Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Στις κανονικές χώρες οι Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε) ή οι Μ.Π.Ε ,εκπονούνται με την ενεργή συμμετοχή των ενδιαφερομένων, δηλαδή επενδυτή, δήμου και περιφέρειας.

 


πηγη: 
Panos Cholis


Στις κανονικές χώρες οι Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε) ή οι Μ.Π.Ε ,εκπονούνται με την ενεργή συμμετοχή των ενδιαφερομένων, δηλαδή επενδυτή, δήμου και περιφέρειας. ....

Διαβάστε περισσότερα »



Υπάρχει καθορισμένο πρόγραμμα για το πώς  επιτυγχάνεται αυτή η συμμετοχή και όταν φτάνει το θέμα στην έγκριση,  είναι απλά τυπικό. Στη χώρα μας ο καθένας κάνει ότι του αρέσει και ότι επιβάλει το συμφέρον του, το μέγεθος της απληστίας του, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα του άλλου. 

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις στη χώρα μας, όπου ο επενδυτής όταν βλέπει ότι η συγκεκριμένη Σ.Μ.Π.Ε που έχει σχεδιάσει και καταθέσει για έγκριση φέρει αντιδράσεις φορέων και του δήμου,όπου θα λάβει χώρα η επένδυση του, συμφωνεί με το δήμο στην διεξαγωγή νέας Σ.Μ.Π.Ε που θα αφορά όλα τα θέματα πάνω στα οποία υπάρχει αμφισβήτηση από τους τοπικούς φορείς.

Ο επενδυτής αυτός,αν μη τι άλλο  σέβεται τους φορείς που έχουν τις διαφωνίες τους με το σχεδιασμό του και συνεργάζεται μαζί τους ώστε να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι και η επένδυση του να τύχει καθολικής ,θετικής ανταπόκρισης. 

Δείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί πως θα ξεμπλοκαρει  το έργο: Εμπορικό κέντρο Μεταμόρφωσης. 

https://ypodomes.com/stin-anamoni-to-neo-emporiko-kentro.../

Στην περιοχή μας η Σ.Μ.Π.Ε για την Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νιας έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από όλους τους φορείς της περιοχής μας και το δήμο Ξηρομέρου. Εδώ ο επενδυτής δεν δέχεται τις αιτιάσεις των φορέων ,δεν συνεργάζεται με τον δήμο για δημιουργία νέας Σ.Μ.Π.Ε που θα αφορά όλα τα θέματα που υπάρχει αμφισβήτηση από τους τοπικούς φορείς. Δεν σέβεται τα δικαιώματα των άλλων δεν τον ενδιαφέρει η κοινωνική ειρήνη. Στην ουσία δεν σέβεται την επένδυση του. 

Τελικά είναι και θέμα νοοτροπίας των επενδυτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο