Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ Παρουσίασε τα πλάνα για την εξέλιξη & προοπτική του αρδευτικού δικτύου των ΤΟΕΒ Οζερού, Φυτειών και Κατούνας. στις Φυτειες Ξηρομερου


πηγη facebook Σπήλιος Λιβανός

 Στις #Φυτείες #Ξηρομέρου, παρουσίασα τα πλάνα μου για την εξέλιξη & προοπτική του αρδευτικού δικτύου των ΤΟΕΒ #Οζερού, Φυτειών & #Κατούνας......



Μιλάμε για περίπου 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων και αφορά 3.800 αγρότες της περιοχής.

Το εμβληματικό σχέδιο #ΥΔΩΡ 2.0 το οποίο εκπονήθηκε και θεμελιώθηκε επί της υπουργίας μου στο #ΥπΑΑΤ και υλοποιείται σήμερα από την κυβέρνηση του Kyriakos Mitsotakis θα αποτελέσει εναρκτήριο βήμα για τον εκσυγχρονισμό των οδικών δικτύων, την εφαρμογή ευφυούς γεωργίας και έξυπνης άρδευσης.

Παρουσίασα στα μέλη των #ΤΟΕΒ και στο σύνολο των παρισταμένων τα τεράστια οφέλη για τους ίδιους τους αγρότες, χρήστες των αρδευτικών δικτύων, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος που θα προκύψει από την ορθολογική διαχείρηση των υδάτινων πόρων.

Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που γέμισε το παλιό Δημαρχείο Φυτειών, αλλά και τον Δήμαρχο #Αστακού & Ξηρομέρου Giannis Triantafyllakis, τον π. Δήμαρχο Φυτειών Πάνο Γαζέτα, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τα προεδρεία των ενδιαφερόμενων ΤΟΕΒ και βέβαια το πλήθος των αγροτών.












2 σχόλια:

  1. Για το φραγμα των Αχυρων , ενα εργο σημαντικο για το κεντρικο ξηρομερο ,που κοστισε εκατομμυρια και παραμενει ανολοκληρωτο και ανενεργο εδω και δεκαετιες, καμια αναφορα απο τον πρωην Υπουργο , οπως αλλωστε και απο ολους τους Βουλευτες , νυν και επιδοξους. Αλλη μια προεκλογικη φιεστα , χωρις ουσια και χωρις κανενα σοβαρο σχεδιασμο για την δυσμοιρη Αιτ/νια .
    Αλλωστε το κεντρικο Ξηρομερο εχει μπει σε τροχια "αναπτυξης " με την ανεξελεγκτη " καλλιεργεια " φωτοβολταικων και παρωχημενων ανεμογεννητριων, που θα μετατρεψουν μια παραγωγικη περιοχη , εγκαταλειμμενη βεβαιως εδω και χρονια , σε κρανιου τοπο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι είναι Γιώργο. Εκδήλωση καθαρά προεκλογική,χωρίς ουσία και λόγο, του Βουλευτή, που τάζει γεωργική ανάπτυξη σε εκτάσεις, που με τις πολιτικές του κόμματος του που στηρίζει, καλλιεργούνται φωτοβολταϊκά πάνελ.Σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις που με τις πολιτικές τους, εγκαταλήφθηκαν από τους αγρότες αναγκάζοντας τους να τις πουλήσουν, για φβ. Κατάντια της πολιτικής και των πολιτικών.
    Και φυσικά η ΠΟΑΥ επί των ημερών του προχώρησε ακάθεκτη προς υπογραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο