Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

ΕΛΟΠΥ, ΜΕΒΓΑΛ, Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ και KROP ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν τις δομές της «Κιβωτός του Κόσμου» στην Πωγωνιανή και στην Κόνιτσα


Με πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ τοποθετήθηκε αθλητικός εξοπλισμός μπάσκετ και βόλεϊ για τα παιδιά
- Οι συμμετέχουσες εταιρείες προσέφεραν μπάλες, τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά......

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) βρίσκεται πάντα δίπλα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στηρίζει φορείς και οργανισμούς στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες-Μέλη της. Στο πλαίσιο αυτό, ανταποκρινόμενη στην επιθυμία των 45 παιδιών που φιλοξενούνται στις δύο δομές της «Κιβωτός του Κόσμου» στον Νομό Ιωαννίνων, η ΕΛΟΠΥ προχώρησε την Πέμπτη 03 Φεβρουαρίου σε τοποθέτηση μπασκετών στην Πωγωνιανή και εξοπλισμού βόλεϊ στην Κόνιτσα.

Επιπλέον, η ΕΛΟΠΥ ενημέρωσε για τη δράση και εξασφάλισε τη συμμετοχή κορυφαίων εταιρειών από τον χώρο της αγροδιατροφής που προσέφεραν με τη σειρά τους δώρα και τρόφιμα για τα παιδιά των δύο δομών. Συγκεκριμένα, η ΜΕΒΓΑΛ δώρισε μπάλες και γαλακτοκομικά προϊόντα, η Δ. Νομικός προϊόντα συσκευασμένης τομάτας και η ΚROP φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Η ΕΛΟΠΥ θα προσφέρει στο εξής φρέσκα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας για τα γεύματα των παιδιών, εντάσσοντας στη διατροφή τους ένα προϊόν με μεγάλη διατροφική αξία και πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Στις δύο εκδηλώσεις που έγιναν για την παράδοση του εξοπλισμού παρευρέθηκαν ο κ. Ιωάννης Χεκίμογλου, Γενικός Γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ, ο κ. Στέφανος Ντήμας, Μέλος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ, η κα Ισμήνη Μπογδάνου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΛΟΠΥ και ο κ. Δημήτρης Θεοδωρίδης, Επιθεωρητής Πωλήσεων της MΕΒΓΑΛ.

Μία κίνηση αλληλεγγύης, με πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ, που στόχο έχει να κάνει την καθημερινότητα των παιδιών καλύτερη, γεμάτη παιχνίδι και ανέμελες στιγμές.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος δύο αναγνωρισμένων Οργανώσεων, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC), γεγονός που αναδεικνύει έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.


Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο έχει αναπτύξει Ερευνητικά Προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών για τον κλάδο σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν την πιστοποίηση και συλλογική σήμανση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMO-free ιχθυοτροφές.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο