ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤA ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ.
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι και της δομής «ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ – ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ» στο κτίριο Χρυσόγελου με μέλη της ομάδας έργου και του Δ.Σ. του φορέα, στα πλαίσια της τελικής φάσης υλοποίησης του έργου και της πρόσκλησης για συμμετοχή επιχειρήσεων, φορέων, συλλογών και λοιπών ενδιαφερομένων στα σεμινάρια επικοινωνίας, εκπαίδευσης χρήσης και διαχείρισης της εφαρμογής.....
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, τα μέλη του Δ.Σ. Ζαχαρίας Νικολογιάννης, Φώνη Μελαχρή και Βασίλειος Σπυρόπουλος (εκπροσωπώντας και τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Ι.Π. Μεσολογγίου), ο υπεύθυνος Ομάδας έργου Γεώργιος Ρόμπολας και ο υπεύθυνος της δομής της Αιτωλικής Φιλοξενίας Γεώργιος Αποστολάκος.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η φιλοσοφία, η στρατηγική υλοποίησης και η βασική στόχευση του τουριστικού αναπτυξιακού εργαλείου προώθησης της περιοχής. Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα φιλοξενίας του έργου με της ψηφιακές υπηρεσίες διαμόρφωσης θεματικών τουριστικών διαδρομών της ευρύτερης περιοχής του Καλλικρατικού Δήμου Μεσολογγίου και της Αιτωλικής Γης , οι οποίες θα διασυνδέουν τον επισκέπτη με το φυσικό περιβάλλον, τα τοπικά προϊόντα αγροδιατροφής, την επιχειρηματικότητα των τοπικών προϊόντων και την άυλη ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής του τόπου. Συγκεκριμένα, οι Γ. Ρόμπολας και Γ. Αποστολάκος παρουσίασαν το βίντεο προβολής της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου καθώς επίσης και την ιστοσελίδα/πλατφόρμα που δημιουργείται με την καλλιτεχνική, φωτογραφική ματιά του διεθνούς φήμης φωτογράφου Βασίλη Αρτίκου.
Στόχος είναι η ανάδειξη της περιοχής και η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης βιωματικής εμπειρίας των επισκεπτών μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών του έργου, που θα δίνουν τη δυνατότητα στις ομάδες στόχους (επισκέπτες, φορείς, επιχειρήσεις, τουριστικοί πράκτορες) να δημιουργούν και να διαχειρίζονται ψηφιακό περιεχόμενο και να αποκτούν πρόσβαση σε αυτό από διάφορα τεχνολογικά μέσα όπως Η/Υ, φορητές συσκευές (tablets, PDAs, κλπ.) και έξυπνα κινητά τηλέφωνα.
Τέλος, παρουσιάστηκαν η πρόσκληση επικοινωνίας του έργου στο ευρύ κοινό καθώς και το πρόγραμμα δομής των σεμιναρίων εκπαίδευσης χρήσης & διαχείρισης της εφαρμογής «Αιτωλική Φιλοξενία – Το Σπίτι του Τουρίστα Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου» σε διαφορετικές ομάδες στόχου.
Υπήρξε ικανοποίηση εκ μέρους όλων των παρευρισκόμενων για το ποιοτικό αποτέλεσμα καθώς και για το επίπεδο υλοποίησης της πράξης παρόλα τα εμπόδια που έχει επιφέρει η πανδημία covid-19 σε όλες τις δραστηριότητες και δράσεις σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο πανελλαδικώς και η δέσμευση ενεργού συμμετοχής εκ μέρους όλων στο τελικό στάδιο επικοινωνίας του έργου.
Η μέγιστη συμμετοχή των επιχειρήσεων, πολιτιστικών συλλόγων, οργανισμών καθώς και φορέων στα σεμινάρια του έργου «Αιτωλική Φιλοξενία – Το Σπίτι του Τουρίστα», και εν τέλει η ενεργή συμμετοχή και αλληλεπίδραση όλων μας μέσω του καινοτόμου αναπτυξιακά τουριστικού ψηφιακού εργαλείου ολιστικής προσέγγισης θα επιφέρει την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του καλλικρατικού Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλικής γης, την υποστήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, την πολυπόθητη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, την προώθηση της απασχόλησης και την προστασία του περιβάλλοντος σε μια περιοχή με ιδιαίτερα μοναδικά χαρακτηριστικά, με τεράστια πολυμορφική, πολιτιστική και περιβαλλοντικού κάλλους κληρονομιά που αποτελεί τουριστικό πόρο της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και που οφείλουμε στοχευμένα να αξιοποιηθεί και να συμβάλει ουσιαστικά στο όραμα της Περιφερειακής και Τοπικής Βιώσιμης Ανάπτυξης
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
κανετε πρωτα ξενοδοχεια και μετα μιλαμε για τουριστες στ μεσολογγι
ΑπάντησηΔιαγραφή