Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Αγρίνιο: Απλήρωτοι για δύο μήνες 60 συμβασιούχοι – Με πόρους του Δήμου αντί της ΕΕΤΑΑ οι πληρωμές

 


Οι λόγοι για τους οποίους 60 συμβασιούχοι του Δήμου στο Αγρίνιο είναι απλήρωτοι επί δύο μήνες παρουσιάζονται σε ρεπορτάζ της “Συνείδησης”. Σε αυτό τονίζεται ότι υπό το βάρος της καθυστερημένης πληρωμής από την ΕΕΤΑΑ ο Δήμος αναγκάζεται να πληρώνει από ίδιους πόρους τους εργαζόμενους.......


Στις 11/2 θα καταβάλει τα χρήματά τους ο δήμος Αγρινίου, ο οποίος τους πληρώνει και αναμένει τα χρήματα από την ΕΕΤΑΑ για να τα συμπληρώσει στο ταμείο του

Συνολικά 60 συμβασιούχοι στο Δήμο Αγρινίου που θα πρέπει κανονικά να πληρώνονται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) πληρώνονται από τον Δήμο Αγρινίου με ίδια έσοδα, διότι η ΕΕΤΑΑ καθυστερεί να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τις.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα υπήρχε εμπλοκή και οι συμβασιούχοι είναι απλήρωτοι για δύο μήνες!

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο πάρθηκε απόφαση και αυξήθηκαν τα χρήματα που δίνει ο Δήμος Αγρινίου προς την ΚΟΙΠΑ, ώστε να μην παρουσιαστούν στο μέλλον αντίστοιχα προβλήματα με την πληρωμή των συμβασιούχων.

Ωστόσο, παρά τη δίμηνη καθυστέρηση που σημειώθηκε, η ΕΕΤΑΑ δεν έδωσε κανένα «σημάδι ζωής» και δεν κατέβαλε χρήματα στους λογαριασμούς του Δήμου!

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου (φωτ.) μιλώντας στη «Σ» για το ζήτημα και αναφερόμενος και στο «Βοήθεια στο Σπίτι», στο οποίο και εκεί οι συμβασιούχοι πληρώνονται από χρήματα του Δήμου Αγρινίου και αυτός με την σειρά του τα αναμένει από την ΕΕΤΑΑ, ώστε να τα συμπληρώσει στους λογαριασμούς του, τόνισε πως γενικότερα η ΕΕΤΑΑ είναι 6 μήνες πίσω ως προς τις υποχρεώσεις της.


Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλείου αναλύοντας τι έχει προκύψει και γιατί δεν έχουν έρθει χρήματα από την ΕΕΤΑΑ για τους δύο προηγούμενους μήνες τόνισε:

«Συνολικά είναι 60 συμβασιούχοι στο δήμο Αγρινίου που είναι απλήρωτοι από το ΕΣΠΑ. Είναι 30 άτομα στους παιδικούς σταθμούς και επίσης 30 στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) δεν έστειλε στο Δήμο Αγρινίου χρήματα, με αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι να είναι 2 μήνες απλήρωτοι.

Η ΕΕΤΑΑ έχει πληρώσει μέχρι και τον Οκτώβριο και εμείς μέχρι και το Νοέμβριο. Αυτό σημαίνει πως παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε εισπράξει τα χρήματα της ΕΕΤΑΑ ο Δήμος Αγρινίου πληρώνει τους συμβασιούχους από ίδια έσοδα.

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου στο τελευταίο συμβούλιο που έγινε αύξησε τα χρήματα που δίνει ο Δήμος στην ΚΟΙΠΑ στην οποία εντάσσονται οι παιδικοί σταθμοί και ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠμεΑ.

Από 1,5 εκατ. ευρώ τα χρήματα προς την ΚΟΙΠΑ αυξήθηκαν στο 1,8 εκατ. ώστε να μην δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα και οι συμβασιούχοι να πληρώνονται στην ώρα τους από το Δήμο, όμως και αυτός με τη σειρά του να περιμένει τα χρήματα αυτά από την ΕΕΤΑΑ.

Στις 11/2 οι συμβασιούχοι θα πληρωθούν κανονικά από χρήματα του δήμου Αγρινίου και όχι από την ΕΕΤΑΑ επαναλαμβάνω.

Η καθυστέρηση στο να δώσει τα χρήματα η ΕΕΤΑΑ οφείλεται στο ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο και στο ότι δεν πληρώνει κάθε μήνα.

Οι εποχές είναι δύσκολες και οι συμβασιούχοι έχουν υποχρεώσεις, οικογένειες και γι αυτό προσπαθούμε πάντα να πληρώνονται από το δήμο με δικά του χρήματα στην ώρα τους, γιατί η ΕΕΤΑΑ καθυστερεί επί μήνες.

Ήδη έχει αναρτηθεί η μισθοδοσία τους για να μπορέσουν να εισπράξουν τα χρήματά τους.

Επίσης και στο «Βοήθεια στο Σπίτι» πληρώνει ο Δήμος Αγρινίου κάθε μήνα, τα χρήματα που πρέπει να στείλει η ΕΕΤΑΑ τα καθυστερεί πολύ, γενικότερα δηλαδή είναι 6 μήνες πίσω.

Για τις μισθοδοσίες του Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου δεν μπορούμε ακόμη να καταθέσουμε χαρτιά για να τις εισπράξουμε, ωστόσο, επαναλαμβάνω πως οι εργαζόμενοι τα χρήματά τους τα έχουν πάρει, έχουν πληρωθεί.

Μάλιστα, σε όλη την Ελλάδα ίσως είμαστε ο μοναδικός Δήμος που πληρώνει κανονικά».

Εφημερίδα – “Συνείδηση” – Κωνσταντίνος Χονδρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο