Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Γονείς κατήγγειλαν 45χρονο στο Αγρίνιο που παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα πως ασέλγησε στα παιδιά τους – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους


Κατηγορείται για ασέλγεια και αποπλάνηση
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Γονείς κατήγγειλαν 45χρονο στο Αγρίνιο, που παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα, πως ασέλγησε στα παιδιά τους....

Η καταγγελία γονέων για ασέλγεια σε βάρος των δύο τους παιδιών απασχόλησε σήμερα τις Δικαστικές Αρχές του Αγρινίου, καθώς ολοκληρώθηκε το στάδιο της κύριας ανάκρισης, με την απολογία ενός 45χρονου, που κατηγορείται για την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Σ» το καλοκαίρι του 2018 οι γονείς δύο παιδιών στο Αγρίνιο κατήγγειλαν πως ένας 45χρονος (σήμερα) εκπαιδευτικός, που έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στο 13χρονο εκείνη την εποχή γιο τους, ασέλγησε τόσο σε βάρος του μαθητή του, όσο και σε βάρος της 6χρονης αδελφής του, που βρίσκονταν στο σπίτι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Σε βάρος του εν λόγω εκπαιδευτικού, ο οποίος δεν συνελήφθη καθώς η καταγγελία στις Αστυνομικές Αρχές έγινε μερικές εβδομάδες μετά το συμβάν και είχε παρέλθει το αυτόφωρο, απευθύνθηκαν δύο κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Συγκεκριμένα του απευθύνθηκε η κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, ο παθών δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη υπό την επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης της πράξης αυτής από πρόσωπο που παραδίδει μαθήματα στον ανήλικο και η κατηγορία της αποπλάνησης παιδιών κατά συρροή με παθόντα πρόσωπα, που δεν συμπλήρωσαν τα 12 και 14 έτη αντίστοιχα.

Πρόκειται για κατηγορίες που επισύρουν ποινές 5 έως 15 έτη κάθειρξης για την πρώτη κατηγορία και 5 έως 15 έτη κάθειρξης ή έως 10 κάθειρξης (ανάλογως με την ηλικία των παθόντων, αν δηλαδή έχουν συνπληρώσει ή όχι το 12ο έτος της ηλικίας τους) για την αποπλάνηση.

Ο κατηγορούμενος προσήλθε στη διαδικασία της απολογίας του με πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα και εν τέλει, όπως πληροφορείται η «Σ», με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα στον εν λόγω 45χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Χρήστος Τσιμπούκης

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Χρήστος Τσιμπούκης, αρνήθηκε να κάνει στη «Σ» οποιοδήποτε σχόλιο για την εξέλιξη, αλλά και την ουσία της υπόθεσης. Αρκέστηκε ωστόσο να δηλώσει πως ο εντολέας του αρνείται το σύνολο των κατηγοριών.

«Αρνούμενος το σύνολο των κατηγοριών, όπως του αποδίδονται, προσήλθε σήμερα ο εντολέας μου ενώπιον της κας Ανακρίτριας Πρωτοδικών Αγρινίου, για να απολογηθεί για ένα κατηγορητήριο με βαρύτατες επαπειλούμενες ποινές για πράξεις με ιδιαιτέρως στιγματιστική, ηθική, ποινική και κοινωνική απαξία» ανέφερε ο Χρ. Τσιμπούκης
και πρόσθεσε:

«Τόσο εκ του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθόσον βρισκόμαστε στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, που είναι μυστική, όσο όμως και εκ των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων, αλλά και για δεοντολογικούς λόγους, είμαι κάθετα αντίθετος στη δημοσιοποίηση στοιχείων εκ της σχηματισθείσας δικογραφίας»

Δημήτρης Παπαδάκης
sinidisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο