Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Κ.Υ. Μύτικα Αιτ/νίας: Η ερώτηση της Βουλευτού Αθηνών κας Σοφίας Σακοράφα.

 

Κ.Υ ΜΥΤΙΚΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
κας ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ

Του Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Επειδή με το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ) Μύτικα και τα προβλήματα του, ασχολούμαι ως Ενεργός Πολίτης 50 χρόνια, δεν μπορώ να αφήσω απαρατήρητη και ασχολίαστη την ενέργεια της Βουλευτού Αθηνών του ΜέΡΑ 25 κας Σοφίας Σακοράφα και να εκφράσω τις ευχαριστίες μας για την ερώτηση της προς την Βουλή των Ελλήνων για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΥΤΙΚΑ......
Στην παρα-πάνω ερώτηση της Βουλευτού Αθηνών (όχι Βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας!), δόθηκε απάντηση ότι η 6η ΥΠΕ με δύο συμβάσεις αντιμετώπισε τα ζητήματα που εκκρεμούσαν και μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, επίκειται η μετεγκατάσταση του και η συμπλήρωση και αναβάθμιση του εξοπλισμού του.
Την ευχάριστη αυτή είδηση πληροφορηθήκαμε από το δικό μας ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS του Μυτικιώτη κ. Βασιλείου Σούλα, με τον οποίο επικοινώνησα να με ενημερώσει αν η κα Σακοράφα είχε ενημερωθεί και από τα δικά μου δημοσιεύματα. Ο κ. Σούλας με πληροφόρησε ότι του είχε τηλεφωνήσει η υποψήφια Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΜέΡΑ 25 κα Χρυσούλα Νούλα και τον ρώτησε αν αυτά που δημοσιεύει ο κ. Νταής ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, και ο κ. Σούλας τη διαβεβαίωσε, για την αλήθεια των αναγραφόμενων στα δημοσιεύματα.
Θεώρησα σκόπιμο να τηλεφωνήσω στην κα Νούλα και την παρακάλεσα να διαβιβάσει τις ευχαριστίες μας προς την Ολυμπιονίκη μας και Βουλευτή Αθηνών κα Σοφία Σακοράφα.
Δεν παρέλειψα να ευχαριστήσω και την κα Νούλα, η οποία τείνει ευήκοον ούς, τόσο στα δημοσιεύματα των πολιτών, όσο και στις προφορικές διαμαρτυρίες τους για καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες που απειλούν την ΥΓΕΙΑ του Λαού!
Η ερώτηση αυτή της Βουλευτού Αθηνών (όχι των Βουλευτών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, εξαιρουμένου του Μυτικιώτη Βουλευτή Αιτ/νίας του ΚΚΕ κ. Νίκου Παπαναστάση, που είχε υποβάλει πέρυσι και αυτός ερώτηση), σχολιάστηκε με ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπό της από τους κατοίκους των 8 Κοινοτήτων της περιοχής του τέως Δήμου Αλυζίας, συμπεριλαμβανομένων και των δύο νησιών μας Καλάμου και Καστού, ενώ ο κόσμος εκφράστηκε με δυσμένεια, πικρία και απογοήτευση για την σιωπή και απουσία των τοπικών μας Βουλευτών!
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Αιτ/νίας και Λευκάδας και μάλιστα όταν απουσιάζετε από ένα τέτοιο ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και μάλιστα σε μία περίοδο που ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ και στήνονται Νοσοκομειακές Μονάδες ακόμα και επάνω σε πλοία και αθλητικούς χώρους και να μένει ΚΛΕΙΣΤΟ επί 12 χρόνια, όταν επί 12 χρόνια επί ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ κ. Μάριου Σαλμά, ξεκίνησε και χτίστηκε το σύγχρονο κτίριο και να μην μεταστεγάζεται ένα σάπιο προκατασκευασμένο, που μας κατασκεύασαν οι Δωρητές φίλοι μας Σουηδοί, όταν το 1953 είχαν γίνει σεισμοί στην Εφτάνησο, που έπληξαν και την περιοχή μας. ΚΡΙΜΑ!
Χωρίς φόβο και χωρίς πάθος και με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και το ενδιαφέρον που τρέφω, για τον εγκαταλελειμμένο, χαρισματικό από τη φύση αυτό τόπο μας, γράφω για πολλοστή φορά το παρόν άρθρο μου και δεν θα σταματήσω συνέχεια και κατ' εξακολούθηση να αναδεικνύω τα προβλήματα του Κ.Υ Μύτικα. Τελειώνω με τα λόγια από το τραγούδι του αθάνατου Μίκη Θεοδωράκη: «Και εσύ Λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό».
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΛΥΖΙΟΙ, ΚΑΛΑΜΙΣΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΣΤΙΩΤΕΣ, όσους σας αγνόησαν, αδιαφόρησαν και σας περιφρόνησαν και μάλιστα σε περίοδο που ο επάρατος κορονοϊός ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ!
Μην ΞΕΧΝΑΤΕ και όσους ΒΟΗΘΗΣΑΝ, (ζωντανούς και πεθαμένους) για να ορθοποδήσει έστω και αυτή η παλιά προκατασκευή, που έχει σαπίσει και μας διακατέχει ο φόβος και η αγωνία, μήπως κανένα βράδυ ο αέρας και τα φουρτουνιασμένα κύματα το πετάξουν στη θάλασσα!
Τότε θα τρέξετε, ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ να κάνετε ερωτήσεις και επερωτήσεις για να ανοίξει το νέο κτήριο του Κ.Υ. Μύτικα;
Σας κράζει ο Λαός. «ΑΡΑΤΕ ΠΥΛΑΣ»!

Μύτικας 30 Ιανουαρίου 2022

Νίκος Θωμά Νταής, σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου
FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA (FNSI)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο