Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σχόλιο - παρέμβαση αναγνώστη για τα αεροδρόμια Ακτίου και Ιωαννίνων


Σχόλιο - παρέμβαση αναγνώστη με αφορμή το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων για το άνοιγμα που επιχειρεί σε νέες αγορές μέσω δικού του τουριστικού οδηγού (δείτε παρακάτω........

Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω γεγονός, αναγνώστης μας απέστειλε το εξής ενδιαφέρον σχόλιο:

H ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ "διασύνδεση" του αεροδρομίου του Ακτίου με την πόλη της Πρέβεζας πρέπει να αποτελεί υπέρτατο στόχο. Το να έχει μια ΜΙΚΡΗ επαρχιακή πόλη των 30.000 κατοίκων διεθνές ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟ αεροδρόμιο με σύνδεση της με Παρίσι, Ρώμη, Λονδίνο, Άμστερνταμ κ.τ.λ αποτελεί ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ, όταν τα Ιωάννινα των 100.000 κατοίκων έχουν σύνδεση ουσιαστικά ΜΟΝΟ με Αθήνα και τίποτε άλλο εκτός από ελάχιστες πτήσεις τσάρτερ το καλοκαίρι.

1) Η σύνδεση με συγκοινωνία του αεροδρομίου με την πόλη της Πρέβεζας στους μήνες αιχμής θα βοηθήσει

2) Η στήριξη, ανάδειξη και διαφήμιση των δρομολογίων και των προορισμών ΚΑΙ στον ντόπιο πληθυσμό (το αεροδρόμιο δεν είναι μόνο για τους τουρίστες, π.χ τριήμερες ή τετραήμερες αποδράσεις στο εξωτερικό από μια πληθώρα επιλογών).

3) Θα μπορούσε να αποτελέσει στόχο για Μαθητικό Τουρισμό, π.χ σχολεία από την Ευρώπη Άνοιξη-Καλοκαίρι-Φθινόπωρο (βλέπε Νικόπολη και Κασσώπη) και αντίστοιχες εκδρομές δικών μας σχολείων εκτός,

4) Η ύπαρξη ΜΟΝΙΜΩΝ, αν γίνεται, διαφημιστικών πινακίδων και βιντεοπροβολών για την Πρέβεζα στο αεροδρόμιο του Ακτίου με εύκολη δυνατότητα εύρεσης χαρτών και ενημερωτικών φυλλαδίων (πολύς κόσμος κατεβαίνει στο Άκτιο και πηγαίνει Σύβοτα, Πάργα, Λεύκάδα χωρίς να έχει ιδέα..... τι είναι ΤΟ....Πρέβεζα και τι ομορφιές έχει η περιοχή)

5) Τέλος η αεροπορική σύνδεση Πρέβεζα Αθήνα ή Πρέβεζα Θεσσαλονίκη όλο τον χρόνο πρέπει να αποτελεί πάγιο και ΕΠΙΜΟΝΟ!!!! αίτημα των πολιτικών.

Το να υπάρχει σύνδεση τον Χειμώνα Πρέβεζα-Σητεία, Πρέβεζα-Κεφαλονία και Πρέβεζα-Κέρκυρα και όχι Πρέβεζα-Αθήνα ή Θεσσαλονίκη φτάνει στα όρια του σουρεαλισμού???

Επίσης, η σύνδεση με Αθήνα, ως ενδιάμεσο σταθμό, μας συνδέει ουσιαστικά με όλο τον πλανήτη και θα δώσει ώθηση στην ταξιδιωτική κινητικότητα και σε μήνες "νεκρούς", ανοίγοντας την περιοχή σε ένα τεράστιο αριθμό ταξιδιωτικών επιλογών όλο τον χρόνο.


Αναγνώστης

Μάλιστα, ο αναγνώστης δεν παραλείπει ν'αναφέρει πως η κίνηση αυτή, του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για μια πόλη σαν την Πρέβεζα που έχει ένα διεθνές αεροδρόμιο στα "πόδια της"

Η ανακοίνωση για τον τουριστικό οδηγό του αεροδρομίου Ιωαννίνων αναφέρει τα εξής:

Στον διαδικτυακό… αέρα βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο μη κερδοσκοπικός τουριστικός οδηγός για το Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, αποτελώντας ένα χρήσιμο εργαλείο, αντάξιο ενός γρήγορα αναπτυσσόμενου αεροδρομίου.

Η δημιουργία του έγινε μέσα από κοινή πρωτοβουλία των προέδρων της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων κ. Στάθη Σιούτη, του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Ν.Ιωαννίνων κ.Λευτέρη Ζαρκάδα, της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου κ.Γιώργου Κωστάκη και του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας και συμβούλου επί αεροπορικών θεμάτων κ. Ευθύμιου Σέρμπη.

Ο οδηγός, που βρίσκεται στη διεύθυνση ioanninaairport.eu, σχεδιάστηκε σε ένα σύγχρονο διαδικτυακό περιβάλλον με γνώμονα τη γρήγορη και εύκολη περιήγηση, δίνοντας όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή (π.χ. διαμονή, μετακίνηση, αναψυχή κ.ά.). Στην ουσία παρέχει πληροφορίες σε επιβάτες και επισκέπτες που δεν είχαν τη δυνατότητα μέχρι σήμερα λόγω της έλλειψης ανάλογης ιστοσελίδας, να αντλήσουν πληροφορίες για τις πτήσεις και τον προορισμό.

Με μια πρώτη ματιά ο διαδικτυακός αυτός οδηγός δίνει πληροφορίες για τις παροχές του αεροδρομίου, τους προορισμούς και τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο, τις δυνατότητες μετακίνησης, την εύρεση καταλύματος κ.ά. Επιπλέον, υπάρχει ένα ειδικό τμήμα με ερωτήσεις και απαντήσεις, που αφορούν τα ειδικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την ασφαλή επιβίβαση στα αεροσκάφη. Μέσω συνδέσμων, μπορεί κάποιος να πληροφορηθεί σε πραγματικό χρόνο για τις αφίξεις και αναχωρήσεις των αεροσκαφών, τις τιμές του συναλλάγματος και τις αεροπορικές εταιρείες που επιχειρούν από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Επιπλέον προστέθηκε και ένας ψηφιακός χάρτης του προορισμού, χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας, σχετικές ειδήσεις, καιρός κ.ά.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ο συμπεριλαμβανόμενος τουριστικός οδηγός του προορισμού, που ξεναγεί τον επισκέπτη στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, μέσα από μια γκαλερί φωτογραφιών, ξεκινώντας από τη λίμνη Παμβώτιδα και τους ορεινούς όγκους και φτάνοντας μέχρι τις κοντινές παραλίες, τον πολιτισμό, τις υπαίθριες δραστηριότητες και τη γαστρονομία.

Ο διαδικτυακός αυτός τουριστικός οδηγός θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες και τις ενώσεις πιλότων καθώς και σε πολλούς tour operators της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι πρόεδροι των τουριστικών φορέων ευχαριστούν θερμά την γιαννιώτικη εταιρεία ηλεκτρονικών εφαρμογών Netpages Web Development, για την κατασκευή και υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.
prevezabest.

5 σχόλια:

  1. ο αναγνωστης να κατσει στα αυγακια του το αεροδρομιο ειναι του ακτιου βονιτσας και ο περισσοτερος κοσμος παει στην παλαιρο και λευκαδα. η πρεβεζα δεν ειναι τουριστικη περιοχη. η προπαγανδα που προσπαθειτε να περασετε οτι το αεροδρομιο ειναι πρεβεζανικο δεν περναει. τωρα που ξεκινανε και οι κατασκευες στο βαρκο θα βουλιαξει η παλαιρος οπως και η λευκαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ακτιο ως Ιστορική περιοχή και λόγω του διαρκώς αναπτυσσόμενου αεροδρομίου, θα ηταν ωφελιμότερο να είναι ξεχωριστός αμιγώς Δήμος Ακτίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αεροδρομιο ειναι του ακτιου βονιτσας και ο περισσοτερος κοσμος παει στην παλαιρο και λευκαδα. η πρεβεζα δεν ειναι τουριστικη περιοχη. η προπαγανδα που προσπαθειτε να περασετε οτι το
    OI ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΑΝΕ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΓΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ , ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ . ΚΑΙ ΑΠΕΧΕΙ 500 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ . ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΖΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΚΟΜΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστά. Το αεροδρόμιο είναι της Αιτωλοακαρνανίας και δη του Δήμου Ακτίου Βονιτσας. Όχι να το καπηλευεστε . Αρκετές υποβαθμίσεις ανέχτηκε η Αιτωλοακαρνανία. Φτάνει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ σωστά. Το αεροδρόμιο είναι της Αιτωλοακαρνανίας και δη του Δήμου Ακτίου Βονιτσας. Όχι να το καπηλευεστε . Αρκετές υποβαθμίσεις ανέχτηκε η Αιτωλοακαρνανία. Φτάνει πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο