Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Αγροτικό Μπλόκο Χαλικίου: Συμβολικός αποκλεισμός στην Ιόνια Οδό


Μπορεί την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων τους οι αγρότες του Μπλόκου Χαλικίου να μην κατάφεραν να αποκλείσουν την Ιόνια Οδό, καθώς βρήκαν απέναντί τους την αστυνομία που δεν τους επέτρεψε την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο, σήμερα όμως πήραν τη «ρεβάνς»....

Σήμερα λοιπόν,14 Φεβρουαρίου, οι αγρότες συμμετείχαν σε αυτοκινητοπορεία με αγροτικά που ξεκίνησαν από την Κατοχή, το Νιοχώρι, πέρασαν από το Αιτωλικό και το Μεσολόγγι . Στη συνέχεια πεζοί εισήλθαν στην Ιόνια Οδού όπου προέβησαν σε αποκλεισμό στο ύψος του κόμβου Χαλικίου.

«Με την ενίσχυση του Μπλόκου και μαζί με τους υπόλοιπους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονταν εκεί, αποκλείσαμε, με αποφασιστικότητα την Ιόνια Οδό, παρά τις δυνάμεις καταστολής που είχαν συγκεντρωθεί και εμπόδιζαν την πρόσβαση μας.

Κάναμε ξεκάθαρο ότι δεν κάνουμε πίσω στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Το να ξαναμπούμε στα χωράφια μας, να ξαναπαράγουμε, είναι θέμα επιβίωσης πλέον, γι’ αυτό δεν υποχωρούμε», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

Οι αγρότες υποστηρίζουν πως θα κλιμακώσουν τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις τους τις επόμενες μέρες, την Τρίτη και την Τετάρτη, σε πανελλαδικό συντονισμό, με τα δεκάδες μπλόκα σε όλη τη χώρα, «αυξάνοντας την πίεση στην κυβέρνηση, για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας».

«Ενισχύουμε καθημερινά τη ζωή του Μπλόκου και με νέα τρακτέρ!Συνεχίζουμε, διεκδικούμε, θα νικήσουμε!», καταλήγουν.





agrinionews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο