Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

ΠΩΛΗΣΗ ΝΗΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΧΙΝΑΔΕΣ



Τ
ο πρώτο ιδιωτικό νησί που προγραμματίζεται να βγει στο σφυρί φέτος είναι η Μάκρη των Εχινάδων στο Ιόνιο.....
Διαβάστε περισσότερα »
Το ακίνητο, που ανήκε στον Χιώτη επιχειρηματία Στέφανο Λιόβαρο, θα εκποιηθεί-εάν η διαδικασία δεν ανακοπεί κάτι που είναι νωρίς για να το ξέρουμε από τώρα-με τιμή εκκίνηση τα 3,8 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, το ερώτημα είναι εάν θα καταφέρει να αλλάξει χέρια ή εάν θα ακολουθήσει την μοίρα που έχουν τα περισσότερα ιδιωτικά νησιά τα οποία καταλήγουν να παραμένουν στα αζήτητα. Η κατάληξη αυτή δεν είναι οφείλεται παρά στο ιδιαίτερα δύσκολο αδειοδοτικό καθεστώς των νησιών. Να θυμηθούμε την περίπτωση του νησιού Πάτροκλος απέναντι από το Σούνιο του οποίου ο ιδιοκτήτης, εδώ και χρόνια, πασχίζει να αξιοποιήσει χωρίς αποτέλεσμα; Ή τις περιπέτειες του πρώην Εμίρη με την Οξειά, το νησάκι που βρίσκεται πολύ κοντά στην Μάκρη. Τα ελληνικά νησιά -περίπου 3.000 συνολικά- είναι ένας κρυμμένος θησαυρός τον οποίο πολλοί αποφεύγουν να αγγίξουν καθώς γνωρίζουν τα προβλήματα που θα συναντήσουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι η σημαντική αγοραπωλησία έγινε το 2013 και αφορά τον Σκορπιό που ανήκε στον Αρ. Ωνάση. Όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα μπορούσε να επαναληφθεί ένα ανάλογο deal. Όχι επειδή δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά επειδή η αξιοποίηση των νησιών βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δαιδαλώδες γραφειοκρατικό και νομοθετικό πλαίσιο. Μία εξάλλου, από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αφορά την αγορά έκτασης 15.000 στρεμμάτων στη Ζάκυνθο, από το πρώην Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θανί, η οποία έχει, πρακτικά, τιναχθεί στον αέρα.





4 σχόλια:

  1. Τίποτα δεν θέλουν οι μόνιμοι φωνάζοντες ,οι καλοβολεμενοι κ οι ψωνισμενοι ,καμία κ ποτέ επενδύσεις στον τόπο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξερετε ποσο το πουλαει? Ψαχνω για λιβαδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΙΚΟ.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν το δείτε στο Google earth είναι κυκλωμένο από κλουβιά.
    Ποιός τρελάθηκε να ρίξει τόσα λεφτά δίπλα στα κλουβιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο