Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Συλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Βόνιτσας: Η Κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει την κατάργηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής ...

 


«Η Κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει την κατάργηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης και τη μεταφορά των νηπιαγωγείων στους Δήμους;»
 Παρά τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για διασφάλιση και υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία, που θεσμοθετήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση μετά από μεγάλο αγώνα του κλάδου, έρχεται σήμερα, εν κρυπτώ, από το Υπουργείο Εργασίας η είδηση ότι όλη την προηγούμενη περίοδο σχεδιαζόταν και επιδιώκουν να εφαρμόσουν, όπως διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα στον τύπο:
Α) «Να ενοποιηθούν οι δομές παροχής προσχολικής αγωγής σε έναν οργανωτικό φορέα, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας και της αξιολόγησης τόσο των παιδικών σταθμών της χώρας, όσο και των νηπιαγωγείων, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου» και
Β) «Οι παιδικοί σταθμοί να αποκτήσουν επίσημο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, και να συνταχθεί ενιαίο curriculum με συγκεκριμένες εκπαιδευτικές κατευθύνσεις για όλες τις ηλικίες της προσχολικής εκπαίδευσης».
Στη συνέχεια πληροφορούμαστε ότι το Υπουργείο Εργασίας ξεκίνησε τη σύσταση ομάδας εργασίας ώστε: «να προταθούν οι ποιοτικές προδιαγραφές διαπαιδαγώγησης, απασχόλησης και φροντίδας των παιδιών (βρεφών και νηπίων έως 4 ετών) στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στόχος είναι όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως σταθμού, περιοχής και κοινωνικοοικονομικού υπόβαθρου να λαμβάνουν τις απαραίτητες για την ηλικία τους παροχές, γνώσεις και ερεθίσματα».
Αλήθεια πόσο ακόμα εμπαιγμό να δεχτεί η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς και η κοινωνία στο σύνολό της;
Πόση κοροϊδία ακόμα, από την Κυβέρνηση της ΝΔ, που επιδιώκει την ανατροπή εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων που ήταν προς όφελος των μορφωτικών δικαιωμάτων των νηπίων, των εργασιακών δικαιωμάτων των νηπιαγωγών και της στήριξης της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης;
Μέσα σε μια περίοδο που οι εκπαιδευτικοί δίνουμε μάχη να κρατήσουμε ανοικτά τα σχολεία με τεράστιες ελλείψεις υγειονομικής ασφάλειας, έρχεται η Κυβέρνηση, μέσω άσχετου υπουργείου με την εκπαίδευση, να προαναγγείλει την κατάργηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία, την ενοποίηση παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων σε ενιαίο «οργανωτικό φορέα» (μήπως εννοούν τη μεταφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση όπως λέει η έκθεση Πισσαρίδη;;;).
Ως Σύλλογος δώσαμε μάχη για την θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής κι εκπαίδευσης και δε θα επιτρέψουμε την κατάργησή της και τη διάλυση του δημόσιου νηπιαγωγείου. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο νηπιαγωγείο και τα δικαιώματα των νηπίων σε οργανωμένη εκπαιδευτική διαδικασία. Θα αποτρέψουμε τα σχέδιά τους για διάλυση της προσχολικής αγωγής κι εκπαίδευσης, για ενοποίηση των δομών και για διαμόρφωση τοπίου που θα παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο των αποφοίτων των πανεπιστημιακών σχολών νηπιαγωγών και θα το εξομοιώνει με αυτά των βρεφονηπιοκόμων.
Καλούμε όλες τις παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση και τη ΔΟΕ να παρέμβει άμεσα για να αποτραπούν τα σχέδια της Κυβέρνησης της ΝΔ. Η προσπάθεια διαμόρφωσης ενιαίας δομής 0-6 ετών και «σαλαμοποίησης» των εργασιακών σχέσεων των νηπιαγωγών θα αποτραπεί για άλλη μια φορά με τη συλλογική μας στάση και δράση.

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΧΟΛΟΥΝ ΣΤΙΣ 13 ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΩΣ ΣΤΙΣ 17 ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΣΧΟΛΟΥΝ ΕΩΣ ΤΙΣ17 ΚΑΙΟΧΙ ΣΤΙΣ13 ΕΙΝΑΙ ΤΑΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΗΠ ΓΕΙΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.ΘΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο