Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Επανατοποθέτηση εργαζομένων για 4 επιπλέον μήνες στη Κοινωφελή Εργασία.


Μετά την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 797- 16.2.2023), με την οποία παρατάθηκαν για 4 μήνες οι συμβάσεις των ωφελουμένων εργαζομένων στο πρόγραμμα: «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, υπηρεσίες Υπουργείων και άλλους φορείς»,...... ο Δήμος Ξηρομέρου ως όφειλε, με σημερινή απόφαση του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη, που εντοπίσαμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, προχώρησε στην επανατοποθέτηση των εργαζόμενων.
Η επίμαχη ΚΥΑ αναφέρει ρητώς ότι: «.....εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση έχει λήξει πριν τη δημοσίευση της ΚΥΑ, επανατοποθετούνται στις θέσεις τους από την έναρξη ισχύος της απόφασης, για όλο το χρονικό διάστημα της επέκτασης του προγράμματος».
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

mytikaspress.

7 σχόλια:

  1. Αυτά τα περί δήθεν εντοπίσαμε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ να μην το συνεχίσεις πλέον γιατί όλοι ξέρουμε ότι οι πληροφορίες αυτές σας μεταφέρονται απο τον Δήμαρχο και εσείς τις προπαγανδίζετε. Επίσης επειδή οι θέσεις αυτές είναι θέσεις απο κυβερνητικά προγράμματα καλά θα κάνει ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Κοινωφελούς να αξιολογούν με κοινωνικά κριτήρια και να μην προσλαμβάνουν άτομα εξυπηρετώντας προεκλογικές ανάγκες. Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη έστω και αυτή την περιρισμένου χρόνου εργασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ το εντοπίσαμε, γιατί ασχολούμαστε και αφιερώνουμε προσωπικό χρόνο. Απόδειξη το κάνουμε απο το 2011 και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.
    2. Οι θέσεις της Κοινωφελούς Εργασίας βγαίνουν από τον ΟΑΕΔ, οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ και η μοριοδότιση και η πρόσληψη γίνεται από τον ΟΑΕΔ χωρίς να φαίνονται ονόματα. Δεν παρεμβαίνει πουθενά κανένας Δήμος και οι προσληφθέντες μπαίνουν αξιοκρατικά και δεν οφείλουν σε κανένα τίποτα. Τα ξέρουν όλοι εκτός από εσένα.

    ΦΙΛΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν αφήνουν κάποια άτομα να γίνει αξιολόγηση, εξυπηρετωντας προεκλογικές ανάγκες.αυτο είναι σύστημα χειρότερο κ άπω τον προηγούμενο. Δεν γίνετε ένας να κάνει κουμάντο στο Δήμο Κ η άλλοι να μην μιλάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mytikaspres αυτό που λες δεν στέκι. Δεν γίνετε άπω ένα χωριό να έχουν όλοι μόρια. Ας δούμε μ μετά να μιλάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειδοποιούσαν τηλεφωνικά για τα προγράμματα. Ο κόσμος δεν ήξερε για να κάνει ετισεις και πήραν αυτούς που ήθελαν. Ξεπέρασαν και τους προηγούμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άπω το ένα πρόγραμμα στο άλλο δεν είναι αξιοκρατικά. Όλο τα ίδια πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο