Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

ΠΑΝΟΣ ΧΟΛΗΣ : ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ (Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νιας)



πηγη facebook  Panos Cholis

Ένα λάθος του ,κατά ομολογία του κυρίου Σπήλιου Λιβάνου, ήταν ικανό για να τον αποπέμψει από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, ο Πρωθυπουργός.....

"Τεράστια" αντανακλαστικά για έναν πρωθυπουργό που δεν σηκώνει λάθη και απρεπεις εκφράσεις στελεχών του που αμαυρώνουν την εικόνα της κυβέρνησης του και προσβάλουν τον πολίτη.

Έως εδώ καλά ,δε μου πέφτει λόγος.

Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, απανωτά λάθη των υπηρεσιών του ,των αρμόδιων υπουργών του και του ιδίου ,πάνω στο προκατασκευασμένο και διάτρητο σχέδιο ίδρυσης Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) και ειδικά αυτής των Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νιας,δεν είχαν ανάλογη αντιμετώπιση.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός,απ'οτι μας λένε τα στελέχη των υπηρεσιών και της κυβέρνησης του, στηρίζει ένα τεράστιο χωροταξικό,περιβαλλοντικό,οικονομικό και κοινωνικό λάθος,αυτό της ίδρυσης Π.Ο.Α.Υ. με τη συγκεκριμένη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(Σ.Μ.Π.Ε)

Στηρίζει και επιμένει τυφλά σε ένα απαράδεκτο σχέδιο αφανισμού των δυτικών ακτών της Αιτωλ/νιας(Αστακός - Μύτικας - Κάλαμος) και στην φτωχοποιηση μιας ολόκληρης περιοχής, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα οικονομικά συμφέροντα ενός κλάδου,αδιαφορώντας για την άποψη της τοπικής κοινωνίας, του δήμου Ξηρομέρου και των φορέων του.

Με το να μη διορθώνει το λάθος προσβάλει την τοπική κοινωνία και της αφαιρεί το συνταγματικό της δικαίωμα,της ελεύθερης χρήσης των ακτών και παραλιών.

Η αποπομπή του κυρίου Λιβανού αφορά πρωτίστως την εικόνα της κυβέρνησης, η αποπομπή όμως του διοικητικού φακέλου της Σ.Μ.Π.Ε στην υπό ίδρυση Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νιας, από τη διαδικασία υπογραφής της,αφορά μια κοινωνία 11.000 κατοίκων και το μέλλον της.

Στις κυβερνήσεις ο Πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να αποπέμπει τους κακούς υπουργούς του.

Στην κοινωνία όμως ο πολίτης διατηρεί το δικαίωμα να αποπέμπει τους κακούς πολιτικούς του.



"Και μη ξεχνάμε. Η εξουσία πηγάζει από το λαό και επιστρέφει στο λαό.

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο