Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Όραμα και Προοπτική» του Βασίλη Σώζου για το θέμα των πεζοδρομίων της Βόνιτσας


Κατ’ αρχήν χαιρόμαστε και χαιρετίζουμε το γεγονός ότι ήμερα αργίας για το Ελληνικό δημόσιο το γραφείο τύπου του Δήμου μας λειτουργεί κανονικά.΄......

Μας λυπεί όμως η απόφαση του Δήμου να βγει και να απαντήσει σε μεμονωμένες δημοσιεύσεις συνδημοτών μας, λέγοντάς τους εμμέσως πλην σαφώς, πως δεν έχουν το δικαίωμα να κρίνουν και να μιλούν για τα «έργα» που γίνονται. Προφανώς εν έτει  2023   ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα που του δίνει η ίδια η δημοκρατία , να εκφέρει την άποψη του δημόσια, χωρίς όμως  να προσβάλει κανέναν. Αν ένιωσε η Δημοτική Αρχή πως προσβλήθηκε ή και συκοφαντήθηκε  από τον «ορυμαγδό» των δημοσιευμάτων, τότε θα έπρεπε να πράξει τις απαραίτητες νομικές ενέργειες  που προβλέπονται.

Προβληματίζει το γραφείο τύπου του δήμου:«ότι εκλεγμένοι σύμβουλοι αλλά και υποψήφιοι με σχόλιά τους κατακρίνουν τον Δήμο για τα κακώς κείμενα». Για ποιον λόγο ακριβώς προβληματίζεται; Τα κακώς κείμενα δεν πρέπει να κατακρίνονται από όλους;;;

Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν το κακό του τόπου και δεν επέτρεψαν να βρίσκονται αλλού οι κολώνες; Που θα έπρεπε αυτές να βρίσκονται; Γιατί το γραφείο τύπου εξαπολύει έμμεσα επίθεση σε συνδημότες μας άραγε;  Οι τακτικές αυτές  δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη κοινωνία και μας βρίσκουν απέναντι σε όσους τις εφαρμόζουν.

Δεν θα σταθούμε στο αν γίνεται σωστά ένα έργο ή όχι  έχουμε  την υπομονή να το κρίνουμε  όταν ολοκληρωθεί, θα σταθούμε όμως και  σε κάποιες αντιφάσεις που έχει η ανακοίνωση.

Φυσικά και θα διορθωθούν τα όποια λάθη υπάρχουν και φυσικά δεν πρόκειται ο Δήμος να παραλάβει ένα έργο αν δεν είναι σωστά ολοκληρωμένο”

“Αλήθεια ούτε αυτοί γνωρίζουν ότι ένα έργο αν δεν ολοκληρωθεί σωστά ο Δήμος δεν πρόκειται να το παραλάβει και φυσικά να το πληρώσει από τις τσέπες των δημοτών όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά;;;”

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως το έργο αν δεν είναι υλοποιημένο σύμφωνα με τις μελέτες του και τις προδιαγραφές του δεν θα το παραλάβει ο Δήμος μας.

Και Παρακάτω

θα σταλεί φάκελος σε όλους τους αρμόδιους ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα των κολόνων με την  ολοκλήρωση του  έργου….”

Συμπερασματικά  ο Δήμος μας  λέει, πως οι κολόνες θα μείνουν εκεί και όταν το έργο ολοκληρωθεί θα σταλεί φάκελος για να μετακινηθούν. Άρα θα παραλάβει το έργο και ο εργολάβος θα πληρωθεί, ενώ οι κολόνες θα μείνουν εκεί μέχρι να τις μεταφέρουν  οι αρμόδιοι.

Και μιας και θέλει και την άποψη μας, εμείς θα προτείναμε:

  1. Σωστή Εφαρμογή της Ρυμοτομίας.
  2. Υπογειοποίηση των δικτύων κοινής ωφέλειας.
  3. Σωστή εφαρμογή του πλάτους των πεζοδρομίων.
  4. Σωστή εφαρμογή των προδιαγραφών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Υ.Γ. Και αφού μας προτρέπει να σχολιάσουμε και τα θετικά, να επισημάνουμε πως στην φωτογραφία με τον στίβο του γηπέδου, στο κατοστάρι ξεκινάνε έξι διαδρομές και  τελειώνουν τέσσερις.

akarnanikanea

12 σχόλια:

  1. Ναι. Φίλε μου. Έχεις. Δίκιο. Ειδικά. Από. Τώρα. Και. Στο. Εξής. Που. Θα. Σε. Συμβούλευη. Ο. Πρώην. Αντιδήμαρχος. Του. Καρυολη. Ο. Θείτσας.
    ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kύριε Σώζο. Η κριτική αυτή είναι αναγκαία και επωφελής σε ότι αφορά την σωστή διαχείριση του Δημοσίου χρήματος και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Δημοτών.

    Κατά τη γνώμη μου η κριτική πρέπει να αρχίσει από ένα σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας.

    Στο Δήμο μας
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ. Αυτή δεν είναι βασική παράλειψη αυτό λέγεται ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    Το δεύτερο έλλειμμα Δημοκρατίας είναι ,
    Ουδέποτε συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο σε ανοιχτή δημόσια συνεδρίαση μία φορά κάθε έτος , ως ο νόμος προβλέπει με θέμα

    ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ και ΤΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

    ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΠΟΥ ΠΉΓΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 179.000.000 ΕΥΡΏ , τα οποία διαχειρίστηκαν από 01-09-2014 μέχρι 31-12-2021.

    Οι πάντες συμφωνούμε ότι μπροστά στο μικρό παραγόμενο έργο το ποσό αυτό είναι πολύ μεγάλο.
    Υπάρχει αναντιστοιχία δαπανών και βελτίωσης του επιπέδου ζωής των Δημοτών.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
    Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος αντιδρώντας και απορρίπτοντας το σχέδιο Ανάν , που ουσιαστικά η Κύπρος διχοτομούντο είπε.

    Ανέλαβα Κράτος και ΔΕΝ θα παραδώσω Κοινότητα.
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
    ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ.
    Εύχομαι χωρίς να ελπίζω να πέσω έξω στις προβλέψεις μου. .
    ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΤΥΧΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι συνήθεια να γίνονται επιθέσεις προς όποιον τους κάνει κριτική.Δεχονται μόνο παλαμάκια.Ελπιζω να καταλαβαίνουν όλοι ότι πρέπει να τελειώσει όλο αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άργησες Βασίλη να καταλάβεις τι είναι αυτός τότε που σου τα έλεγα εγώ φυγε μακριά του δεν άκουγες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή ξεχνάμε το παρελθόν μας;Μήπως πρέπει να πάμε πίσω και να δούμε ποιοί ήταν αυτοί που ήταν Δημοτικοί Σύμβουλοι και άφησαν
    να γίνουν αυτά τα τέρατα; Στην Βόνιτσα την δεκαετία του 80 έγιναν παρά πολλά στραβά που τώρα φαίνονται. Η "ΡΥΜΟΤΟΜΙΑ" που αναφέρεται είναι μια ιστορία μεγάλη και καλό είναι να μάθετε τι σημαίνει. Μήπως, πρέπει Κύριε Δήμαρχε να δεις από κοντά κάποια θέματα που θα πονέσουν κάποιους και θα καταλάβουν πως έχετε δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουίζ Ποιός ήταν και Δήμαρχος τότε ,την εποχή εκείνοι; ;;;;

      Διαγραφή
  6. ΕΚΕΊ ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΧΑΛΗ ΈΧΕΤΕ ΚΆΝΕΙ ΕΣΕΊΣ ΣΩΣΤΉ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΗΣ ΡΥΜΟΤΟΜΙΑΣ .ΓΙΑ ΠΈΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΆΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΝΟΕΙΤΕ ;ΔΕΝ ΝΟΜΊΖΟΥΜΕ ΓΙΑΤΊ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΊΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΦΡΆΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΊΧΟ .ΤΙ ΠΟΥ Ο ΔΡΌΜΟΣ ΈΜΕΙΝΕ ΣΟΚΆΚΙ.ΌΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΓΝΩΡΙΖΌΜΑΣΤΕ ΜΕΤΆΞΥ ΜΑΣ.ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΆ ΚΑΙ ΕΚΤΕΘΟΥΜΕ ΚΑΛΌ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΈΧΟΥΜΕ ΤΙ ΛΈΜΕ ΔΗΜΌΣΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κουραφέξαλα και μια τρύπα στο νερό αυτα λέτε πάντα και γιαυτο ο καριολης κερδίζει τις εκλογές . Ψάξτε από τώρα τον επόμενο που θα κατέβει για αντιπαλος του καρυ, σε αυτές τις εκλογές και ο Σώζος και ο κασολας είναι καμένα χαρτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι μωρέ εσυ του τα έλεγες τι του έλεγες ότι οσο τρώει κάτσε με το καρυ όταν σταματήσεις να τρως παράτησε τον αυτό του έλεγες ρε 10:13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kala autos pou sou grafei autà prepei na zei se alo nomo.Den gnorizei tipota apo tin vonitsa kai ta provlimata tis.Eiste teleios Ektos pragmatikotitas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΥΜΟΤΟΜΊΑ ,ΕΦΑΡΜΟΓΉ,ΣΩΣΤΉ 😅😅😅😅😅ΡΕ ΤΙ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ😉😉😉😉😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΆ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ ΤΏΡΑ ΕΣΎ .ΒΆΛΤΕ ΑΚΌΜΗ ΈΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΌΤΑΝ ΘΑ ΦΎΓΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΆΚΗΣ ΘΑ ΔΟΎΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο