Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Συναινεί στην απόφαση της ΔΙΣ για αλλαγή των ορίων στην Μητρόπολη Ναυπάκτου, ο Ιερόθεος

 


Μια κυβερνητική απόφαση απομένει πλέον για την διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, μετά την έγκριση που έλαβε χθες απο την Διαρκή Ιερά Σύνοδο η εισήγηση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.
Διαβάστε περισσότερα »

Όπως έγινε γνωστό, η εισήγηση προβλέπει τρεις Μητροπόλεις στην Αιτωλοακαρνανία:

1. Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Θέρμου, με έδρα την Ναύπακτο.

2. Ιερά Μητρόπολη Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βονίτσης, με έδρα την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου.

3. Ιερά Μητρόπολη Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγίου Βλασίου, με έδρα το Αγρίνιο.

Τα παραπάνω, αποτελούν πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του agriniopress στις 7 Ιανουαρίου, όπου και είχε γραφτεί πως όχι μόνον θα ασκηθούν πιέσεις για διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αλλά και ότι θα αλλάξουν πιθανώς τα όρια σε σχέση με την Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου με την Μητρόπολη Ναυπάκτου να «παίρνει» τις περιοχές του δήμου Θέρμου και να «παραχωρεί» στη νέα Μητρόπολη Αγρινίου την περιοχή των Παρακαμπυλίων.

Νεότερες πληροφορίες τώρα, αναφέρουν πως χθες Τρίτη ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και τοποτηρητής της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος, ενημερώθηκε για την εισήγηση του κ. Σεραφείμ και την αποδέχθηκε πλήρως. Συναινεί δηλαδή, αφού τον αφορά άμεσα, στην αλλαγή των ορίων της δικής του Μητρόπολης. Την θεωρεί δίκαιη και σωστή. Για άλλη μια φορά μάλιστα επισημαίνει πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί στις εξελίξεις ως προς την διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, εξαιτίας του ιδιαίτερου ρόλου που διαδραματίζει, ως τοποτηρητής.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εξελίξεις και οι αιρετοί της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως είναι γνωστό ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας Μητρόπολης με έδρα το Αγρίνιο, κάτι για το οποίο διαφωνεί ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κ. Λύρος.  Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να έχει συνάντηση με τον κ. Ιερόθεο, ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας. Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γ. Τριανταφυλλάκης, προς το παρόν προτιμά να μην πάρει θέση και φέρεται να υποστηρίζει πως το θέμα αφορά στην Εκκλησία.

agriniopress








5 σχόλια:

  1. Γιατί να μήν συμφωνεί ο κ. Ιερόθεος;; Αφού θα πάρει στην κατοχή του το Θέρμο που έχει το μοναστήρι του Αγίου Κοσμά και της Μυρτιάς;; Από σεβασμό και μόνο στην Αιτωλοακαρνανία θα έπρεπε να αρνηθεί! Αλλά η θέση είναι γλυκιά μαζί με την εξουσία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως ξέρει που βρίσκονται τα παρακαμπύλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την Βονιτσα τι την θελουν? Εμεισ παμε ολοι Λευκαδα οπου ειναι ολεσ οι υπηεσιεσ οπου εξηπηρετουμαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δημος Βονιτσας να παει στη Λευκαδα αντι το Μεσολογγι. Βαλτε τη λογικη κατω κι αφηστε τα παιχνιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι ακριβώς .από χρόνια έπρεπε να είναι στη Λευκάδα ο δήμος βονιτσας.για κοιτάτε τις αποστάσεις κ σκευτηται λογικά.
    Το σίγουρο είναι ότι εκ το πραγμάτων αυτό κάποια στιγμή θ γίνει.
    Ε να μην το καθαρίσετε άλλο λοιπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο