Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Στην Κατοχή την Πέμπτη ο πρώτος καταδρομικός εμβολιασμός στην Αιτωλοακαρνανια


Η επιτόπια εμβολιαστική δράση, που οργανώνεται και συντονίζεται με την πρωτοβουλία της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και αφορά τη θωράκιση του πληθυσμού της υπαίθρου κατά του νέου κορωνοιού, εκτείνεται και στις υπαίθριες περιοχές της Αιτ/νίας, με τη συνδρομή της κινητής Εμβολιαστικής Μονάδας Αχαΐας.......

Σε συνέχεια της επιτυχούς εμβολιαστικής κάλυψης σε χωριά και οικισμούς της Αχαΐας και της Ηλείας πρόκειται να οργανωθεί ο πρώτος καταδρομικός εμβολιασμός στην Αιτ/νία, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου στο Αγροτικό Ιατρείο Κατοχής, κατά τις ώρες 9:30 με 14:00, ώστε να καλυφθούν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, με το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοιού. Οι συμμετέχοντες είναι δυνατό να υποβληθούν είτε στην α δόση, είτε στη β δόση, είτε στην αναμνηστική (γ) δόση με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον προσωπικό τους αριθμό ΑΜΚΑ.

Για την οργάνωση και τη διενέργεια των εμβολιασμών είναι σημαντική η συμβολή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που έχει ενεργό ρόλο στην πρωτογενή πρόληψη. Για τη διενέργεια των καταδρομικών εμβολιασμών τα κέντρα υγείας διαθέτουν το ιατρικό τους προσωπικό και τον αριθμό των εμβολίων που απαιτείται για την εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων.

«Στόχος της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ είναι η θωράκιση της υγείας των πολιτών της υπαίθρου και η αποφυγή της μετάδοσης και της νοσηρότητας, προκειμένου να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η συλλογική υγεία», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο