Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Θετική η κυβέρνηση στη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας & Ακαρνανίας

 


Πολύ θετικά βλέπουν στο αρμόδιο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων την προοπτική της δημιουργίας δύο νέων Μητροπόλεων στην Αιτωλοακαρνανία.
Διαβάστε περισσότερα »

Η επιθυμία της διοικούσας Εκκλησίας, όπως συζητήθηκε και πρόσφατα από την Ιερά Σύνοδο, είναι να δημιουργηθούν δύο νέες Μητροπόλεις η μία με έδρα το Αγρίνιο και η άλλη με έδρα το Μεσολόγγι.

Το σενάριο της διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλοακαρνανίας δεν είναι κάτι που προέκυψε μετά την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά.

Πρώτος το θέμα της διχοτόμησης είχε θέσει σε συνεδρίαση της Ιεραρχίας ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος σχεδόν δεκαεπτά χρόνια πριν.

Τότε για πολιτικούς λόγους η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου δεν ενέκρινε την πρόταση της Εκκλησίας και έτσι το σενάριο “πάγωσε”.

Ο καιρός όμως πέρασε και οι συνθήκες έχουν καθώς φαίνεται ωριμάσει για τη διχοτόμηση της μεγάλης Μητρόπολης.

Οι αντιδράσεις στην προοπτική της διχοτόμησης αποδίδονται κυρίως σε τοπικές πολιτικές έριδες.

Γι’ αυτό και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του OrthodoxTimes.gr η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τα συναρμόδια υπουργεία πρόκειται να δώσουν το «πράσινο φως» στη δημιουργία δύο νέων Μητροπόλεων, αξιολογώντας την ανάγκη για την ευχερέστερη διαποίμανση των συγκεκριμένων περιοχών.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η διχοτόμηση μπορεί να «εγκριθεί» εκκλησιαστικά σε συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και να μην απαιτείται να τεθεί εκ νέου στην Ιεραρχία, αφού είχε τεθεί στο παρελθόν και το σχέδιο είχε τύχει αποδοχής από την πλειοψηφία.

orthodoxtimes.gr

1 σχόλιο:

  1. Εμασ τουσ Βονιτσανουσ μασ ρωτησατε αν θελουμε να μεινουμε (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ) στην Αιτ/νια? Εμεσ θελουμε να παμε στην Λευκαδα οπου ειναι ολεσ οι υπηρεσιεσ ....οι κατασκηνωσεισ ..το γηροκομειο που να τρεχουμε στο ΑΝΤΙΡΙΟ Η ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο