Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

ΝΙΚΟΣ ΖΩΓΑΣ: Η Θέση μου για την ΠΟΑΥ.


   Αγαπητοί Συνδημότισσες και Συνδημότες,  με λόγια απλά, καθαρά και συγκεκριμένα!
 
  Η ΠΟΑΥ που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συζήτηση, έχει προκύψει πριν από πολύ καιρό και φυσικά εν γνώση της πρώην αλλά και της νυν Δημοτικής Αρχής.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε την 17η του περασμένου Αυγούστου στην αίθουσα του Δ.Σ. αποφασίστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα να συνυπάρξουμε με τις ιχθυοκαλλιέργειες, θέτοντας ως κόκκινη γραμμή να ΜΗΝ τοποθετηθούν νέες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στο παραλιακό μέτωπο Αστακού- Μύτικα.
Σε επόμενη συνάντηση στην αίθουσα του Δ.Σ. ορίστηκε η επιτροπή αγώνα με πρόεδρο τον Δήμαρχο Ξηρομερου κύριο Τριανταφυλλάκη και μέλη, τους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων, εκπροσώπους φορέων και δημοτών.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα μέλη αλλά και όλους όσοι ήθελαν να παρεβρεθούν, καθώς και με τον εκπρόσωπο των ιχθυοκαλλιεργειών τον κύριο Ντουραλιά, ο οποίος θα ενημέρωνε τα μέλη για την ίδρυση της ΠΟΑΥ και θα δεχόταν τυχόν ερωτήσεις που αφορούσαν το θέμα.
Η θέση των ιχθύοκαλλιεργειων ήταν θετική να προχωρήσουμε σε συζητήσεις και οι δυο πλευρές, χαράζοντας τις κόκκινες γραμμές.
Η ερώτηση που έκανα στον κύριο Ντουραλιά ήταν αν ήταν διατεθειμένοι  από πλευράς τους να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι συζητήσεων στην υπηρεσία ΣΤΕ του υπουργείου.
Η απάντηση του ήταν: Ασφαλώς και είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε με τους νομικούς μας και νομικούς σας συμβούλους.
Έπειτα τον λόγο πήραν άλλα μέλη της επιτροπής ολοκληρώνοντας την συζήτηση χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.
Από εκεί και έπειτα εγώ δεν συμμετέχω στην Επιτροπή αγώνα ως μέλος  διότι  τότε με εκπροσωπούσε ο αρχηγός της παράταξης.
Στην πορεία της επιτροπής του αγώνα διαπίστωσα ότι κάποια μέλη της επιτροπής επιθυμούν να φύγουν οι υπάρχουσες ιχθυοκαλλιέργειες από τον τόπο μας, με ότι αυτό συνεπάγεται...
Και αναρωτιέμαι, υποθετικά, αν σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει άραγε κάποιο σχέδιο Β´ που θα έχει άμεση αποκατάσταση των εργαζομένων στο θέμα της εργασίας;;;
Ναι μεν υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης τουρισμού στον τόπο μας λόγω φυσικού κάλλους, όμως δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς τις κατάλληλες υποδομές όπως η δημιουργία μαρίνας, βιολογικός καθαρισμός, τουριστικά καταλύματα, οδικό δίκτυο και άλλα πολλά...
Επομένως αν φύγουν αυτή τη στιγμή οι ιχθυοκαλλιέργειες σε πόσο βάθος χρόνου οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να απορροφηθούν εργασιακά και που;
Έχετε υπολογίσει τις συνέπειες αυτής της ενέργειας; Αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται χρόνια εκεί έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους και έχουν δημιουργήσει υποχρεώσεις.
Λάβετε υπόψιν σας όλες τις παραμέτρους με ότι αυτό συνεπάγεται και προχωρήστε με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων.
Η Λύση που προτείνω είναι να γίνει σύγκληση όλων των αρμοδίων φορέων με τους εκπροσώπους των ιχθυοκαλλιεργειών συζητώντας για μια βιώσιμη λύση συνύπαρξης, βάζοντας τις κόκκινες γραμμές.
 
Με τιμή 
Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου 
Νικόλαος Ζώγας

17 σχόλια:

  1. εν γνωση της νυν δημοτικης αρχης προεκυψε?
    2015-2019 νικο
    τρικυμια ολα οσα αναφερεις παρακατω , ουτε ξερεις τι γραφεις για να καλυψεις τις κωλοτουμπες
    ελα φενερωθειτε και οι υπολοιποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε νούμερο άνοιξε τα μάτια σου και δες τι γράφει, το υπογραμμίζει κιόλας της πρώην και της νυν δημοτικής αρχής αλλά είσαι τόσο κολλημένο που όταν δεις δημοτική αρχή βγάζεις σπυριά. Η τρικυμία που σε ταράζει θα κρατήσει πολυ

      Διαγραφή
  2. Ψύχραιμη και λογική τοποθέτηση. Έχουμε καιρό να ακούσουμε κάτι τέτοιο.
    Μπράβο ρε μάγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο πρωτος που ξεσκεπάζεις την μεθόδευση για το "τουριστικο" μερος του αστακου και περιξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον 9.53 και Στον 9.58 Λεβέντες, αφού συμφωνείτε με τον Μάγκα Δημοτικό Σύμβουλο, σας έχω πρόταση: Μιας και στο Δήμο περισσεύουν τα σκαπτικά μηχανήματα, ανοίχτε στις πλατείες των χωριών σας γούβες, βάλτε και νερό και φωνάχτε τους κολλητούς σας τους ψαρέμπορους να τις γεμίσουν τσιπούρες και λαβράκια για να βρούνε δουλειά αυτοί που θα απολυθούνε από την τουριστική ανάπτυξη που έρχεται! Α!! ρε μαύρε Αστακέ τι τραβάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 11.02 πολλα ξερεις για το δημο και τι αναγκες εχει παπαγαλάκι εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νικο μη βαζεις αλλες κοκινες γραμμες ,μας δουλευετε αγριος ολοι εσεις ,εαν οχι τοτε δεν εχεις ιδεα απο τουριστικη αναπτυξη και επενδυσεις καλο μου παιδι Νικο .Μαθε πρωτα και μετα μας κανεις μαθημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Νικόλας δέν κάνει μαθήματα ούτε κάνει τη μεγάλη φίρμα της περιοχής.

      Διαγραφή
  8. Ρέ λιράτο κοκόρι. 12,39 περιμένεις να γίνει ποτέ καμια τουριστική ανάπτυξη ;
    άμα φύγουν και πάνε στην Ηγουμενίτσα, που θα δουλέψει ρε κόκορα τόσος κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύντομο ανέκδοτο. Τουρισμός στον αστακό. Ρέ σταματήστε να αδειάζετε τους βόθρους σας στην παραλια που θέλετε και τουρισμό τρομάρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πριν τις χθυοκαλιεργιες ο κοσμος ασχολουνταν με την κτηνοτροφια και τα καπνα. η νεα ταξη πραγματων καταργησε τα καπνα και την κτηνοτροφια .αν φυγουν και οι ιχθυοκαλιεργιες αλοιμονο στον τοπο μας.τουριστικοι αναπτηξη δεν προβλεπεται.μονη ελπιδα μενει το πλατυγιαλη.δυστηχως κουμαντο κανουν καποιοι νεοπλουτοι δ.υπαληλοι και καποιοι που ζουν σε αλλες πολεις και θελουν την περοχη νεκροταφιο για να ερχονται λγες ημερες και να εχουν την ησυχια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ποιο ΣΤΕ του υπουργειου?
    ποιος Ντουραλιας?
    ποια αποφαση του Αυγουστου? ουτε την εχεις διαβασει νικο
    τρικυμια εν κρανιω
    ποιες κοκκινες γραμμες? γραμμη πηρατε ολοι αλλα ενοια σας και καταλαβαινει ο κοσμος τι ρολο βαρατε και βαραγατε ολα τα χρονια καποιοι εκλεγμενοι
    θα φατε καλα ολοι σας λαυρακοπουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  12. Το ζήτημα της ΠΟΑΥ είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται από όλους σοβαρότητα και ρεαλισμό. Φοβάμαι όμως ότι έχει πλέον ξεφύγει των αρμοδιοτήτων και του ελέγχου κυρίως του Δημάρχου αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία βρήκαν έδαφος για την προσωπική τους προβολή και κάποιοι για την εκτόνωση των επιθετικών τους ενστίκτων. Η συμπεριφορά κάποιων, λίγων, μελών της επιτροπής, δεν βοηθά την προσπάθεια μας για την αποτελεσματική λύση του θέματος. Ας προσέξουν λοιπόν εάν θέλουν όντως να αντιμετωπιστεί το θέμα και κυρίως να προσέξει ο κος Δήμαρχος γιατί θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα πιστωθεί όχι μόνον την καλή λύση αλλά και την κακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο κύριος ζιωγας να ρωτήσεις τον προεδρο τον αλιείας και μετα να μιλαη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποια τουριστική ανάπτυξη θέλετε στον Αστακό όταν κόβεται ένταλμα 12 000 € από την ίδια την δημοτική αρχή για τα λύματα των σπιτιών ποιο πάνω από το νεοκλασικό του δήμου Ξηρομέρου και καταλήγουν στην θάλασσα μέσω τον υπόνομον για όμβρια ύδατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παντος στην φωτο πολυ σωστα εβαλε εναν ανθρωπο σκεπτικο - καθιστο να κοιταει τα κλουβια και να σκεπτεται τι πανε να κανουν .....τι καταστροφή ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο