Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Διασπορά στα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας – Δύο περιστατικά μέσα σε μια εβδομάδα

 
περιστατικά μέσα σε μια εβδομάδα
Διασπορά στα Νοσοκομεία
Εκτάκτως χθες στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου η λοιμωξιολόγος Κ. Ακινόσογλου
Οι Παθολογικές Κλινικές ο «συνήθης ύποπτος» της διασποράς......

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η διασπορά κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Και αυτό γιατί από την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύονταν για άλλους λόγους στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μεσολογγίου βρέθηκαν θετικοί στον covid όπως επίσης και δύο γιατροί.

Όπως είναι φυσικό, το γεγονός ότι οι νοσηλευόμενοι πάσχουν από άλλα νοσήματα δημιουργεί φόβους για πιθανή επιδείνωση της κατάστασής τους.

Την Παρασκευή στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου έσπευσαν με εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και του διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου Μιχάλη Σερασκέρη η λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών Καρολίνα Ακινόσογλου και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου, Γιώργος Αλμπάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» ο διοικητής των Νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας Μιχάλης Σερασκέρης πληροφορήθηκε με καθυστέρηση το μείζον ζήτημα που ανέκυψε στην Παθολογική Κλινική και μετά από συνεργασία με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη αποφασίστηκε να μεταβούν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου οι δύο επιστήμονες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξουν σχετικά με τις αιτίες της διασποράς στην κλινική.

Η λοιμωξιολόγος, επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, Καρολίνα Ακινόσογλου και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Γιώργος Αλμπάνης έχουν συνεργαστεί με επιτυχία και στο παρελθόν, με αφορμή παρόμοιο συμβάν στο Νοσοκομείο Αγρινίου, για ζητήματα που αφορούν την διαχείριση του της πανδημίας στους νοσοκομειακούς χώρους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η κ. Ακινόσογλου είχε επισκεφθεί το Νοσοκομείο Αγρινίου, με αφορμή την ανανέωση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων στην κλινική covid του Νοσοκομείου.

Ωστόσο οι υγειονομικοί της περιοχής προβληματίζονται για το γεγονός ότι αντίστοιχο συμβάν στην αρχή αυτής της εβδομάδας υπήρξε στο Νοσοκομείο Αγρινίου, με πέντε ασθενείς της Παθολογικής και μία σπουδάστρια Σχολής Μαθητείας να βρίσκονται θετικοί στο κορωνοϊό.
Υπό διερεύνηση τα αίτια

Η ύπαρξη δύο απανωτών περιστατικών διασποράς του κορωνοϊού στα Νοσοκομεία της περιοχής σε κάθε προβληματίζει. Τα αίτια δεν είναι πάντα εύκολο να διερευνηθούν με απόλυτη ακρίβεια.

Ωστόσο έμπειροι υγειονομικοί μιλώντας στη «Σ» εκτιμούν ότι κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι η διασπορά προκύπτει συνήθως στις Παθολογικές Κλινικές.

Φυσικά, όπως εκτιμούν, ρόλο παίζει και το γεγονός ότι πλέον στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, βρίσκεται η πιο μεταδοτική μετάλλαξη του covid, η «Όμικρον», ενώ η μετάλλαξη «Δέλτα» έχει περιοριστεί .

Ωστόσο υπογραμμίζουν ότι το γεγονός ότι προσωπικό είτε ιατρικό, είτε νοσηλευτικό, καλείται να καλύψει τις κλινικές covid και ταυτόχρονα την Παθολογική, με αποτέλεσμα να προκύπτουν τέτοια συμβάντα.

Η υπερεργασία και η κόπωση, επίσης, όπως καταγγέλλεται από τους υγειονομικούς φορείς, του προσωπικού των Νοσοκομείων είναι πιθανό να φέρει μια αθέλητη προφανώς «χαλάρωση» των μέτρων προστασίας.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ο Γ. Αλμπάνης και η Κ. Ακινόσογλου από την τελευταία επίσκεψη της δεύτερης στο Νοσοκομείο Αγρινίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο