Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ποιοι θα πάρουν πρώτοι τα εκπτωτικά κουπόνια

 


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα ξεκινήσει πιθανότατα τον Απρίλιο και θα ωφεληθούν περίπου 200.000 νοικοκυριά.
Διαβάστε περισσότερα »

Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο οποίο τα νοικοκυριά θα δώσουν την παλιά συσκευή τους και θα δικαιούνται έκπτωση για την αγορά καινούριας, δεν αποκλείεται κανείς, ωστόσο όσο πιο μεγάλο εισόδημα έχεις τόσο μικρότερη θα είναι και η επιδότηση.

Προτεραιότητα, ωστόσο,  έχουν τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι οικογένειες με ΑΜΕΑ, οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες.

Το ποσό της επιδότησης θα είναι ύψους 100 εκατ. ευρώ δηλαδή 200.000 νοικοκυριά θα λάβουν επιδότηση από 30 έως 50%.

Οι συσκευές που θα μπορούν να αντικατασταθούν θα είναι τα παλιά κλιματιστικά, τα ψυγεία, οι καταψύκτες. Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στη δράση είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών.

Η διαδικασία αίτησης υπαγωγής θα γίνεται εύκολα και γρήγορα, με ηλεκτρονική αίτηση στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και απευθείας στα καταστήματα λιανικής.

Η επιδότηση θα χορηγείται στους ωφελούμενους με εκπτωτικό κουπόνι, το οποίο θα αφαιρείται από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών.

Η παράδοση και τοποθέτηση των νέων συσκευών θα γίνεται παράλληλα με τη συλλογή των παλιών για ανακύκλωση. Τα στάδια υλοποίησης της διαδικασίας θα ελέγχονται αυτόματα από την ψηφιακή πλατφόρμα.

Σε περίπτωση εξάντλησης της διαθέσιμης χρηματοδότησης, προβλέπεται η δημιουργία λίστας επιλαχόντων, οι οποίοι θα μπορούν να επωφεληθούν με την εξασφάλιση επιπλέον πόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο