεται από τους τρείς πρώην βουλευτές του κόμματος ,που μας άνοιξαν τον λάκκο της Π.Ο.Α.Υ. 

Για το ΠΑ.ΣΟ.Κ - ΚΙΝ.ΑΛ  επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στης 07/06/2023, η νεοεκλεγμένη βουλευτής,  στις εκλογές της 21ης Μαϊου 2023 κα Χριστίνα Σταρακά

Το τι επιδιώκουν οι δύο πολιτικοί στην περιοχή μας είναι φανερό. 

Να πείσουν περισσότερους ψηφοφόρους, απ' οτι την 21η Μαϊου,. να επιλέξουν τα κόμματα τους.

Το προσωπικό και κομματικό  συμφέρον τους δηλαδή. 

 Να σημειώσω εδώ ότι τα ποσοστά της Ν.Δ και των βουλευτών της ήταν πεσμένα στο δήμο Ξηρομέρου σε σχέση με το 2019.

Να τους  υπενθυμίσω  ότι επισκέπτονται ένα δήμο και μια περιοχή που τα κόμματα τους  υπέγραψαν  τον θάνατο της, με την εμμονή και των πρώην βουλευτών τους , να στηρίξουν την καταστροφική χωροθέτηση της Π.Ο.Α.Υ στην παραθεριστική ζώνη Αστακού - Μύτικα και Νήσο Κάλαμο. 

 Επέλεξαν να στηρίξουν ,άκριτα τα συμφέροντα μιας δανειοδοτούμενης και επιδοτούμενης συντεχνίας , αγνοώντας τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας και του δήμου. 

Την κοινωνία, όταν  διεκδικούσε τα δίκια της και ζητούσε την στήριξη των λογικότατων αιτημάτων της,  για αφαίρεση της παράκτιας ζώνης Αστακού - Μύτικα και Νήσος Κάλαμος,. από την θεσμοθέτηση της Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νιας,  την αγνόησαν εντελώς και έπραξαν το αντίθετο απ' ότι ζητούσαν. Την  έφτυσαν κανονικά και της έκλεισαν όλες τις πόρτες διαλόγου. 

Τα δύο κόμματα επέλεξαν να κόψουν την ανάσα της κοινωνίας μας. 

Τώρα τι έρχονται να της πουν;  Σε κατέστρεψα κοινωνία  αλλά ψήφισε με,  για να υπάρχω εγώ και το κόμμα μου;  

 Δεν θα είναι καθόλου ευγενικό εκ μέρους τους να αποφύγουν να τοποθετηθούν στο κρίσιμο για την περιοχή μας ζήτημα της Π.Ο.Α.Υ. 

 Δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό  οι Τοπικές των κομμάτων να μην τους θέσουν το θέμα. 

Ζητάμε την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος και τη διόρθωση του σύμφωνα με τα αιτήματα του δήμου και της τοπικής κοινωνίας με τους φορείς της. 

Ελπίζω να το πράξουν και να δεσμευτούν, μπροστά στους συνδημότες μου. 

Σημ. Με την ψήφο των πολιτών τέσσερις από τους έξη βουλευτές που στήριξαν την Π.Ο.Α.Υ θα βρίσκονται, εκτός της νέας Βουλής.

Ισως είναι μια μικρή, Θεία δίκη. 

Παναγιώτης Ηλ. Χολής.







14 σχόλια:

  1. Κανένας δέν μπορεί να ξέρει
    ποιά θα είναι η σύνθεση στην νέα Βουλή,
    πρίν τις εκλογές την 25 Ιουνίου 2023.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι εκάστοτε κυβερνητικές αποφάσεις που λαμβάνονται ,
    έχουν και την αντίστοιχη κυβερνητική ευθύνη.
    Όχι άλλη - μάταιη- προσπάθεια μετατόπισης κυβερνητικών ευθύνων σε κυβερνητικες αποφάσεις.
    πού θέσπισε και με ΦΕΚ την ποαυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα εισε και υποψηιοσ εσυ και ο λευτεράκησ
    με συμβουλους του προηγουμενου παοκικού τοπικού καθεστωτοσ ::::::::;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέστα βρε Πάνο. Κανονικά δεν πρέπει να πατήσει κανείς αλλά αυτοί που θα πάνε τουλάχιστον ας τους υποβάλουν το ερώτημα για τον ΠΟΑΥ ή ας τους υποδεχτεί ένα τεράστιο πανό σε ένδειξη διαμαρτυρίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πανό έχει συμβολικό χαρακτήρα
      κοινωνικής διαμαρτυρίας.
      Αλλά οι δεξιοί δέν έχουν τέτοια κουλτούρα
      γι' αυτό τους λενε και συντηρητικά άτομα

      Διαγραφή
  5. ΦΡΩΝΤΙΣΤΑΙ. ΑΠΟ. ΤΩΡΑ. ΑΥΤΟΣ. ΠΟΥ. ΘΑ ΕΊΝΑΙ. ΜΑΖΗ. ΤΟΥΣ. ΝΑ ΘΕΣΗ ΤΟ. ΘΕΜΑ. ΤΗΣ. ΠΟΑΥ. ΦΛΕΓΟΝ. ΓΙΑ. ΕΜΑΣ. Κ. ΑΣ ΔΟΥΝ. ΕΜΠΡΑΚΤΑ. ΕΠΗΤΕΛΟΥΣ. ΓΙΑΤΗ. ΤΟΥΣ. ΥΠΟΤΥΜΑΜΑΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κωλοτουμπες Πάνο , κάνει στο θέμα τησ ΠΟΑΥ αυτή η δημοτική αρχή ο δημαρχος , λευτεράκης κλπ . Εδω τα βρήκε με το συστημα γαλούνη και άδειασε συνεργάτες και κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κωλοτούμπες Παναγιώτη στο θέμα της ΠΟΑΥ έχουν κάνει πολλοί με πρώτη δυστυχώς την δημοτική αρχή . Δήμαρχος, Λευτέρης κ.λπ. . Εδώ τα βρήκαν με το σύστημα Γαλούνη γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους , συνεργάτες και κόσμο τους νοιάζει νομίζεις η ΠΟΑΥ ??? Η μόνη λύση μια ανεξάρτητη φωνή σαν την Συμπολιτεία . Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ζητάτε τη Συμπολιτεια τώρα, αλλά όταν κατέβαινε στις εκλογές την ψήφιζε το 10% από εσάς και το άλλο 90% ψηφίζατε όλους τους παλιούς. Και όταν γίνονταν κινητοποιήσεις για την ΠΟΑΥ ειμασταν οριακά καμία 200αρια. Για το κλείσιμο των τραπεζών καμμία 20αρια , για τις βρώμικες επενδύσεις στο πλατυγιαλι καμία 500αρια, Για τις Α.Π.Ε καμιά 20αρια
    Για να μη θυμηθώ πως ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία το 2014! .
    Τώρα ενώ βλέπεται την περιοχή να τελειώνει οικονομικά και κοινωνικά με την βιομηχανοποίηση όλου του θαλάσσιου χώρου ,τι κάνετε; Τα χώνεται για δεξιό τον έναν για αριστερό τον άλλον για κωλοτουμπα τον παραπέρα. Για την ΠΟΑΥ σίγουρα είστε έτοιμοι να κατασπαραξετε μέλη της επιτροπής αγώνα και προσπαθείτε να μηδενισετε και την δημοτική αρχή.
    Ψάχνοντας να δημιουργούμε "εχθρούς" για να επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη μας ,θα καταφέρουμε στο τέλος να είμαστε ο εχθρός του ίδιου μας του εαυτού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι μεγάλη ανοησία να κόβεις τα σχόλια που έχουν ως σκοπό να προλάβουν κσταστάσεις. Αλλά μάλλον δεν το καταλαβαίνεις ούτε εσύ. Απλώς δεν θέλεις νσ στεναχωρηθεί ο κος Χολής και άλλες φορές ο κος Τριανταφυλλάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τα βόθρο λύματα που πέφτουν από ράμπα(πάρκο) μέχρι το λιμάνι ούτε μια λέξη Πάνο, ούτε μια λέξη για τον σταματημένα σφαγεία κ τον βιολογικό καθαρισμό,γιατί τα βλέπεις συνεχώς μονόπλευρα? μόνο το παράλιο μέτωπο πίσω από βελουτσα σε απασχολεί? ασπρογιαλι Βέλα Αγριλιά παλιοβαρκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν βλέπω να έχεις κάνει έστω ένα μπάνιο στον Αστακό? Για σένα είναι μόνο στην Βελα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχεις έστω κ μια φορά κανει μπάνιο Αστακο? η μόνο Βελα, ούτε μια λέξη για τις βρωμιες που πέφτουν στην θάλασσα , του Αστακού γιατί σε ενδιαφέρει μόνο η Βέλα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και στη Βελά που κάνουν τις ανάγκες τους τόσα χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο